Sekaná jako piknikové jídlo? Ano! Vyzkoušejte náš triky a žádný piknik už se bez sekané neobejde. Zatímco plátky klasické sekané se mohou rozpadat a jejich konzumace může být v „polních“ podmínkách trochu komplikovaná, s muffiny ze sekané vám žádná nehoda nehrozí. Upečené jsou za chviličku, skvěle se přenáší a snadno se jí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Formu na muffiny (10 důlků) vymažte tukem. Smíchejte přísady na glazuru a odložte.
V pánvi na oleji opékejte cibuli 5 minut doměkka. Nechte zchladnout v míse. Mezitím důkladně vmasírujte do mletého masa 100–150 ml studené vody (díky tomu bude sekaná šťavnatější).
Pak do masa vmíchejte vychladlou cibuli i ostatní přísady na sekanou a 60 ml glazury. Dobře promíchejte, podle chuti osolte a opepřete.
Směs rozdělte do důlků v připravené formě. Navrch dejte vždy 1 lžíci glazury.
Formu podložte plechem (kvůli výpeku, který může sekaná pustit). Dejte do trouby a pečte 22–26 minut, aby ma-so bylo propečené (vnitřní teplota cca 71°C). Před podáváním nechte 5 minut odpočívat a ozdobte petrželkou, nebo nechte vychladnout, zabalte a vezměte s sebou, kam je libo.
NĚCO NAVÍC
Poměr kečupu a chilli omáčky (např. srirachy) v glazuře přizpůsobte svým chutím.