Pikantní spirálky

Pikantní spirálky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 8–10 spirálek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 594 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 16 g
Tuky 45 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na balení spirálek si dejte obzvláště záležet – jejich půvab spočívá v pečlivém stočení a v růžičce, která ze salámu vznikne.

Související recepty

Suroviny

4 plátky
těsto filo
olivy černé 2 hrsti
vypeckovaných a nakrájených nadrobno, nebo 2–4 lžíce olivové tapenády
2 hrsti
sušená nakládaná rajčata nakrájených nadrobno
ricotta 300 g
200 g
paprikáš tenkých plátků

1 Položte na sebe vždy 2 pláty filo těsta a nakrájejte je na pruhy široké tak, že po podélném přeložení budou o něco užší, než je průměr koleček salámu. Olivy a sušená rajčata promíchejte v misce. Ricottou vždy potřete horní polovinu plátu, posypte směsí rajčat a oliv a poklaďte plátky salámu tak, aby se překrývaly. Přiklopte spodní polovinou těsta, překrojte na 2–3 díly a zarolujte. Vložte do muffinových formiček a pečte je v troubě vyhřáté na 180°C 15–20 minut.

NĚCO NAVÍC
Místo pikantního salámu můžete napříště zkusit prosciutto, anglickou slaninu nebo šunku. Jen musíte mít vždy opravdu tenké plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit