Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní spirálky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Na 8–10 spirálek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3651 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 380 g
Tuky 139 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na balení spirálek si dejte obzvláště záležet – jejich půvab spočívá v pečlivém stočení a v růžičce, která ze salámu vznikne.

Suroviny

filo těsto 4 plátky
vypeckovaných a nakrájených nadrobno, nebo 2–4 lžíce olivové tapenády
sušená rajčata 2 hrsti
nakládaných, nakrájených nadrobno
ricotta 300 g
salám 200 g
paprikáš, tenké plátky

Postup

1

Položte na sebe vždy 2 pláty filo těsta a nakrájejte je na pruhy široké tak, že po podélném přeložení budou o něco užší, než je průměr koleček salámu. Olivy a sušená rajčata promíchejte v misce. Ricottou vždy potřete horní polovinu plátu, posypte směsí rajčat a oliv a poklaďte plátky salámu tak, aby se překrývaly. Přiklopte spodní polovinou těsta, překrojte na 2–3 díly a zarolujte.

2

Vložte do muffinových formiček a pečte je v troubě vyhřáté na 180°C 15–20 minut.

NĚCO NAVÍC
Místo pikantního salámu můžete napříště zkusit prosciutto, anglickou slaninu nebo šunku. Jen musíte mít vždy opravdu tenké plátky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...