Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Muffiny ze sekané
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1789 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 164 g
Tuky 52 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sekaná jako piknikové jídlo? Ano! Vyzkoušejte náš triky a žádný piknik už se bez sekané neobejde. Zatímco plátky klasické sekané se mohou rozpadat a jejich konzumace může být v „polních“ podmínkách trochu komplikovaná, s muffiny ze sekané vám žádná nehoda nehrozí. Upečené jsou za chviličku, skvěle se přenáší a snadno se jí.  

Suroviny

řepkový olej 1 PL
nebo olivový olej
nakrájená nadrobno
hrách žlutý ½ ks
na kostičky
strouhanka 2 PL
provensálské koření 1 ČL
worcesterská omáčka 1 PL
petrželka 2 PL
hladkolistá + na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřové sádlo
nebo ghí či olej na vymazání formy
Na glazuru
hnědý cukr 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Formu na muffiny (10 důlků) vymažte tukem. Smíchejte přísady na glazuru a odložte.

2

V pánvi na oleji opékejte cibuli 5 minut doměkka. Nechte zchladnout v míse. Mezitím důkladně vmasírujte do mletého masa 100–150 ml studené vody (díky tomu bude sekaná šťavnatější).

3

Pak do masa vmíchejte vychladlou cibuli i ostatní přísady na sekanou a 60 ml glazury. Dobře promíchejte, podle chuti osolte a opepřete.

4

Směs rozdělte do důlků v připravené formě. Navrch dejte vždy 1 lžíci glazury. 

5

Formu podložte plechem (kvůli výpeku, který může sekaná pustit). Dejte do trouby a pečte 22–26 minut, aby ma-so bylo propečené (vnitřní teplota cca 71°C). Před podáváním nechte 5 minut odpočívat a ozdobte petrželkou, nebo nechte vychladnout, zabalte a vezměte s sebou, kam je libo.

NĚCO NAVÍC
Poměr kečupu a chilli omáčky (např. srirachy) v glazuře přizpůsobte svým chutím.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín