0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Podmáslové sendviče s opilou šlehačkou a jahodami

Podmáslové sendviče s opilou šlehačkou a jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Podmáslové sendviče s opilou šlehačkou a jahodami

4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Na cca 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5001 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 463 g
Tuky 286 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální finále nedělního oběda – korpusy si připravíte v předstihu, stejně tak krém i jahody, a než rodina sklidí ze stolu, sestavíte všechno do lákavého dezertu.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 440 g
+ na podsypání (část, maximálně však 1/3 mouky, lze nahradit mandlovou moukou)
krupicový cukr 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
sůl 1 špetka
máslo 230 g
studené, nastrouhané nahrubo
podmáslí 250 ml
+ na případné rozdělení
Na opilé jahody
jahody 850 g
čerstvé, na plátky
krupicový cukr 2 PL
nebo podle sladkosti jahod
amaretto 3 PL
máta 1 hrst
čerstvá, k podávání
Na opilou šlehačku
smetana ke šlehání 250 ml
40%, dobře vychlazená
moučkový cukr 1 PL
nebo podle chuti
amaretto 3 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C. Plech vyložte papírem na pečení.

2

V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl. Přidejte máslo a zpracujte ho prsty s moukou. Nakonec vlijte podmáslí a zpracujte do soudržného těsta, v případě potřeby můžete těsto povolit ještě troškou podmáslí.

3

Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na čtverec nebo obdélník o tloušťce asi 2,5 cm, nakrájejte ho na 9–12 řezů a rozložte na připravený plech.

4

Vložte do trouby a pečte dozlatova 15–18 minut. Vyjměte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

5

Mezitím připravte opilé jahody. Všechny přísady na ně vložte do mísy, promíchejte a nechte marinovat 15–30 minut.

6

Na krém vyšlehejte s cukrem smetanu do polotuha a pak zvolna postupně zašlehávejte amaretto a šlehejte dotuha.

7

Sestavte sendviče. Upečené korpusy podélně rozkrojte napůl – na spodní poloviny rozdělte šlehačku, na ni jahody i se šťávou, v níž se marinují, přidejte pár lístků máty a přiklopte horním dílem.

NĚCO NAVÍC
K mandlovému těstu i likéru skvěle ladí i mandlové lupínky, kterými můžete jahody na závěr posypat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč