0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové kostky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 20 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5388 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 471 g
Tuky 311 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Expresní příprava a absence mouky – takové jsou kromě chuti přednosti tohohle dezertu.

Suroviny

pudink 4 bal
kakaový (prášek)
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
bezlepkový
hnědý cukr 200 g
co nejjemněji mletý
tmavá čokoláda 60 g
možno nahradit jinou dle chuti, nasekaná nahrubo
vejce 4 ks
krémový likér 1 PL
Baileys, možno nahradit rumem nebo jiným likérem
rostlinný olej 2 PL
Na krém
máslo 250 g
moučkový cukr 150 g
nebo méně, dle chuti
čokoládová poleva
podle chuti
ovoce
čerstvé, dle sezony a chuti

1 Zahřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Pudinkové prášky smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a čokoládou. Přidejte vejce, likér, olej a všechno důkladně promíchejte.

2 Těsto vylijte na plech o rozměru cca 20 × 24 cm vyložený pečicím papírem. Pečte 15–20 minut (pozor, čím déle, tím sušší bude těsto!). Vyjměte z trouby, nechte vychladnout, nejlépe na mřížce.

3 Mezitím utřete změklé máslo s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh a vše vyšlehejte na hladký krém. Ten rozetřete na vychladlý korpus. Chcete-li, ozdobte. Podávejte s čerstvým ovocem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Anonym

No, tak ještě že mi někdy zbudou 2 tvarohy:))...Tato vynikajicí a rychlá mňamka namá chybu! Ovoce nahoru nabylo, ale byl jahodový sós.Neměla jsem čokoládu do buchty, nevadilo! Jen vypadalo jako nedopečené až do vychladnutí. OPRAVDU moc osvěžující a rychlý dezert.

Eva Rambousková

velmi snadný, rychlý a opravdu výborný bezlepkový dezert.. :) pro odlehčení příště vyzkouším krém se zakysanou smetanou v poměru 1:1 s máslem.. :)

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč