0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodové semifreddo

Jahodové semifreddo

4.1/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3030 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 248 g
Tuky 198 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vsadíme se, že lepší jahodovou zmrzlinu jste ještě nejedli! Jahodové semifredo vás prostě dostane. A přitom jeho příprava je tak jednoduchá. 

Suroviny

vejce 3 ks
+ 2 žloutky navíc
vanilkový extrakt 1 PL
krupicový cukr 150 g
na ozdobu
Na jahodové pyré
jahody 750 g
moučkový cukr 2 PL

Postup

1

Na jahodové pyré najemno rozmixujte jahody s cukrem a dejte stranou.

2

Dejte do kovové nebo skleněné mísy vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Postavte ji nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte 6–8 minut, až směs napění a zhoustne.

3

Sejměte a šlehejte dalších 6–8 minut, nebo do zchladnutí. Opatrně do směsi vmíchejte ušlehanou smetanu.

 
4

Vlijte do kovové nádoby o objemu 2 litry. Nahoru rozdělte připravené jahodové pyré a jemným kroužením špachtlí nebo plochým nožem vytvořte mramorový efekt.

5

Dejte do mrazáku na šest hodin nebo přes noc. Při podávání ozdobte pokrájenými jahodami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Komentáře

Špicarová Šárka

5*po ctvrt hodine proslehat tycovym mixerem

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč