
Masové kuličky se sýrem a bílým pepřem pečené na batátech
Bílý pepř dodá spolu s ostřejší chutí ovčího sýra masu příjemnou pikantnost. Nenahrazujte celé kuličky pepře kupovaným mletým práškem, chuť mletého bílého pepře je mnohem méně výrazná a pokrm pak tolik nevynikne...
Ingredience
- 100 g čerstvé strouhanky
- 4 lžíce mléka
- 600 g mletého vepřového masa
- 170 g pecorina, jemně nastrouhaného
- 1 vejce
- 1 lžíce kuliček bílého pepře, podrcených v hmoždíři
- 1 stroužek česneku, drcený
- malá hrst lístků šalvěje, nasekaných nadrobno
- 1 kg batátů, vydrhnutých a nakrájených na 2–3cm klínky
- 6 velkých rajčat, nakrájených na větší kusy
- 2 červené cibule, na kolečka
- olivový olej
- sůl
- malý svazek bazalky
NA MASOVÉ KULIČKY
NA BATÁTY
Příprava jídla
1 Strouhanku vsypte do mísy, přelijte ji mlékem a zamíchejte. Přidejte zbývající přísady na masové kuličky a rukama hněťte, až se všechno propojí. Z hmoty vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a dejte do lednice na 30 minut.
2 Troubu rozehřejte na 200°C. Batáty, rajčata a cibuli rozprostřete v jedné vrstvě na dno velkého pekáče nebo hlubšího plechu. Pokapejte 3 lžícemi olivového oleje, osolte a promíchejte. Navrch rozložte v pravidelných rozestupech masové kuličky. Pečte 25 minut, pak vyjměte z trouby, kuličky otočte a zeleninu znovu promíchejte, aby se rovnoměrně opekla. Vraťte do trouby ještě na 20 minut, nebo dokud není všechno propečené.
3 Hotový pokrm poházejte natrhanými lístky bazalky a hned podávejte.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář