Lasagne do ruky

Lasagne do ruky

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 12 minilasagní

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12775 kcal
Bílkoviny 426 g
Sacharidy 2384 g
Tuky 143 g
Vláknina 103 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti jídlo do ruky zbožňují! Ty nejmenší si samy stanoví, kolik toho sní, a ty starší zase ocení, že mohou svačit venku. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na vymazání plechu
cibule 2 ks
nakrájené najemno
mrkev 2 ks
oškrábaná a nakrájená na drobné kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený najemno
česnek 2 stroužky
rozmáčknutý
rajčatová passata 120 ml
bobkový list 2 ks
sůl
lasagne 20 plátků
mozzarella 250 g
na silnější plátky
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Rozehřejte troubu na 190°C. V pánvi rozehřejte olej a opečte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek, dokud zelenina trochu nezměkne. Přidejte rajčatovou passatu, bobkový list a společně 20 minut vařte na mírném ohni. Podle potřeby osolte. Pokud se omáčka přichytává, můžete přidat trošku vody. Pak z omáčky vylovte bobkový list a česnek.

2 Plech na muffiny vymažte lehce olejem. Lasagne předvařte podle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou oleje. Uvařené lasagne ihned zchlaďte pod studenou vodou, abyste zastavili var a těstoviny dále neměkly. Pak je naporcujte, aby vystlaly košíčky v plechu (my je vykrájeli kulatým vykrajovátkem na sušenky, můžete je ale i přepůlit a skládat křížem na sebe). Každý košíček vyložte plátkem lasagne. Na každý plát navršte omáčku, pak zase kousek těstovin – tak pokračujte, až bude košíček skoro plný. Úplně navrch položte silný plátek mozzarelly. Vložte do rozehřáté trouby na 30 minut, dokud se sýr nerozteče, nezpevní porce a nezezlátne.

3 Nechte 5 minut chladnout, pak vyndejte z formy a podávejte posypané hladkolistou petrželkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/4

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit