Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvovo-rýžový závin s mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné 2 záviny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4473 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 389 g
Tuky 274 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný závin, který potěší nejen vegetariány. Plus pro vás: nejen snadná příprava.

Suroviny

mrkev 500 g
pokrájená na kostičky
pokrájená na kostičky
česnek 3 stroužky
pokrájené na kostičky
olivový olej panenský 5 PL
rýže dušená 500 g
natural
pražené
sůl 2 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
koriandr mletý 1 ČL
vejce 3 ks
+ jedno na pomazání, rozšlehané
kopřiva hrst
spařené (nebo pórek, špenát, mangold)
chlazené
sezamová semínka 1 PL

Postup

1

Mrkev, cibuli a česnek opékejte na mírném ohni za občasného míchání na směsi oleje a másla asi 10 minut. Přidejte uvařenou rýži, mandle, osolte a výrazně dochuťtte pepřem a koriandrem. Při ochutnávání počítejte s tím, že budete přidávat ještě vejce a ta chuť zase zjemní. Kopřivy spařte, nasekejte a zamíchejte do rýže. Po zchladnutí do směsi ještě zapracujte vejce.

2

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Z těsta vyválejte dva pláty. Doprostřed každého dejte pruh rýžové náplně, oba volné konce přeložte přes sebe a přilepte vejcem. Záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypte sezamovými semínky. Pečte dozlatova asi půl hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

20.06.2009 09:00
Už podle rozpisu všech bioingrediencí vím, že bych si toto nikdy neupekla! Musí to být bionechutný!

Apetit magazín