Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mléčné řezy
ZDROJ: Maria Panzer / Einfach Backen
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2958 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 298 g
Tuky 168 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mléčné řezy jsou pochoutka nejen pro děti. Tento lahodný dezert chutná ještě lépe než originál! Šťavnatý čokoládový korpus a lahodný vanilkový krém – láska na první kousnutí.

Suroviny

Na čokoládové korpusy
vejce 3 ks
velikosti M
škrob 25 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
voda minerální perlivá 1 ČL
nebo podle potřeby
NA MLÉČNÝ KRÉM
lze vynechat
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Na čokoládové korpusy předehřejte troubu na 180 °C. Dva plechy o rozměrech 38 x 45 cm vyložte pečicím papírem.

2

Vejce důkladně vyšlehejte s cukrem do světlé nadýchané pěny. Trvá to nejméně 4 minuty.

3

Všechny suché ingredience smíchejte a prosejte přes jemné síto a ve 3 dávkách stěrkou zapracujte do vaječné směsi. Nakonec přidejte minerální vodu podle potřeby a míchejte, dokud se těsto nespojí.

4

Těsto rovnoměrně rozdělte mezi dva plechy a uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě každý cca 10–15 minut. Troubu hlídejte, aby se korpus moc nevysušil. Pomocí špejle zkontrolujte, zda je propečený akorát, a vyndejte z trouby.

5

Nechte oba korpusy úplně vychladnout a v případě potřeby odřízněte suché okraje.

6

Na mléčný krém vyšleháme vychlazenou smetanu se ztužovačem smetany, vmícháme vanilkový extrakt a moučkový cukr. Šlehačku rovnoměrně rozetřete na jeden z čokoládových korpusů.

7

Druhý čokoládový korpus nakrájejte na 12 obdélníkových dílů. Tyto jednotlivě naskládejte jeden vedle druhého na šlehačku a lehce přitlačte.

8

Dejte do lednice vychladit aspoň na 2 hodiny.

9

Podle jednotlivých kousků řezy rozkrájejte.

NĚCO NAVÍC:
Jak mléčné řezy skladovat? 
Pokud se vám stane, že nějaké mléčné řezy zbydou, měli byste je skladovat ve vzduchotěsné nádobě v lednici, aby neoschly. V lednici vydrží 2–3 dny. 

Foto/Zdroj: Maria Panzer / Einfach Backen

Související články

Apetit magazín