Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jamajské smažené kuře

Jamajský kořeněný křupavý obal rozhodně není dietní, ale zato je ukrutně dobrý...

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 10 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT15M
Smažení 0:15
Kuře

Ingredience

    • 1 větší kuře, rozporcované na 10 kousků (horní a spodní stehna, křídla a prsní řízky - každý šikmo rozpůlený)
    • rostlinný olej vhodný na smažení podle potřeby
    • vařené kukuřičné klasy polité máslem, klínky citronu a sladká chilli omáčka k podávání

    NA MARINÁDU

    • 1,5 lžičky soli
    • 2–3 lžičky srirachy
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 1 lžička mletého zázvoru
    • 1 lžička mletého bílého pepře
    • 1 lžíce mleté sladké papriky
    • 1 lžička koření kari
    • 2–3 lžičky sušeného tymiánu
    • mléko podle potřeby

    NA PIKANTNÍ OBAL

    • 1,5 hrnku hladké mouky
    • 1,5 hrnku kukuřičné mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 1,5 lžíce mleté sladké (nebo část pálivé podle chuti) papriky
    • 3/4 lžičky soli
    • 4 lžičky mletého sušeného česneku
    • 1,5 lžíce cibulového prášku
    • 1–2 lžičky kajenského pepře
    • 1 lžíce promnutých sušených bylinek (tymián, oregano...)

Příprava jídla

1 Ve větším rendlíku smíchejte všechny přísady na marinádu kromě mléka. Vložte kuře a obraťte v marinádě každý kousek. Zakryjte a nechte marinovat v lednici nejméně hodinu, nejlépe přes noc.

2 Potom do rendlíku ke kuřeti vlijte mléko tak, aby bylo maso těsně ponořené. Dobře promíchejte, aby se marináda dobře smísila s mlékem. Přiveďte k varu, zakryjte, ztlumte a 20 minut vařte.

3 V míse smíchejte přísady na obal. Částečně vychladlé kuřecí kousky postupně vytahujte z ochuceného mléka, obalujte v moučné směsi, znovu ponořte do mléka a podruhé obalte ve směsi.

4 V hlubší pánvi či ve fritéze rozpalte větší množství oleje na 180°C. Kuřecí kousky opatrně po dávkách vkládejte do horkého oleje a smažte je do zlatohnědé barvy, 10–15 minut, jednou otočte. Usmažené kousky nechte odsát na papírových utěrkách a podávejte s vařenými kukuřičnými klasy politými máslem, klínky citronu a sladkou chilli omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Montrealský pekáč ve stylu surf’n’turf

Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát

Recept jako suvenýr

REKLAMA

Přidat komentář