Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový koláč s kokosovým pudinkem
Jahodový koláč s kokosovým pudinkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový koláč s kokosovým pudinkem

4.3/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6902 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 614 g
Tuky 392 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody jsou nejen lahodné, ale také skvěle vypadají. Ať už jimi ozdobíte cokoli, bude to vyhlížet naprosto skvěle. A tenhle koláč je toho jasným důkazem!

Suroviny

máslo 230 g
studené, nakrájené + na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
sůl 1 špetka
Na kokosový pudink
velké
škrob ¼ hrnku
(maizena)
podélně rozpůlený, semínka vyškrábnutá
Na dokončení
jahody 500 g
čerstvé, nakrájené na pravidelné plátky
jahodový džem 2 PL
bez peciček, nejlépe domácí

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Velkou koláčovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2

V nádobě kuchyňského robotu promixujte společně hladkou mouku, krupicový cukr a sůl, přidejte máslo a pulzy mixujte, dokud směs neutvoří drobenku. Připravenou směs prsty natlačte na dno a boky připravené formy a pečte v předehřáté troubě 18–20 minut dozlatova. Pak nechte zcela vychladnout.

3

Na pudink v rendlíku zahřejte kokosové mléko, žloutky, cukr a dobře zašlehaný kukuřičný škrob. Přidejte vanilkový lusk i dřeň, a když směs na mírném ohni a za stálého míchání přivedete k varu, ztlumte na minimum a za stálého míchání zvolna vařte, dokud pudink nezhoustne, asi 5–7 minut. Odstavte, vyjměte vanilkový lusk a náplň vlijte v tenké vrstvě do připraveného korpusu a rozetřete ke krajům. Těsně na náplň přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a dejte na minimálně 3 hodiny do lednice.

4

Dokončete koláč. Skládejte jahodové plátky do řad s lehce se překrývajícími špičkami. Každou následující řadu skládejte vždy opačným směrem. Skládejte, dokud nepokryjete celý koláč. V malé misce rozehřejte v mikrovlnné troubě džem, rozmíchejte ho a potřete štětcem jahody, aby byly pěkně lesklé.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbude trochu těsta, upečte z něj sušenky a po dvou je slepujte jahodovým nebo meruňkovým džemem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Komentáře

30.07.2020 15:11

Stačila 400ml plechovka kokosového mléka a 5 velkých žloutků.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...