0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodový koláč s kokosovým pudinkem

Jahodový koláč s kokosovým pudinkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový koláč s kokosovým pudinkem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6902 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 614 g
Tuky 392 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody jsou nejen lahodné, ale také skvěle vypadají. Ať už jimi ozdobíte cokoli, bude to vyhlížet naprosto skvěle. A tenhle koláč je toho jasným důkazem!

Suroviny

máslo 230 g
studené, nakrájené + na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
mouka pšeničná hladká 2 hrnky
krupicový cukr 0.5 hrnku
sůl 1 špetka
Na kokosový pudink
kokosové mléko 500 ml
žloutek 6 ks
velké
krupicový cukr 0.5 hrnku
škrob 0.25 hrnku
(maizena)
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozpůlený, semínka vyškrábnutá
Na dokončení
jahody 500 g
čerstvé, nakrájené na pravidelné plátky
jahodový džem 2 PL
bez peciček, nejlépe domácí

1Předehřejte troubu na 180 °C. Velkou koláčovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2 V nádobě kuchyňského robotu promixujte společně hladkou mouku, krupicový cukr a sůl, přidejte máslo a pulzy mixujte, dokud směs neutvoří drobenku. Připravenou směs prsty natlačte na dno a boky připravené formy a pečte v předehřáté troubě 18–20 minut dozlatova. Pak nechte zcela vychladnout.

3 Na pudink v rendlíku zahřejte kokosové mléko, žloutky, cukr a dobře zašlehaný kukuřičný škrob. Přidejte vanilkový lusk i dřeň, a když směs na mírném ohni a za stálého míchání přivedete k varu, ztlumte na minimum a za stálého míchání zvolna vařte, dokud pudink nezhoustne, asi 5–7 minut. Odstavte, vyjměte vanilkový lusk a náplň vlijte v tenké vrstvě do připraveného korpusu a rozetřete ke krajům. Těsně na náplň přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup, a dejte na minimálně 3 hodiny do lednice.

4 Dokončete koláč. Skládejte jahodové plátky do řad s lehce se překrývajícími špičkami. Každou následující řadu skládejte vždy opačným směrem. Skládejte, dokud nepokryjete celý koláč. V malé misce rozehřejte v mikrovlnné troubě džem, rozmíchejte ho a potřete štětcem jahody, aby byly pěkně lesklé.

NĚCO NAVÍC
Pokud vám zbude trochu těsta, upečte z něj sušenky a po dvou je slepujte jahodovým nebo meruňkovým džemem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit