Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodový koláč s kokosovým pudinkem

Jahody jsou nejen lahodné, ale také skvěle vypadají. Ať už jimi ozdobíte cokoli, bude to vyhlížet naprosto skvěle. A tenhle koláč je toho jasným důkazem!

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT15M
Pečení 0:15
Koláč

Ingredience

    • 230 g másla, studeného a nakrájeného + na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
    • 2 hrnky hladké mouky
    • 1/2 hrnku krupicového cukru
    • špetka soli

    NA KOKOSOVÝ PUDINK

    • 500 ml kokosového mléka
    • 6 velkých žloutků
    • 1/2 hrnku krupicového cukru
    • 1/4 hrnku kukuřičného škrobu (maizeny)
    • 1 vanilkový lusk, podélně rozpůlený a vyškrábnutá dřeň

    NA DOKONČENÍ

    • 500 g čerstvých jahod, nakrájených na pravidelné plátky
    • 2 lžíce jahodového džemu bez peciček, nejlépe domácího

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180 °C. Velkou koláčovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2 V nádobě kuchyňského robotu promixujte společně hladkou mouku, krupicový cukr a sůl, přidejte máslo a pulzy mixujte, dokud směs neutvoří drobenku. Připravenou směs prsty natlačte na dno a boky připravené formy a pečte v předehřáté troubě 18–20 minut dozlatova. Pak nechte zcela vychladnout.

3 Na pudink v rendlíku zahřejte kokosové mléko, žloutky, cukr a dobře zašlehaný kukuřičný škrob. Přidejte vanilkový lusk i dřeň, a když směs na mírném ohni a za stálého míchání přivedete k varu, ztlumte na minimum a za stálého míchání zvolna vařte, dokud pudink nezhoustne, asi 5–7 minut. Odstavte, vyjměte vanilkový lusk a náplň vlijte v tenké vrstvě do připraveného korpusu a rozetřete ke krajům. Těsně na náplň přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a dejte na minimálně 3 hodiny do lednice.

4 Dokončete koláč. Skládejte jahodové plátky do řad s lehce se překrývajícími špičkami. Každou následující řadu skládejte vždy opačným směrem. Skládejte, dokud nepokryjete celý koláč. V malé misce rozehřejte v mikrovlnné troubě džem, rozmíchejte ho a potřete štětcem jahody, aby byly pěkně lesklé.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbude trochu těsta, upečte z něj sušenky a po dvou je slepujte jahodovým nebo meruňkovým džemem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medovo-jahodové muffiny

Pohár s jahodovým sorbetem a bezinkovou šlehačkou

Podmáslové sendviče s opilou šlehačkou a jahodami

Jahodové blaho aneb Ty nejlepší recepty s jahodami

REKLAMA

Přidat komentář