0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jamajské smažené kuře

Jamajské smažené kuře

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2726 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 497 g
Tuky 23 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jamajský kořeněný křupavý obal rozhodně není dietní, ale zato je ukrutně dobrý...

Suroviny

kuře 1 ks
větší, rozporcované na 10 ks (horní a spodní stehna, křídla a prsní řízky - každý šikmo rozpůlený)
rostlinný olej
vhodný na smažení, podle potřeby
kukuřice
celé klasy – vařené, polité máslem, k podávání
citron
klínky, k podávání
chilli omáčka sladká
k podávání
Na marinádu
sůl 1.5 ČL
sriracha 3 ČL
nebo podle chuti
česnek 2 stroužky
prolisovaný
zázvor (mletý) 1 ČL
pepř bílý 1 ČL
mletý
paprika sladká 1 PL
mletá
kari koření 1 ČL
tymián sušený 2 ČL
mléko
podle potřeby
Na pikantní obal
mouka pšeničná hladká 1.5 hrnku
mouka kukuřičná 1.5 hrnku
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
paprika sladká 1.5 PL
mletá (nebo část pálivé, podle chuti)
česnek sušený 4 ČL
mletý
cibulový prášek 1.5 PL
kajenský pepř 2 ČL
nebo podle chuti
bylinky 1 PL
sušené, promnuté (tymián, oregano...)

1 Ve větším rendlíku smíchejte všechny přísady na marinádu kromě mléka. Vložte kuře a obraťte v marinádě každý kousek. Zakryjte a nechte marinovat v lednici nejméně hodinu, nejlépe přes noc.

2 Potom do rendlíku ke kuřeti vlijte mléko tak, aby bylo maso těsně ponořené. Dobře promíchejte, aby se marináda dobře smísila s mlékem. Přiveďte k varu, zakryjte, ztlumte a 20 minut vařte.

3 V míse smíchejte přísady na obal. Částečně vychladlé kuřecí kousky postupně vytahujte z ochuceného mléka, obalujte v moučné směsi, znovu ponořte do mléka a podruhé obalte ve směsi.

4 V hlubší pánvi či ve fritéze rozpalte větší množství oleje na 180°C. Kuřecí kousky opatrně po dávkách vkládejte do horkého oleje a smažte je do zlatohnědé barvy, 10–15 minut, jednou otočte. Usmažené kousky nechte odsát na papírových utěrkách a podávejte s vařenými kukuřičnými klasy politými máslem, klínky citronu a sladkou chilli omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit