0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 2 záviny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5166 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 586 g
Tuky 258 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný závin, který potěší nejen vegetariány. Plus pro vás: nejen snadná příprava.

Suroviny

mrkev 500 g
pokrájená na kostičky
cibule červená 2 ks
pokrájená na kostičky
česnek 3 stroužky
pokrájené na kostičky
olivový olej 5 PL
máslo 1 PL
rýže 500 g
natural
mandle 50 g
loupané, pražené
sůl 2 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
koriandr čerstvý 1 ČL
čerstvě mletý
vejce 3 ks
plus jedno na pomazání, rozšlehané
kopřiva hrst
spařené
listové těsto 350 g
chlazené
sezamová semínka 1 PL

Mrkev, cibuli a česnek opékejte na mírném ohni za občasného míchání na směsi oleje a másla asi 10 minut. Přidejte uvařenou rýži, mandle, osolte a výrazně dochuťtte pepřem a koriandrem. Při ochutnávání počítejte s tím, že budete přidávat ještě vejce a ta chuť  zase zjemní. Kopřivy spařte, nasekejte a zamíchejte do rýže. Po zchladnutí do směsi ještě zapracujte vejce.

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Z těsta vyválejte dva pláty. Doprostřed každého dejte pruh rýžové náplně, oba volné konce přeložte přes sebe a přilepte vejcem. Záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypte sezamovými semínky. Pečte dozlatova asi půl hodiny.

Komentáře

Anonym

Už podle rozpisu všech bioingrediencí vím, že bych si toto nikdy neupekla! Musí to být bionechutný!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit