0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní spirálky

Pikantní spirálky

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Na 8–10 spirálek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 594 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 16 g
Tuky 45 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na balení spirálek si dejte obzvláště záležet – jejich půvab spočívá v pečlivém stočení a v růžičce, která ze salámu vznikne.

Suroviny

4 plátky
těsto filo
olivy černé 2 hrsti
vypeckovaných a nakrájených nadrobno, nebo 2–4 lžíce olivové tapenády
2 hrsti
sušená nakládaná rajčata nakrájených nadrobno
ricotta 300 g
200 g
paprikáš tenkých plátků

1 Položte na sebe vždy 2 pláty filo těsta a nakrájejte je na pruhy široké tak, že po podélném přeložení budou o něco užší, než je průměr koleček salámu. Olivy a sušená rajčata promíchejte v misce. Ricottou vždy potřete horní polovinu plátu, posypte směsí rajčat a oliv a poklaďte plátky salámu tak, aby se překrývaly. Přiklopte spodní polovinou těsta, překrojte na 2–3 díly a zarolujte. Vložte do muffinových formiček a pečte je v troubě vyhřáté na 180°C 15–20 minut.

NĚCO NAVÍC
Místo pikantního salámu můžete napříště zkusit prosciutto, anglickou slaninu nebo šunku. Jen musíte mít vždy opravdu tenké plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici
  • Tipy redakce

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici

Vezměte pivo do kuchyně. Tato všestranná ingredience podpoří chuť pečeného masa a krásně se od něj odpíchne i sladký moučník. Víkend navíc přímo svádí k tomu, abychom si nějaký ten ‚kousek‘ dopřáli jen tak! ...
Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit