Meruňkovice podpoří skvělou chuť ovoce, ale také napomůže konzervaci, protože alkohol zabrání kvašení.
Suroviny
1 Polovinu meruněk rozvařte na kaši, přidejte cukr a dál vařte. Sbírejte pěnu. Kaše by měla být průsvitná. Přisypte zbylé meruňky, jádra a ještě čtvrt hodiny vařte.
2 Nalijte do nahřátých sterilizovaných sklenic a zavíčkujte. Plesnivění zabráníte, když povrch zavařeniny zakápnete alkoholem nebo na ni položíte kolečko pergamenu namočené ve slivovici a sklenici pod víčkem převážete dvojitým celofánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- TOP 5 receptů z babiččiny kuchařky(5 receptů)
- Vše, co potřebujete vědět o zavařování plus 26 receptů(26 receptů)
- 20x sladké meruňky(20 receptů)
Komentáře
Anonym
18.06.2008 21:28
Merunkova zavarenina
Anonym
07.07.2008 11:45
Apetit 9/05