Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Montrealský pekáč ve stylu surf’n’turf

Montrealský pekáč ve stylu surf’n’turf

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3896 kcal
Bílkoviny 473 g
Sacharidy 201 g
Tuky 126 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Surf’n’turf, tedy kombinace masa a mořských plodů, je oblíbená v Asii i Americe, u nás se s ní ale moc často nepotkáte. Je to škoda, až tenhle máslově lahodný pekáček ochutnáte, dáte nám za pravdu!

Suroviny

rozpuštěné
koření 2 PL
montrealská grilovací směs (viz Něco navíc)
T-bone steak (cca 500 g)
rostlinný olej
podle potřeby
velké, s pěknou slupkou, vydrhnuté, na podélné klínky
sůl ½ ČL
stonková, možno nahradit výhonky zeleného chřestu
rajčatová passata - pyré 2 PL
hořčice dijonská 2 ČL
krevety tygří 20 ks
syrové, vyloupané, s ponechaným ocáskem
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná, na posypání
tymián 1 PL
čerstvý, nasekaný, na posypání

Postup

1

V misce s plochým dnem smíchejte 2 lžíce rozpuštěného másla a montrealskou směs koření, steak obalte z obou stran ve směsi a nechte při pokojové teplotě marinovat cca půl hodiny.

2

Předehřejte troubu na 210°C. Pekáček nebo menší plech lehce potřete olejem. V další misce smíchejte brambory, 2 lžíce rozpuštěného másla a sůl. Brambory rozprostřete v jedné vrstvě na pekáček a pečte 20 minut.

3

Mezitím v uvolněné misce smíchejte 1 lžíci rozpuštěného másla a brokolicové (chřestové) stonky. Brambory vyndejte z trouby, na plechu je shrňte stranou, vytvoříte tak prostor pro zeleninu a maso. Brokolici (chřest) rozložte na plech k bramborám na plech a přidejte i steak. Nalijte na něj veškerou zbývající marinádu, vraťte do trouby a pečte 9 minut. Vyjměte z trouby, brambory a brokolici promíchejte, maso otočte. Nastavte troubu na grilování a vraťte plech dovnitř, než připravíte krevety.

4

V misce smíchejte zbývající 1 lžíci rozpuštěného másla, rajčatovou pastu a hořčici. Přihoďte krevety a promíchejte je důkladně ve směsi. Vyjměte plech z trouby, na brambory a zeleninu rozložte krevety a vraťte ještě na 3–5 minut do trouby, aby byly krevety opečené a maso uvnitř hotové. Podávejte posypané bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Montrealskou grilovací směs koření si můžete namíchat domácí. V hmoždíři podrťte 2 lžíce kuliček černého pepře, 1 lžíci hořčičného semínka, 2 lžičky semínek kopru, 1 lžičku semínek koriandru, 1 lžíci soli, 1 lžíci sušeného mletého česneku a 1 lžičku chilli vloček.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč