Tvarohové kostky

Tvarohové kostky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné 20 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4954 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 402 g
Tuky 302 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Expresní příprava a absence mouky – takové jsou kromě chuti přednosti tohohle dezertu.

Suroviny

4 bal
kakaový pudink
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
bezlepkový
cukr 200 g
přírodní, co nejjemněji mletý
tmavá čokoláda 50 g
možno nahradit jinou dle chuti, nahrubo
vejce 4 ks
krémový likér 1 PL
možno nahradit rumem, nebo liným likérem
olej 2 PL
Na krém
máslo 250 g
moučkový cukr 150 g
dle chuti
tvaroh měkký 500 g
čokoládová poleva
dle chuti
ovoce
čerstvé, dle sezony a chuti

Zahřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Pudinkové prášky smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a čokoládou. Přidejte vejce, likér, olej a všechno důkladně promíchejte.

Těsto vylijte na plech o rozměru cca 20 × 24 cm vyložený pečicím papírem. Pečte 15–20 minut (pozor, čím déle, tím sušší bude těsto!). Vyjměte z trouby, nechte vychladnout, nejlépe na mřížce.

Mezitím utřete změklé máslo s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh a vše vyšlehejte na hladký krém. Ten rozetřete na vychladlý korpus. Chcete-li, ozdobte. Podávejte s čerstvým ovocem.

Komentáře

Anonym

No, tak ještě že mi někdy zbudou 2 tvarohy:))...Tato vynikajicí a rychlá mňamka namá chybu! Ovoce nahoru nabylo, ale byl jahodový sós.Neměla jsem čokoládu do buchty, nevadilo! Jen vypadalo jako nedopečené až do vychladnutí. OPRAVDU moc osvěžující a rychlý dezert.

Eva Rambousková

velmi snadný, rychlý a opravdu výborný bezlepkový dezert.. :) pro odlehčení příště vyzkouším krém se zakysanou smetanou v poměru 1:1 s máslem.. :)

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit