Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3030 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 248 g
Tuky 198 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsadíme se, že lepší jahodovou zmrzlinu jste ještě nejedli! Jahodové semifredo vás prostě dostane. A přitom jeho příprava je tak jednoduchá. 

Související recepty

Suroviny

vejce 3 ks
+ 2 žloutky navíc
vanilkový extrakt 1 PL
na ozdobu
Na jahodové pyré
jahody 750 g

Postup

1

Na jahodové pyré najemno rozmixujte jahody s cukrem a dejte stranou.

2

Dejte do kovové nebo skleněné mísy vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Postavte ji nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte 6–8 minut, až směs napění a zhoustne.

3

Sejměte a šlehejte dalších 6–8 minut, nebo do zchladnutí. Opatrně do směsi vmíchejte ušlehanou smetanu.

 
4

Vlijte do kovové nádoby o objemu 2 litry. Nahoru rozdělte připravené jahodové pyré a jemným kroužením špachtlí nebo plochým nožem vytvořte mramorový efekt.

5

Dejte do mrazáku na šest hodin nebo přes noc. Při podávání ozdobte pokrájenými jahodami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Komentáře

22.06.2015 11:20

5*po ctvrt hodine proslehat tycovym mixerem

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...