0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Montrealský pekáč ve stylu surf’n’turf

Montrealský pekáč ve stylu surf’n’turf

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3896 kcal
Bílkoviny 473 g
Sacharidy 201 g
Tuky 126 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Surf’n’turf, tedy kombinace masa a mořských plodů, je oblíbená v Asii i Americe, u nás se s ní ale moc často nepotkáte. Je to škoda, až tenhle máslově lahodný pekáček ochutnáte, dáte nám za pravdu!

Suroviny

máslo 6 PL
rozpuštěné
koření 2 PL
montrealská grilovací směs (viz Něco navíc)
hovězí maso 1 ks
T-bone steak (cca 500 g)
rostlinný olej
podle potřeby
brambory 2 ks
velké, s pěknou slupkou, vydrhnuté, na podélné klínky
sůl 0.5 ČL
brokolice 15 ks
stonková, možno nahradit výhonky zeleného chřestu
rajčatová passata - pyré 2 PL
hořčice dijonská 2 ČL
krevety tygří 20 ks
syrové, vyloupané, s ponechaným ocáskem
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná, na posypání
tymián 1 PL
čerstvý, nasekaný, na posypání

1 V misce s plochým dnem smíchejte 2 lžíce rozpuštěného másla a montrealskou směs koření, steak obalte z obou stran ve směsi a nechte při pokojové teplotě marinovat cca půl hodiny.

2 Předehřejte troubu na 210°C. Pekáček nebo menší plech lehce potřete olejem. V další misce smíchejte brambory, 2 lžíce rozpuštěného másla a sůl. Brambory rozprostřete v jedné vrstvě na pekáček a pečte 20 minut.

Mezitím v uvolněné misce smíchejte 1 lžíci rozpuštěného másla a brokolicové (chřestové) stonky. Brambory vyndejte z trouby, na plechu je shrňte stranou, vytvoříte tak prostor pro zeleninu a maso. Brokolici (chřest) rozložte na plech k bramborám na plech a přidejte i steak. Nalijte na něj veškerou zbývající marinádu, vraťte do trouby a pečte 9 minut. Vyjměte z trouby, brambory a brokolici promíchejte, maso otočte. Nastavte troubu na grilování a vraťte plech dovnitř, než připravíte krevety.

4 V misce smíchejte zbývající 1 lžíci rozpuštěného másla, rajčatovou pastu a hořčici. Přihoďte krevety a promíchejte je důkladně ve směsi. Vyjměte plech z trouby, na brambory a zeleninu rozložte krevety a vraťte ještě na 3–5 minut do trouby, aby byly krevety opečené a maso uvnitř hotové. Podávejte posypané bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Montrealskou grilovací směs koření si můžete namíchat domácí. V hmoždíři podrťte 2 lžíce kuliček černého pepře, 1 lžíci hořčičného semínka, 2 lžičky semínek kopru, 1 lžičku semínek koriandru, 1 lžíci soli, 1 lžíci sušeného mletého česneku a 1 lžičku chilli vloček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit