Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne do ruky

Lasagne do ruky

4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 12 minilasagní

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12775 kcal
Bílkoviny 426 g
Sacharidy 2384 g
Tuky 143 g
Vláknina 103 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti jídlo do ruky zbožňují! Ty nejmenší si samy stanoví, kolik toho sní, a ty starší zase ocení, že mohou svačit venku. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na vymazání plechu
nakrájené najemno
mrkev 2 ks
oškrábaná a nakrájená na drobné kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený najemno
česnek 2 stroužky
rozmáčknutý
rajčatová passata - pyré 120 ml
sůl
lasagne (těstovina) 20 plátků
na silnější plátky
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Rozehřejte troubu na 190°C. V pánvi rozehřejte olej a opečte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek, dokud zelenina trochu nezměkne. Přidejte rajčatovou passatu, bobkový list a společně 20 minut vařte na mírném ohni. Podle potřeby osolte. Pokud se omáčka přichytává, můžete přidat trošku vody. Pak z omáčky vylovte bobkový list a česnek.

2

Plech na muffiny vymažte lehce olejem. Lasagne předvařte podle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou oleje. Uvařené lasagne ihned zchlaďte pod studenou vodou, abyste zastavili var a těstoviny dále neměkly. Pak je naporcujte, aby vystlaly košíčky v plechu (my je vykrájeli kulatým vykrajovátkem na sušenky, můžete je ale i přepůlit a skládat křížem na sebe). Každý košíček vyložte plátkem lasagne. Na každý plát navršte omáčku, pak zase kousek těstovin – tak pokračujte, až bude košíček skoro plný. Úplně navrch položte silný plátek mozzarelly. Vložte do rozehřáté trouby na 30 minut, dokud se sýr nerozteče, nezpevní porce a nezezlátne.

3

Nechte 5 minut chladnout, pak vyndejte z formy a podávejte posypané hladkolistou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín