Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jamajské smažené kuře

Jamajské smažené kuře

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2796 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 511 g
Tuky 23 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jamajský kořeněný křupavý obal rozhodně není dietní, ale zato je ukrutně dobrý...

Suroviny

kuře 1 ks
větší, rozporcované na 10 ks (horní a spodní stehna, křídla a prsní řízky - každý šikmo rozpůlený)
rostlinný olej
vhodný na smažení, podle potřeby
celé klasy – vařené, polité máslem, k podávání
klínky, k podávání
Na marinádu
sůl 1,5 ČL
sriracha 3 ČL
nebo podle chuti
česnek 2 stroužky
prolisovaný
zázvor (mletý) 1 ČL
pepř bílý 1 ČL
mletý
kari koření 1 ČL
tymián sušený 2 ČL
podle potřeby
Na pikantní obal
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mletá (nebo část pálivé, podle chuti)
česnek sušený 4 ČL
mletý
kajenský pepř 2 ČL
nebo podle chuti
bylinky 1 PL
sušené, promnuté (tymián, oregano...)

Postup

1

Ve větším rendlíku smíchejte všechny přísady na marinádu kromě mléka. Vložte kuře a obraťte v marinádě každý kousek. Zakryjte a nechte marinovat v lednici nejméně hodinu, nejlépe přes noc.

2

Potom do rendlíku ke kuřeti vlijte mléko tak, aby bylo maso těsně ponořené. Dobře promíchejte, aby se marináda dobře smísila s mlékem. Přiveďte k varu, zakryjte, ztlumte a 20 minut vařte.

3

V míse smíchejte přísady na obal. Částečně vychladlé kuřecí kousky postupně vytahujte z ochuceného mléka, obalujte v moučné směsi, znovu ponořte do mléka a podruhé obalte ve směsi.

4

V hlubší pánvi či ve fritéze rozpalte větší množství oleje na 180°C. Kuřecí kousky opatrně po dávkách vkládejte do horkého oleje a smažte je do zlatohnědé barvy, 10–15 minut, jednou otočte. Usmažené kousky nechte odsát na papírových utěrkách a podávejte s vařenými kukuřičnými klasy politými máslem, klínky citronu a sladkou chilli omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín