Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát
Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová žebra na pivu a zelno-jablkový salát

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6356 kcal
Bílkoviny 253 g
Sacharidy 144 g
Tuky 525 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žebírka vždycky potěší, zvláště když je dostanete pohodlně naporcovaná na úhledné kousky a upečená doměkka!

Suroviny

kimči
k podávání
bageta
čerstvé, k podávání
Na žebra
krátká vepřová, vhodná na gril, ideálně přeseknutá přes žebra a/nebo rozdělená na porce po 2-3 žebrech
typ ale
na vaření (Shaoxing)
voda 500 ml
zázvor (čerstvý) 1 ks
10cm kousek, nakrájený najemno
celá hlavička, příčně rozpůlená
sůl 1,5 ČL
jarní cibulka 4 ks
Na ostrou marinádu
česnek 2 stroužek
podrcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
najemno nastrouhaný
sójová omáčka 4 PL
rýžový ocet 4 PL
nebo bílý vinný
Na salát
majonéza 4 PL
nejlépe domácí
sezamový olej 2 ČL
rýžový ocet 1 PL
nebo bílý vinný
nakrouhané na velmi jemno
sůl
zelená Granny Smith, zbavená jádřinců, nakrájená na sirky a pokapaná citronovou šťávou, aby nezhnědla
na pokapání jablek
jarní cibulka 2 ks
nakrájená na šikmé plátky
sezamová semínka
černá, k podávání
chilli sušené
mleté, k podávání

Postup

1

Všechny ingredience na žebra dejte do litinového hrnce, přiveďte k varu, ztlumte a při nízké teplotě zakryté duste, dokud nebude maso měkké, bude to trvat asi půl až tři čtvrtě hodiny.

2

Mezitím na marinádu smíchejte všechny přísady ve větší misce. Uvařená žebra vyndejte z nálevu a ještě horká je promíchejte s marinádou. Zakryjte a nechte při pokojové teplotě marinovat, dokud zcela nevychladnou. Troubu předehřejte na 220°C.

3

Namarinovaná žebra vyskládejte na plech, vložte do předehřáté trouby a pečte, dokud nezezlátnou, průběžně obracejte.

4

Připravte salát. V misce prošlehejte majonézu, sezamový olej a ocet do hladké emulze. Do větší mísy vložte zelí, posolte ho a trochu pomačkejte rukama. Pak přidejte jablka, promíchejte je se zelím, větší částí jarní cibulky a připravenou zálivkou. Nakonec salát posypte zbylou zelenou cibulkou, sezamovými semínky a mletým chilli. Podávejte k upečeným žebrům, která servírujte s kimči, marinádou, v níž bylo naložené uvařené maso, a bílou bagetkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín