0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé marocké masové kuličky

Rychlé marocké masové kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlé marocké masové kuličky

4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 484 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 36 g
Tuky 28 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahřejte se jídlem s vůní a chutí Orientu!

Suroviny

olivový olej 1 PL
350 g
masové kuličky mražené, (asi 16ks, např. Ikea)
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
sušené
skořice 1 svitek
případně špetka mleté
konzervovaná rajčata krájená 400 g
mandle plátky 25 g
opražené
koriandr čerstvý hrst
nahrubo
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Rozpalte olej ve velké a hluboké pánvi, deset minut opékejte masové kuličky ze všech stran, aby se propekly.

2

Vyjměte je a dejte stranou. Pak do pánve dejte smažit pokrájenou cibuli, asi na pět minut, aby zesklovatěla; ke konci vsypte nasekaný česnek.

3

Přidejte sušené meruňky, skořici, rajčata a půl plechovky vody.

4

Přiveďte k varu a pomalu vařte deset minut.

5

Vyjměte celou skořici, dle chuti osolte a opepřete, vložte zpět kuličky a pořádně je vykoupejte v omáčce.

6

Jezte sypané mandlemi a koriandrem; s rýží či chlebovými plackami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Anonym

Na pravé marocké kuličky nelze použít masové kuličky Ikea, které obsahují vepřové maso. Muslimové vepřové nejedí.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč