Lasagne do ruky

Lasagne do ruky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do hodiny Velmi snadné Na 12 minilasagní

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12775 kcal
Bílkoviny 426 g
Cukr 2384 g
Tuky 143 g
Vláknina 103 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti jídlo do ruky zbožňují! Ty nejmenší si samy stanoví, kolik toho sní, a ty starší zase ocení, že mohou svačit venku. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na vymazání plechu
cibule 2 ks
nakrájené najemno
mrkev 2 ks
oškrábaná a nakrájená na drobné kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený najemno
česnek 2 stroužky
rozmáčknutý
rajčatová passata 120 ml
bobkový list 2 ks
sůl
lasagne 20 plátků
mozzarella 250 g
na silnější plátky
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Rozehřejte troubu na 190°C. V pánvi rozehřejte olej a opečte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek, dokud zelenina trochu nezměkne. Přidejte rajčatovou passatu, bobkový list a společně 20 minut vařte na mírném ohni. Podle potřeby osolte. Pokud se omáčka přichytává, můžete přidat trošku vody. Pak z omáčky vylovte bobkový list a česnek.

2 Plech na muffiny vymažte lehce olejem. Lasagne předvařte podle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou oleje. Uvařené lasagne ihned zchlaďte pod studenou vodou, abyste zastavili var a těstoviny dále neměkly. Pak je naporcujte, aby vystlaly košíčky v plechu (my je vykrájeli kulatým vykrajovátkem na sušenky, můžete je ale i přepůlit a skládat křížem na sebe). Každý košíček vyložte plátkem lasagne. Na každý plát navršte omáčku, pak zase kousek těstovin – tak pokračujte, až bude košíček skoro plný. Úplně navrch položte silný plátek mozzarelly. Vložte do rozehřáté trouby na 30 minut, dokud se sýr nerozteče, nezpevní porce a nezezlátne.

3 Nechte 5 minut chladnout, pak vyndejte z formy a podávejte posypané hladkolistou petrželkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit