Žebírka vždycky potěší, zvláště když je dostanete pohodlně naporcovaná na úhledné kousky a upečená doměkka!
Suroviny
Postup
Všechny ingredience na žebra dejte do litinového hrnce, přiveďte k varu, ztlumte a při nízké teplotě zakryté duste, dokud nebude maso měkké, bude to trvat asi půl až tři čtvrtě hodiny.
Mezitím na marinádu smíchejte všechny přísady ve větší misce. Uvařená žebra vyndejte z nálevu a ještě horká je promíchejte s marinádou. Zakryjte a nechte při pokojové teplotě marinovat, dokud zcela nevychladnou. Troubu předehřejte na 220°C.
Namarinovaná žebra vyskládejte na plech, vložte do předehřáté trouby a pečte, dokud nezezlátnou, průběžně obracejte.
Připravte salát. V misce prošlehejte majonézu, sezamový olej a ocet do hladké emulze. Do větší mísy vložte zelí, posolte ho a trochu pomačkejte rukama. Pak přidejte jablka, promíchejte je se zelím, větší částí jarní cibulky a připravenou zálivkou. Nakonec salát posypte zbylou zelenou cibulkou, sezamovými semínky a mletým chilli. Podávejte k upečeným žebrům, která servírujte s kimči, marinádou, v níž bylo naložené uvařené maso, a bílou bagetkou.