Vsadíme se, že lepší jahodovou zmrzlinu jste ještě nejedli! Jahodové semifredo vás prostě dostane. A přitom jeho příprava je tak jednoduchá.
Suroviny
vejce
3
ks
+ 2 žloutky navíc
vanilkový extrakt
1
PL
krupicový cukr
150
g
smetana ke šlehání
500
ml
na ozdobu
Na jahodové pyré
jahody
750
g
moučkový cukr
2
PL
Postup
1
Na jahodové pyré najemno rozmixujte jahody s cukrem a dejte stranou.
2
Dejte do kovové nebo skleněné mísy vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Postavte ji nad hrnec s vroucí vodou. Šlehejte 6–8 minut, až směs napění a zhoustne.
3
Sejměte a šlehejte dalších 6–8 minut, nebo do zchladnutí. Opatrně do směsi vmíchejte ušlehanou smetanu.
4
Vlijte do kovové nádoby o objemu 2 litry. Nahoru rozdělte připravené jahodové pyré a jemným kroužením špachtlí nebo plochým nožem vytvořte mramorový efekt.
5
Dejte do mrazáku na šest hodin nebo přes noc. Při podávání ozdobte pokrájenými jahodami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů )
- 20x skvělá domácí zmrzlina(20 receptů )
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami: Připravte si koláč, nepečený cheesecake a další sezónní dezerty(42 receptů )
Komentáře
5*po ctvrt hodine proslehat tycovym mixerem