0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát

Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6356 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 144 g
Tuky 525 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žebírka vždycky potěší, zvláště když je dostanete pohodlně naporcovaná na úhledné kousky a upečená doměkka!

Suroviny

kimči
k podávání
bageta
čerstvé, k podávání
Na žebra
žebra 1.5 kg
krátká vepřová, vhodná na gril, ideálně přeseknutá přes žebra a/nebo rozdělená na porce po 2-3 žebrech
pivo světlé 330 ml
typ ale
čínské víno 250 ml
na vaření (Shaoxing)
voda 500 ml
zázvor (čerstvý) 1 ks
10cm kousek, nakrájený najemno
česnek 1 ks
celá hlavička, příčně rozpůlená
sůl 1.5 ČL
jarní cibulka 4 ks
Na ostrou marinádu
chilli pasta gochujang 4 PL
česnek 2 stroužek
podrcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
najemno nastrouhaný
sójová omáčka 4 PL
rýžový ocet 4 PL
nebo bílý vinný
japonské víno mirin 6 PL
Na salát
majonéza 4 PL
nejlépe domácí
sezamový olej 2 ČL
rýžový ocet 1 PL
nebo bílý vinný
zelí bílé 0.5 ks
nakrouhané na velmi jemno
sůl
jablko 2 ks
zelená Granny Smith, zbavená jádřinců, nakrájená na sirky a pokapaná citronovou šťávou, aby nezhnědla
citronová štáva
na pokapání jablek
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na šikmé plátky
sezamová semínka
černá, k podávání
chilli sušené
mleté, k podávání

1 Všechny ingredience na žebra dejte do litinového hrnce, přiveďte k varu, ztlumte a při nízké teplotě zakryté duste, dokud nebude maso měkké, bude to trvat asi půl až tři čtvrtě hodiny.

2 Mezitím na marinádu smíchejte všechny přísady ve větší misce. Uvařená žebra vyndejte z nálevu a ještě horká je promíchejte s marinádou. Zakryjte a nechte při pokojové teplotě marinovat, dokud zcela nevychladnou. Troubu předehřejte na 220°C.

3 Namarinovaná žebra vyskládejte na plech, vložte do předehřáté trouby a pečte, dokud nezezlátnou, průběžně obracejte.

Připravte salát. V misce prošlehejte majonézu, sezamový olej a ocet do hladké emulze. Do větší mísy vložte zelí, posolte ho a trochu pomačkejte rukama. Pak přidejte jablka, promíchejte je se zelím, větší částí jarní cibulky a připravenou zálivkou. Nakonec salát posypte zbylou zelenou cibulkou, sezamovými semínky a mletým chilli. Podávejte k upečeným žebrům, která servírujte s kimči, marinádou, v níž bylo naložené uvařené maso, a bílou bagetkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit