0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omeletky s výhonky

Omeletky s výhonky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeletky s výhonky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 818 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 32 g
Tuky 46 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dáváte si vajíčka po ránu jen zřídka? Až ochutnáte tuhle superzdravou omeletu, už nebudete chtít snídat jinak!

Suroviny

rostlinný olej
na opékání
jarní cibulka 2 ks
nakrájená
bílá ředkev
dikon, pár tenkých koleček
žampiony 2 ks
drobné, na plátky (nemusí být)
vejce 4 ks
mléko 120 ml
paprika 2
pečená, nakládaná v oleji, na proužky
výhonky mungo 150 g
kombinace s výhonky ředkvičky a trochu sakury
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

1 Na troše oleje opékejte cca dvě až pět minut cibulky, ředkev a žampiony. Chcete-li, přidejte k nim i výhonky mungo.

2 Směs přendejte na nahřátý talíř. Vejce prošlehejte s mlékem, osolte a opepřete a pak z nich na troše oleje postupně opékejte z obou stran omeletky – dvě až čtyři, počet (a tím pádem i velikost) záleží jen na vás.

3 Naplňte je zeleninovou směsí, přidejte další neopečené výhonky a papriku a hned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Když na to přijde, můžete naklíčená semena nebo výhonky podle chuti a fantazie přidat i přímo do prošlehaných vajec.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit