Expresní příprava a absence mouky – takové jsou kromě chuti přednosti tohohle dezertu.
Suroviny
pudink
4
bal
kakaový (prášek)
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
bezlepkový
hnědý cukr
200
g
co nejjemněji mletý
tmavá čokoláda
60
g
možno nahradit jinou dle chuti, nasekaná nahrubo
vejce
4
ks
krémový likér
1
PL
Baileys, možno nahradit rumem nebo jiným likérem
rostlinný olej
2
PL
Na krém
máslo
250
g
moučkový cukr
150
g
nebo méně, dle chuti
tvaroh měkký
500
g
podle chuti
ovoce
čerstvé, dle sezony a chuti
1 Zahřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Pudinkové prášky smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a čokoládou. Přidejte vejce, likér, olej a všechno důkladně promíchejte.
2 Těsto vylijte na plech o rozměru cca 20 × 24 cm vyložený pečicím papírem. Pečte 15–20 minut (pozor, čím déle, tím sušší bude těsto!). Vyjměte z trouby, nechte vychladnout, nejlépe na mřížce.
3 Mezitím utřete změklé máslo s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh a vše vyšlehejte na hladký krém. Ten rozetřete na vychladlý korpus. Chcete-li, ozdobte. Podávejte s čerstvým ovocem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Březnové menu s česnekem(4 recepty)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů)
Komentáře
Anonym
16.07.2009 09:53
Tohle mně nemůžete dělat!!
Eva Rambousková
10.03.2015 19:12
velmi snadný, rychlý a
velmi snadný, rychlý a opravdu výborný bezlepkový dezert.. :) pro odlehčení příště vyzkouším krém se zakysanou smetanou v poměru 1:1 s máslem.. :)