0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát

Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6356 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 144 g
Tuky 525 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žebírka vždycky potěší, zvláště když je dostanete pohodlně naporcovaná na úhledné kousky a upečená doměkka!

Suroviny

kimči
k podávání
bageta
čerstvé, k podávání
Na žebra
žebra 1,5 kg
krátká vepřová, vhodná na gril, ideálně přeseknutá přes žebra a/nebo rozdělená na porce po 2-3 žebrech
typ ale
na vaření (Shaoxing)
voda 500 ml
zázvor (čerstvý) 1 ks
10cm kousek, nakrájený najemno
česnek 1 ks
celá hlavička, příčně rozpůlená
sůl 1,5 ČL
jarní cibulka 4 ks
Na ostrou marinádu
chilli pasta gochujang 4 PL
česnek 2 stroužek
podrcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
najemno nastrouhaný
sójová omáčka 4 PL
rýžový ocet 4 PL
nebo bílý vinný
Na salát
majonéza 4 PL
nejlépe domácí
sezamový olej 2 ČL
rýžový ocet 1 PL
nebo bílý vinný
nakrouhané na velmi jemno
sůl
zelená Granny Smith, zbavená jádřinců, nakrájená na sirky a pokapaná citronovou šťávou, aby nezhnědla
citronová šťáva
na pokapání jablek
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na šikmé plátky
sezamová semínka
černá, k podávání
chilli sušené
mleté, k podávání

1 Všechny ingredience na žebra dejte do litinového hrnce, přiveďte k varu, ztlumte a při nízké teplotě zakryté duste, dokud nebude maso měkké, bude to trvat asi půl až tři čtvrtě hodiny.

2 Mezitím na marinádu smíchejte všechny přísady ve větší misce. Uvařená žebra vyndejte z nálevu a ještě horká je promíchejte s marinádou. Zakryjte a nechte při pokojové teplotě marinovat, dokud zcela nevychladnou. Troubu předehřejte na 220°C.

3 Namarinovaná žebra vyskládejte na plech, vložte do předehřáté trouby a pečte, dokud nezezlátnou, průběžně obracejte.

Připravte salát. V misce prošlehejte majonézu, sezamový olej a ocet do hladké emulze. Do větší mísy vložte zelí, posolte ho a trochu pomačkejte rukama. Pak přidejte jablka, promíchejte je se zelím, větší částí jarní cibulky a připravenou zálivkou. Nakonec salát posypte zbylou zelenou cibulkou, sezamovými semínky a mletým chilli. Podávejte k upečeným žebrům, která servírujte s kimči, marinádou, v níž bylo naložené uvařené maso, a bílou bagetkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč