Surf’n’turf, tedy kombinace masa a mořských plodů, je oblíbená v Asii i Americe, u nás se s ní ale moc často nepotkáte. Je to škoda, až tenhle máslově lahodný pekáček ochutnáte, dáte nám za pravdu!
Suroviny
Postup
V misce s plochým dnem smíchejte 2 lžíce rozpuštěného másla a montrealskou směs koření, steak obalte z obou stran ve směsi a nechte při pokojové teplotě marinovat cca půl hodiny.
Předehřejte troubu na 210°C. Pekáček nebo menší plech lehce potřete olejem. V další misce smíchejte brambory, 2 lžíce rozpuštěného másla a sůl. Brambory rozprostřete v jedné vrstvě na pekáček a pečte 20 minut.
Mezitím v uvolněné misce smíchejte 1 lžíci rozpuštěného másla a brokolicové (chřestové) stonky. Brambory vyndejte z trouby, na plechu je shrňte stranou, vytvoříte tak prostor pro zeleninu a maso. Brokolici (chřest) rozložte na plech k bramborám na plech a přidejte i steak. Nalijte na něj veškerou zbývající marinádu, vraťte do trouby a pečte 9 minut. Vyjměte z trouby, brambory a brokolici promíchejte, maso otočte. Nastavte troubu na grilování a vraťte plech dovnitř, než připravíte krevety.
V misce smíchejte zbývající 1 lžíci rozpuštěného másla, rajčatovou pastu a hořčici. Přihoďte krevety a promíchejte je důkladně ve směsi. Vyjměte plech z trouby, na brambory a zeleninu rozložte krevety a vraťte ještě na 3–5 minut do trouby, aby byly krevety opečené a maso uvnitř hotové. Podávejte posypané bylinkami.
NĚCO NAVÍC
Montrealskou grilovací směs koření si můžete namíchat domácí. V hmoždíři podrťte 2 lžíce kuliček černého pepře, 1 lžíci hořčičného semínka, 2 lžičky semínek kopru, 1 lžičku semínek koriandru, 1 lžíci soli, 1 lžíci sušeného mletého česneku a 1 lžičku chilli vloček.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )