0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3 / 5. Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3031 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 356 g
Tuky 150 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý start do nového dne v podobě sušenek? To bereme!

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 110 g
mouka pšeničná hladká 80 g
jedlá soda 0.5 ČL
skořice 1 ČL
muškátový oříšek 0.25 ČL
strouhaný
sůl 0.25 ČL
máslo 2 PL
změklé
řepkový olej 60 ml
třtinový cukr muscovado tmavý 55 g
krystalový cukr 3 PL
vejce 1 ks
přesnídávka 1 ks
malá dětská přesnídávka – mrkvová nebo jablečnomrkvová, odkapaná
vanilkový extrakt 1 ČL
ovesné vločky 0.5 hrnku
0.5 hrnku
cereální lupínky
sušené brusinky 0.33 hrnku
vlašské ořechy 0.33 hrnku
nasekané

1 Předehřejte troubu na 175 °C. Promíchejte obě mouky, sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl. Prošlehejte máslo, olej a oba cukry do pěny; trvá to asi minutu. Přidejte vejce, přesnídávku a vanilku a mixujte ještě 30 sekund. Vsypte moučnou směs a šlehejte dalších 30 sekund. Zlehka vmíchejte vločky, lupínky, brusinky a ořechy – těsto bude trochu lepkavé a méně soudržné než těsto na klasické sušenky.

2 Na plech vyložený pečicím papírem udělejte lžící kopečky těsta (každý by měl mít objem asi 3 lžic) a nechte mezi nimi 7cm rozestupy. Navlhčenýma rukama stlačte na sílu asi 6 mm. Pečte 12 minut, až budou sušenky zapečené, ale stále měkké. Nechte trochu zchladnout a pak přesuňte na mřížku, aby vychladly úplně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit