0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvovo-rýžový závin s mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné 2 záviny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4473 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 389 g
Tuky 274 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječný závin, který potěší nejen vegetariány. Plus pro vás: nejen snadná příprava.

Suroviny

mrkev 500 g
pokrájená na kostičky
cibule červená 2 ks
pokrájená na kostičky
česnek 3 stroužky
pokrájené na kostičky
olivový olej panenský 5 PL
máslo 1 PL
rýže dušená 500 g
natural
mandle loupané 50 g
pražené
sůl 2 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
koriandr mletý 1 ČL
vejce 3 ks
+ jedno na pomazání, rozšlehané
kopřiva hrst
spařené (nebo pórek, špenát, mangold)
listové těsto 350 g
chlazené
sezamová semínka 1 PL

1 Mrkev, cibuli a česnek opékejte na mírném ohni za občasného míchání na směsi oleje a másla asi 10 minut. Přidejte uvařenou rýži, mandle, osolte a výrazně dochuťtte pepřem a koriandrem. Při ochutnávání počítejte s tím, že budete přidávat ještě vejce a ta chuť  zase zjemní. Kopřivy spařte, nasekejte a zamíchejte do rýže. Po zchladnutí do směsi ještě zapracujte vejce.

2 Předehřejte troubu na 200 stupňů. Z těsta vyválejte dva pláty. Doprostřed každého dejte pruh rýžové náplně, oba volné konce přeložte přes sebe a přilepte vejcem. Záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypte sezamovými semínky. Pečte dozlatova asi půl hodiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

Anonym

Už podle rozpisu všech bioingrediencí vím, že bych si toto nikdy neupekla! Musí to být bionechutný!

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč