Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3091 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 17 g
Tuky 266 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané a chutné.

Suroviny

olivový olej 1 ČL
anglická slanina 100 g
na drobné kostičky
vejce 8 ks
smetana 350 ml
bylinky 2 PL
pažitka, petrželka, najemno nasekané
parmazán 100 g
najemno nastrouhaný
sůl
pepř
máslo
na vymazání
1. Rozehřejte v pánvi na středním ohni olivový olej. Vsypte slaninu a smažte 4 minuty, aby byla křupa­vá. Vyjměte z pánve a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk.

2. Prošlehejte smetanu s vejci, osolte a opepřete. Přisypte bylin­ky, parmazán i slaninu a promíchejte. Ve vymazaném lívanečníku smažte omeletky. Můžete je také péci ve formě na muffiny, 20–25 minut při 170 stupních. Před podáváním prohřejte.

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit