
Bramborové košíčky s vejcem
Jsou skvělé jako pohoštění, ale poslouží i jako snídaně, vhodná na vyproštění.
Vydání: 2019/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- máslo nebo olej na vymazání formiček
- 500–600 g brambor typ C, oloupaných a nastrouhaných najemno
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 150 g anglické snídaňové slaniny, nakrájené na drobné kostičky
- 100 g tučné zakysané smetany
- malá hrst nasekané pažitky + na ozdobení
- 12 křepelčích vajec
Příprava jídla
1 Muffinové formy vymažte máslem nebo olejem. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu, osolte a opepřete je, rozdělte do formiček (nejlépe plechových) a pomocí zadní strany lžíce je vmáčkněte na dno a strany formy tak, aby utvořily košíček. Dejte je do trouby a pečte 15–20 minut dozlatova.
2 Slaninu zlehka opečte na pánvi dokřupava. Zakysanou smetanu promíchejte s pažitkou.
3 Do každého košíčku rozdělte trochu zakysané smetany a část slaniny a nakonec rozklepněte vejce, posypte zbylou slaninou, osolte, opepřete a dejte ještě na 10 minut péct. Podávejte ozdobené nasekanou pažitkou a čerstvě mletým pepřem.
Přidat komentář