Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňková zavařenina podle babičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 2x0,5l sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2120 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 470 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Meruňkovice podpoří skvělou chuť ovoce, ale také napomůže konzervaci, protože alkohol zabrání kvašení.

Související recepty

Suroviny

vypeckované a rozpůlené, 1-2 pecky
meruňkovice 50 ml

Postup

1

Polovinu meruněk rozvařte na kaši, přidejte cukr a dál vařte. Sbírejte pěnu. Kaše by měla být průsvitná. Přisypte zbylé meruňky, jádra a ještě čtvrt hodiny vařte.

2

Nalijte do nahřátých sterilizovaných sklenic a zavíčkujte. Plesnivění zabráníte, když povrch zavařeniny zakápnete alkoholem nebo na ni položíte kolečko pergamenu namočené ve slivovici a sklenici pod víčkem převážete dvojitým celofánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

07.07.2008 11:45
Recept se nachází v č.9/05, str.40
18.06.2008 21:28
Pri priprave merunkove zavareniny pouzivam horkou vodou umyte sklenicky a vyvarena vicka. Po naliti zavareniny a zavreni sklenic otocim dnem vzhuru a necham zcela vychladnout. Jeste mi nezplesnivela ani jedna sklenicka. Je to rychle a jednoduche....

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...