Dáváte si vajíčka po ránu jen zřídka? Až ochutnáte tuhle superzdravou omeletu, už nebudete chtít snídat jinak!
Suroviny
rostlinný olej
na opékání
jarní cibulka
2
ks
nakrájená
dikon, pár tenkých koleček
žampiony
2
ks
drobné, na plátky (nemusí být)
vejce
4
ks
mléko
120
ml
paprika
2
pečená, nakládaná v oleji, na proužky
výhonky mungo
150
g
kombinace s výhonky ředkvičky a trochu sakury
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
Postup
1
Na troše oleje opékejte cca dvě až pět minut cibulky, ředkev a žampiony. Chcete-li, přidejte k nim i výhonky mungo.
2
Směs přendejte na nahřátý talíř. Vejce prošlehejte s mlékem, osolte a opepřete a pak z nich na troše oleje postupně opékejte z obou stran omeletky – dvě až čtyři, počet (a tím pádem i velikost) záleží jen na vás.
3
Naplňte je zeleninovou směsí, přidejte další neopečené výhonky a papriku a hned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Když na to přijde, můžete naklíčená semena nebo výhonky podle chuti a fantazie přidat i přímo do prošlehaných vajec.