
Jamajské smažené kuře
Jamajský kořeněný křupavý obal rozhodně není dietní, ale zato je ukrutně dobrý...
Ingredience
- 1 větší kuře, rozporcované na 10 kousků (horní a spodní stehna, křídla a prsní řízky - každý šikmo rozpůlený)
- rostlinný olej vhodný na smažení podle potřeby
- vařené kukuřičné klasy polité máslem, klínky citronu a sladká chilli omáčka k podávání
- 1,5 lžičky soli
- 2–3 lžičky srirachy
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého bílého pepře
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička koření kari
- 2–3 lžičky sušeného tymiánu
- mléko podle potřeby
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1,5 hrnku kukuřičné mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1,5 lžíce mleté sladké (nebo část pálivé podle chuti) papriky
- 3/4 lžičky soli
- 4 lžičky mletého sušeného česneku
- 1,5 lžíce cibulového prášku
- 1–2 lžičky kajenského pepře
- 1 lžíce promnutých sušených bylinek (tymián, oregano...)
NA MARINÁDU
NA PIKANTNÍ OBAL
Příprava jídla
1 Ve větším rendlíku smíchejte všechny přísady na marinádu kromě mléka. Vložte kuře a obraťte v marinádě každý kousek. Zakryjte a nechte marinovat v lednici nejméně hodinu, nejlépe přes noc.
2 Potom do rendlíku ke kuřeti vlijte mléko tak, aby bylo maso těsně ponořené. Dobře promíchejte, aby se marináda dobře smísila s mlékem. Přiveďte k varu, zakryjte, ztlumte a 20 minut vařte.
3 V míse smíchejte přísady na obal. Částečně vychladlé kuřecí kousky postupně vytahujte z ochuceného mléka, obalujte v moučné směsi, znovu ponořte do mléka a podruhé obalte ve směsi.
4 V hlubší pánvi či ve fritéze rozpalte větší množství oleje na 180°C. Kuřecí kousky opatrně po dávkách vkládejte do horkého oleje a smažte je do zlatohnědé barvy, 10–15 minut, jednou otočte. Usmažené kousky nechte odsát na papírových utěrkách a podávejte s vařenými kukuřičnými klasy politými máslem, klínky citronu a sladkou chilli omáčkou.
Přidat komentář