Rychlé marocké masové kuličky

Rychlé marocké masové kuličky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 825 kcal
Bílkoviny 17 g
Cukr 88 g
Tuky 30 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zahřejte se jídlem s vůní a chutí Orientu!

Suroviny

olivový olej 1 PL
350 g
masové kuličky mražené, (asi 16ks, např. Ikea)
cibule 1 ks
česnek 1
meruňky 100 g
sušené
skořice 1
celá, případně špetka mleté
rajčata 400 g
konzerva sekaných
mandle plátky 25 g
opražené
koriandr hrst
nahrubo
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Rozpalte olej ve velké a hluboké pánvi, deset minut opékejte masové kuličky ze všech stran, aby se propekly. Vyjměte je a dejte stranou. Pak do pánve dejte smažit pokrájenou cibuli, asi na pět minut, aby zesklovatěla; ke konci vsypte nasekaný česnek.

2 Přidejte sušené meruňky, skořici, rajčata a půl plechovky vody. Přiveďte k varu a pomalu vařte deset minut. Vyjměte celou skořici, dle chuti osolte a opepřete, vložte zpět kuličky a pořádně je vykoupejte v omáčce. Jezte sypané mandlemi a koriandrem; s rýží či chlebovými plackami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit