0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Müsli tyčinky

Müsli tyčinky
ZDROJ: StockFood
sdílet:

Müsli tyčinky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na cca 8–10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 381 g
Tuky 178 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí müsli tyčinky jsou nejlepší – můžete je totiž vždy přizpůsobit aktuálním chutím a stavu špajzky.

Suroviny

máslo 4 PL
med 0.5 hrnku
nebo javorový sirup
hnědý cukr 0.5 hrnku
sušené ovoce 1.5 hrnku
nesířené meruňky, rozinky, švestky, brusinky... – nasekané
vločky 2 hrnky
ovesné, žitné, celozrnné... nebo jejich směs
ořechy 1 hrnek
lískové, vlašské, mandle... – nasekané

Postup

1

V menším rendlíku rozehřejte máslo, přidejte med a promíchejte. Přelijte do mísy a přidejte všechny zbylé ingredience.

2

Vše důkladně promíchejte a přesypte do pekáčku, upěchujte a uhlaďte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 30–40 minut.

3

Vyjměte z trouby a nechte v pekáčku zcela zchladnout. Poté dejte ještě zatuhnout do lednice. Krájejte na libovolné tvary – kostičky či tyčinky – a uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě. Do svačinové krabičky zabalte do pečicího papíru.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte rádi kokos, přidejte strouhaný do ořechového mixu. Použít můžete i nejrůznější semínka: slunečnicová, lněná, sezamová, dýňová... Pro starší děti můžete přidat i trochu proteinu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit