Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový koláč s kokosovým pudinkem
Jahodový koláč s kokosovým pudinkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový koláč s kokosovým pudinkem

4.5/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6902 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 614 g
Tuky 392 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody jsou nejen lahodné, ale také skvěle vypadají. Ať už jimi ozdobíte cokoli, bude to vyhlížet naprosto skvěle. A tenhle koláč je toho jasným důkazem!

Suroviny

máslo 230 g
studené, nakrájené + na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
sůl 1 špetka
Na kokosový pudink
velké
škrob ¼ hrnku
(maizena)
podélně rozpůlený, semínka vyškrábnutá
Na dokončení
jahody 500 g
čerstvé, nakrájené na pravidelné plátky
jahodový džem 2 PL
bez peciček, nejlépe domácí

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Velkou koláčovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2

V nádobě kuchyňského robotu promixujte společně hladkou mouku, krupicový cukr a sůl, přidejte máslo a pulzy mixujte, dokud směs neutvoří drobenku. Připravenou směs prsty natlačte na dno a boky připravené formy a pečte v předehřáté troubě 18–20 minut dozlatova. Pak nechte zcela vychladnout.

3

Na pudink v rendlíku zahřejte kokosové mléko, žloutky, cukr a dobře zašlehaný kukuřičný škrob. Přidejte vanilkový lusk i dřeň, a když směs na mírném ohni a za stálého míchání přivedete k varu, ztlumte na minimum a za stálého míchání zvolna vařte, dokud pudink nezhoustne, asi 5–7 minut. Odstavte, vyjměte vanilkový lusk a náplň vlijte v tenké vrstvě do připraveného korpusu a rozetřete ke krajům. Těsně na náplň přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a dejte na minimálně 3 hodiny do lednice.

4

Dokončete koláč. Skládejte jahodové plátky do řad s lehce se překrývajícími špičkami. Každou následující řadu skládejte vždy opačným směrem. Skládejte, dokud nepokryjete celý koláč. V malé misce rozehřejte v mikrovlnné troubě džem, rozmíchejte ho a potřete štětcem jahody, aby byly pěkně lesklé.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbude trochu těsta, upečte z něj sušenky a po dvou je slepujte jahodovým nebo meruňkovým džemem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Komentáře

30.07.2020 15:11

Stačila 400ml plechovka kokosového mléka a 5 velkých žloutků.

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč