Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Troubu nepotřebujete, tyto jahodové delikatesy totiž zvládnete bez pečení

Troubu nepotřebujete, tyto jahodové delikatesy totiž zvládnete bez pečení
ZDROJ: Apetit

Všichni milovníci jahod a nepečených dobrot zpozorněte! Máme pro vás osvědčené tipy a triky, jak čerstvé jahody rychle zpracovat v dokonalý letní dezert. Před tím však nezapomeňte vybavit ledničku tvarohem, smetanou či mascarpone.

Také patří jahody mezi vaše nejoblíbenější ovoce a už se jich nemůžete dočkat? Sesbíraná kila jahod ze samosběru je třeba co nejdříve zpracovat. Vedle jahodových džemů, sirupů, bublanin a jahodovýcj knedlíků se nabízejí také nepečené jahodové dezerty. Bývají zpravidla jednoduché a rychlé na přípravu.

Zmrzlina, dort nebo tiramisu s jahodami!

Přetože připravit nepečený dezert je rychlé, je třeba  ždy ještě počítat s pobytem v lednici či mrazáku.. Chcete-li si připravit osvěžující dezert ke kávě, stačí jen smíchat či vyšlehat pár surovin – zpravidla smetanu, tvaroh, bílý jogurt či sýr mascarpone, nebo jejich kombinaci, přidat jahody a máte hotovo!

Skryt pre seznam

Co je nevýhodou většiny nepečených dezertů? Že je musíte uložit na noc do lednice či mrazáku a vyčkat až do rána. Za trpělivé čekání však budete bohatě odměněni dokonale propojenými chutěmi a pevnou konzistencí. Výjimkou je oblíbený dezert Eton Mess, který navrstvíte a můžete podávat okamžitě. 

Královský jahodový cheesecake 

Čeká vás oslava, na kterou chystáte dort? Králem nepečených dezertů je jahodový cheesecake. Jeho korpus tvoří kombinace čokolády, opražených mandlí a sněhových pusinek. Krémová vrstva se skládá ze smetany, krémového sýra a řeckého jogurtu.  Horní část je doslova zasypána jahodami v jemném jahodovém želé. Také už se vám sbíhají sliny? Pak na vás níže čeká recept na ten nejbáječnější letní nepečený cheesecake.

Skryt pre seznam