Bramborové košíčky s vejcem

Bramborové košíčky s vejcem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2874 kcal
Bílkoviny 195 g
Cukr 95 g
Tuky 204 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé jako pohoštění, ale poslouží i jako snídaně, vhodná na vyproštění.

Suroviny

máslo
lze nahradit olejem, na vymazání formiček
brambory 500 g
typ C, oloupaných a nastrouhaných najemno
sůl
pepř
čerstvě drcený
anglická slanina 150 g
snídaňové, nakrájené na drobné kostičky
100 g
tučná zakysaná smetana
pažitka
nasekané + na ozdobení
křepelčí vejce 12 ks

1 Muffinové formy vymažte máslem nebo olejem. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu, osolte a opepřete je, rozdělte do formiček (nejlépe plechových) a pomocí zadní strany lžíce je vmáčkněte na dno a strany formy tak, aby utvořily košíček. Dejte je do trouby a pečte 15–20 minut dozlatova.

2 Slaninu zlehka opečte na pánvi dokřupava. Zakysanou smetanu promíchejte s pažitkou.

3 Do každého košíčku rozdělte trochu zakysané smetany a část slaniny a nakonec rozklepněte vejce, posypte zbylou slaninou, osolte, opepřete a dejte ještě na 10 minut péct. Podávejte ozdobené nasekanou pažitkou a čerstvě mletým pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit