0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne do ruky

Lasagne do ruky

4.4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 12 minilasagní

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12775 kcal
Bílkoviny 426 g
Sacharidy 2384 g
Tuky 143 g
Vláknina 103 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti jídlo do ruky zbožňují! Ty nejmenší si samy stanoví, kolik toho sní, a ty starší zase ocení, že mohou svačit venku. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na vymazání plechu
cibule 2 ks
nakrájené najemno
mrkev 2 ks
oškrábaná a nakrájená na drobné kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený najemno
česnek 2 stroužky
rozmáčknutý
rajčatová passata - pyré 120 ml
bobkový list 2 ks
sůl
lasagne (těstovina) 20 plátků
na silnější plátky
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Rozehřejte troubu na 190°C. V pánvi rozehřejte olej a opečte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek, dokud zelenina trochu nezměkne. Přidejte rajčatovou passatu, bobkový list a společně 20 minut vařte na mírném ohni. Podle potřeby osolte. Pokud se omáčka přichytává, můžete přidat trošku vody. Pak z omáčky vylovte bobkový list a česnek.

2 Plech na muffiny vymažte lehce olejem. Lasagne předvařte podle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou oleje. Uvařené lasagne ihned zchlaďte pod studenou vodou, abyste zastavili var a těstoviny dále neměkly. Pak je naporcujte, aby vystlaly košíčky v plechu (my je vykrájeli kulatým vykrajovátkem na sušenky, můžete je ale i přepůlit a skládat křížem na sebe). Každý košíček vyložte plátkem lasagne. Na každý plát navršte omáčku, pak zase kousek těstovin – tak pokračujte, až bude košíček skoro plný. Úplně navrch položte silný plátek mozzarelly. Vložte do rozehřáté trouby na 30 minut, dokud se sýr nerozteče, nezpevní porce a nezezlátne.

3 Nechte 5 minut chladnout, pak vyndejte z formy a podávejte posypané hladkolistou petrželkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč