Nadýchané a chutné malé slané koláčky můžete servírovat i coby občerstvení na party!
Suroviny
olivový olej
1
ČL
anglická slanina
100
g
na kostičky, lze naradit cibulkou nebo cuketou
vejce
8
ks
smetana ke šlehání
350
ml
bylinky
2
PL
pažitka a petrželka – najemno nasekané
parmazán
100
g
najemno nastrouhaný
sůl
pepř
na vymazání
Postup
1
Rozehřejte v pánvi na středním ohni olivový olej. Vsypte slaninu a smažte 4 minuty, aby byla křupavá. Při přípravě vegetariánské verze můžete slaninu nahradit cibulkou nebo cuketou.
2
Vyjměte z pánve a nechte na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk.
3
Prošlehejte smetanu s vejci, osolte a opepřete. Přisypte bylinky, parmazán i slaninu a promíchejte. Ve vymazaném lívanečníku smažte omeletky. Můžete je také péci ve formě na muffiny, 20–25 minut při 170 stupních. Před podáváním prohřejte.