Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Montrealský pekáč ve stylu surf’n’turf

Surf’n’turf, tedy kombinace masa a mořských plodů, je oblíbená v Asii i Americe, u nás se s ní ale moc často nepotkáte. Je to škoda, až tenhle máslově lahodný pekáček ochutnáte, dáte nám za pravdu!

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Maso

Ingredience

    • 6 lžic másla, rozpuštěného
    • 1-2 lžíce montrealské grilovací směsi koření (viz Něco navíc)
    • 1 hovězí T-bone steak (cca 500 g)
    • rostlinný olej podle potřeby
    • 2 velké brambory s pěknou slupkou, vydrhnuté a nakrájené na podélné klínky
    • 1/2 lžičky soli
    • cca 15 stonků brokolice (nebo výhonků zeleného chřestu)
    • 2 lžíce rajčatové passaty
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • cca 20 syrových tygřích krevet, vyloupaných a s ponechaným ocáskem
    • 2 lžíce nasekaných lístků hladkolisté petrželky, promíchané s 1 lžící nasekaných lístků tymiánu na posypání

Příprava jídla

1 V misce s plochým dnem smíchejte 2 lžíce rozpuštěného másla a montrealskou směs koření, steak obalte z obou stran ve směsi a nechte při pokojové teplotě marinovat cca půl hodiny.

2 Předehřejte troubu na 210°C. Pekáček nebo menší plech lehce potřete olejem. V další misce smíchejte brambory, 2 lžíce rozpuštěného másla a sůl. Brambory rozprostřete v jedné vrstvě na pekáček a pečte 20 minut.

Mezitím v uvolněné misce smíchejte 1 lžíci rozpuštěného másla a brokolicové (chřestové) stonky. Brambory vyndejte z trouby, na plechu je shrňte stranou, vytvoříte tak prostor pro zeleninu a maso. Brokolici (chřest) rozložte na plech k bramborám na plech a přidejte i steak. Nalijte na něj veškerou zbývající marinádu, vraťte do trouby a pečte 9 minut. Vyjměte z trouby, brambory a brokolici promíchejte, maso otočte. Nastavte troubu na grilování a vraťte plech dovnitř, než připravíte krevety.

4 V misce smíchejte zbývající 1 lžíci rozpuštěného másla, rajčatovou pastu a hořčici. Přihoďte krevety a promíchejte je důkladně ve směsi. Vyjměte plech z trouby, na brambory a zeleninu rozložte krevety a vraťte ještě na 3–5 minut do trouby, aby byly krevety opečené a maso uvnitř hotové. Podávejte posypané bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Montrealskou grilovací směs koření si můžete namíchat domácí. V hmoždíři podrťte 2 lžíce kuliček černého pepře, 1 lžíci hořčičného semínka, 2 lžičky semínek kopru, 1 lžičku semínek koriandru, 1 lžíci soli, 1 lžíci sušeného mletého česneku a 1 lžičku chilli vloček.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jamajské smažené kuře

Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát

REKLAMA

Přidat komentář