Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové košíčky s vejcem

Jsou skvělé jako pohoštění, ale poslouží i jako snídaně, vhodná na vyproštění.

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 košíčků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Chuťovka

Ingredience

    • máslo nebo olej na vymazání formiček
    • 500–600 g brambor typ C, oloupaných a nastrouhaných najemno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 g anglické snídaňové slaniny, nakrájené na drobné kostičky
    • 100 g tučné zakysané smetany
    • malá hrst nasekané pažitky + na ozdobení
    • 12 křepelčích vajec

Příprava jídla

1 Muffinové formy vymažte máslem nebo olejem. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu, osolte a opepřete je, rozdělte do formiček (nejlépe plechových) a pomocí zadní strany lžíce je vmáčkněte na dno a strany formy tak, aby utvořily košíček. Dejte je do trouby a pečte 15–20 minut dozlatova.

2 Slaninu zlehka opečte na pánvi dokřupava. Zakysanou smetanu promíchejte s pažitkou.

3 Do každého košíčku rozdělte trochu zakysané smetany a část slaniny a nakonec rozklepněte vejce, posypte zbylou slaninou, osolte, opepřete a dejte ještě na 10 minut péct. Podávejte ozdobené nasekanou pažitkou a čerstvě mletým pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní spirálky

Tuňákové muffiny

Houboví šneci

Boloňské špagety do ruky

Přidat komentář