0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové kostky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7 / 5. Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 20 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5388 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 471 g
Tuky 311 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Expresní příprava a absence mouky – takové jsou kromě chuti přednosti tohohle dezertu.

Suroviny

pudink 4 bal
kakaový (prášek)
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
bezlepkový
hnědý cukr 200 g
co nejjemněji mletý
tmavá čokoláda 60 g
možno nahradit jinou dle chuti, nasekaná nahrubo
vejce 4 ks
krémový likér 1 PL
Baileys, možno nahradit rumem nebo jiným likérem
rostlinný olej 2 PL
Na krém
máslo 250 g
moučkový cukr 150 g
nebo méně, dle chuti
tvaroh měkký 500 g
čokoládová poleva
podle chuti
ovoce
čerstvé, dle sezony a chuti

1 Zahřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Pudinkové prášky smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a čokoládou. Přidejte vejce, likér, olej a všechno důkladně promíchejte.

2 Těsto vylijte na plech o rozměru cca 20 × 24 cm vyložený pečicím papírem. Pečte 15–20 minut (pozor, čím déle, tím sušší bude těsto!). Vyjměte z trouby, nechte vychladnout, nejlépe na mřížce.

3 Mezitím utřete změklé máslo s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh a vše vyšlehejte na hladký krém. Ten rozetřete na vychladlý korpus. Chcete-li, ozdobte. Podávejte s čerstvým ovocem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Anonym

No, tak ještě že mi někdy zbudou 2 tvarohy:))...Tato vynikajicí a rychlá mňamka namá chybu! Ovoce nahoru nabylo, ale byl jahodový sós.Neměla jsem čokoládu do buchty, nevadilo! Jen vypadalo jako nedopečené až do vychladnutí. OPRAVDU moc osvěžující a rychlý dezert.

Eva Rambousková

velmi snadný, rychlý a opravdu výborný bezlepkový dezert.. :) pro odlehčení příště vyzkouším krém se zakysanou smetanou v poměru 1:1 s máslem.. :)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit