Děti jídlo do ruky zbožňují! Ty nejmenší si samy stanoví, kolik toho sní, a ty starší zase ocení, že mohou svačit venku.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 190°C. V pánvi rozehřejte olej a opečte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek, dokud zelenina trochu nezměkne. Přidejte rajčatovou passatu, bobkový list a společně 20 minut vařte na mírném ohni. Podle potřeby osolte. Pokud se omáčka přichytává, můžete přidat trošku vody. Pak z omáčky vylovte bobkový list a česnek.
Plech na muffiny vymažte lehce olejem. Lasagne předvařte podle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou oleje. Uvařené lasagne ihned zchlaďte pod studenou vodou, abyste zastavili var a těstoviny dále neměkly. Pak je naporcujte, aby vystlaly košíčky v plechu (my je vykrájeli kulatým vykrajovátkem na sušenky, můžete je ale i přepůlit a skládat křížem na sebe). Každý košíček vyložte plátkem lasagne. Na každý plát navršte omáčku, pak zase kousek těstovin – tak pokračujte, až bude košíček skoro plný. Úplně navrch položte silný plátek mozzarelly. Vložte do rozehřáté trouby na 30 minut, dokud se sýr nerozteče, nezpevní porce a nezezlátne.
Nechte 5 minut chladnout, pak vyndejte z formy a podávejte posypané hladkolistou petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů )
- Zapékané těstoviny: 21 ověřených receptů(21 receptů )
- 30 receptů na bezmasé i klasické lasagne plus tipy a triky, jak připravit nejlepší(30 receptů )
- Svačiny a svačinky(43 receptů )