Jamajské smažené kuře

Jamajské smažené kuře

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2726 kcal
Bílkoviny 99 g
Cukr 497 g
Tuky 23 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jamajský kořeněný křupavý obal rozhodně není dietní, ale zato je ukrutně dobrý...

Suroviny

kuře 1 ks
větší, rozporcované na 10 ks (horní a spodní stehna, křídla a prsní řízky - každý šikmo rozpůlený)
rostlinný olej
vhodný na smažení, podle potřeby
kukuřice
celé klasy – vařené, polité máslem, k podávání
citron
klínky, k podávání
chilli omáčka sladká
k podávání
Na marinádu
sůl 1.5 ČL
sriracha 3 ČL
nebo podle chuti
česnek 2 stroužky
prolisovaný
zázvor (mletý) 1 ČL
pepř bílý 1 ČL
mletý
paprika sladká 1 PL
mletá
kari koření 1 ČL
tymián sušený 2 ČL
mléko
podle potřeby
Na pikantní obal
mouka pšeničná hladká 1.5 hrnku
mouka kukuřičná 1.5 hrnku
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
paprika sladká 1.5 PL
mletá (nebo část pálivé, podle chuti)
česnek sušený 4 ČL
mletý
cibulový prášek 1.5 PL
kajenský pepř 2 ČL
nebo podle chuti
bylinky 1 PL
sušené, promnuté (tymián, oregano...)

1 Ve větším rendlíku smíchejte všechny přísady na marinádu kromě mléka. Vložte kuře a obraťte v marinádě každý kousek. Zakryjte a nechte marinovat v lednici nejméně hodinu, nejlépe přes noc.

2 Potom do rendlíku ke kuřeti vlijte mléko tak, aby bylo maso těsně ponořené. Dobře promíchejte, aby se marináda dobře smísila s mlékem. Přiveďte k varu, zakryjte, ztlumte a 20 minut vařte.

3 V míse smíchejte přísady na obal. Částečně vychladlé kuřecí kousky postupně vytahujte z ochuceného mléka, obalujte v moučné směsi, znovu ponořte do mléka a podruhé obalte ve směsi.

4 V hlubší pánvi či ve fritéze rozpalte větší množství oleje na 180°C. Kuřecí kousky opatrně po dávkách vkládejte do horkého oleje a smažte je do zlatohnědé barvy, 10–15 minut, jednou otočte. Usmažené kousky nechte odsát na papírových utěrkách a podávejte s vařenými kukuřičnými klasy politými máslem, klínky citronu a sladkou chilli omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit