Jamajský kořeněný křupavý obal rozhodně není dietní, ale zato je ukrutně dobrý...
Suroviny
Postup
Ve větším rendlíku smíchejte všechny přísady na marinádu kromě mléka. Vložte kuře a obraťte v marinádě každý kousek. Zakryjte a nechte marinovat v lednici nejméně hodinu, nejlépe přes noc.
Potom do rendlíku ke kuřeti vlijte mléko tak, aby bylo maso těsně ponořené. Dobře promíchejte, aby se marináda dobře smísila s mlékem. Přiveďte k varu, zakryjte, ztlumte a 20 minut vařte.
V míse smíchejte přísady na obal. Částečně vychladlé kuřecí kousky postupně vytahujte z ochuceného mléka, obalujte v moučné směsi, znovu ponořte do mléka a podruhé obalte ve směsi.
V hlubší pánvi či ve fritéze rozpalte větší množství oleje na 180°C. Kuřecí kousky opatrně po dávkách vkládejte do horkého oleje a smažte je do zlatohnědé barvy, 10–15 minut, jednou otočte. Usmažené kousky nechte odsát na papírových utěrkách a podávejte s vařenými kukuřičnými klasy politými máslem, klínky citronu a sladkou chilli omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )