Báječný závin, který potěší nejen vegetariány. Plus pro vás: nejen snadná příprava.
Suroviny
mrkev
500
g
pokrájená na kostičky
cibule červená
2
ks
pokrájená na kostičky
česnek
3
stroužky
pokrájené na kostičky
olivový olej panenský
5
PL
máslo
1
PL
rýže dušená
500
g
natural
mandle loupané
50
g
pražené
sůl
2
ČL
pepř
1
ČL
čerstvě mletý
koriandr mletý
1
ČL
vejce
3
ks
+ jedno na pomazání, rozšlehané
kopřiva
hrst
spařené (nebo pórek, špenát, mangold)
listové těsto
350
g
chlazené
sezamová semínka
1
PL
Postup
1
Mrkev, cibuli a česnek opékejte na mírném ohni za občasného míchání na směsi oleje a másla asi 10 minut. Přidejte uvařenou rýži, mandle, osolte a výrazně dochuťtte pepřem a koriandrem. Při ochutnávání počítejte s tím, že budete přidávat ještě vejce a ta chuť zase zjemní. Kopřivy spařte, nasekejte a zamíchejte do rýže. Po zchladnutí do směsi ještě zapracujte vejce.
2
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Z těsta vyválejte dva pláty. Doprostřed každého dejte pruh rýžové náplně, oba volné konce přeložte přes sebe a přilepte vejcem. Záviny přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypte sezamovými semínky. Pečte dozlatova asi půl hodiny.
Komentáře