Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní spirálky

Na balení spirálek si dejte obzvláště záležet – jejich půvab spočívá v pečlivém stočení a v růžičce, která ze salámu vznikne.

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8–10 spirálek
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chuťovka

Ingredience

    • 4 pláty filo těsta
    • 2 hrsti černých oliv, vypeckovaných a nakrájených nadrobno, nebo 2–4 lžíce olivové tapenády
    • 2 hrsti sušených nakládaných rajčat, nakrájených nadrobno
    • 300 g ricotty
    • 200 g tenkých plátků paprikáše

Příprava jídla

1 Položte na sebe vždy 2 pláty filo těsta a nakrájejte je na pruhy široké tak, že po podélném přeložení budou o něco užší, než je průměr koleček salámu. Olivy a sušená rajčata promíchejte v misce. Ricottou vždy potřete horní polovinu plátu, posypte směsí rajčat a oliv a poklaďte plátky salámu tak, aby se překrývaly. Přiklopte spodní polovinou těsta, překrojte na 2–3 díly a zarolujte. Vložte do muffinových formiček a pečte je v troubě vyhřáté na 180°C 15–20 minut.

NĚCO NAVÍC
Místo pikantního salámu můžete napříště zkusit prosciutto, anglickou slaninu nebo šunku. Jen musíte mít vždy opravdu tenké plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tuňákové muffiny

Bramborové košíčky s vejcem

Houboví šneci

Boloňské špagety do ruky

Chuťovky aneb Co si dáte k aperitivu?

REKLAMA

Přidat komentář