Mléčné řezy jsou pochoutka nejen pro děti. Tento lahodný dezert chutná ještě lépe než originál! Šťavnatý čokoládový korpus a lahodný vanilkový krém – láska na první kousnutí.
Suroviny
Postup
Na čokoládové korpusy předehřejte troubu na 180 °C. Dva plechy o rozměrech 38 x 45 cm vyložte pečicím papírem.
Vejce důkladně vyšlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny. Trvá to nejméně 4 minuty.
Všechny suché ingredience smíchejte a prosejte přes jemné síto a ve 3 dávkách stěrkou zapracujte do vaječné směsi. Nakonec přidejte minerální vodu podle potřeby a míchejte, dokud se těsto nespojí.
Těsto rovnoměrně rozdělte mezi dva plechy a uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě každý cca 10–15 minut. Troubu hlídejte, aby se korpus moc nevysušil. Pomocí špejle zkontrolujte, zda je propečený akorát, a vyndejte z trouby.
Nechte oba korpusy úplně vychladnout a v případě potřeby odřízněte suché okraje.
Na mléčný krém vyšleháme vychlazenou smetanu se ztužovačem smetany, vmícháme vanilkový extrakt a moučkový cukr. Šlehačku rovnoměrně rozetřete na jeden z čokoládových korpusů.
Druhý čokoládový korpus nakrájejte na 12 obdélníkových dílů. Tyto jednotlivě naskládejte jeden vedle druhého na šlehačku a lehce přitlačte.
Dejte do lednice vychladit aspoň na 2 hodiny.
Podle jednotlivých kousků řezy rozkrájejte.
NĚCO NAVÍC:
Jak mléčné řezy skladovat? Pokud se vám stane, že nějaké mléčné řezy zbydou, měli byste je skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici, aby neoschly. V lednici vydrží 2–3 dny.
Foto/Zdroj: Maria Panzer / Einfach Backen