Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 (22)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3031 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 356 g
Tuky 150 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý start do nového dne v podobě sušenek? To bereme!

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 110 g
mouka pšeničná hladká 80 g
jedlá soda 0.5 ČL
skořice 1 ČL
muškátový oříšek 0.25 ČL
strouhaný
sůl 0.25 ČL
máslo 2 PL
změklé
řepkový olej 60 ml
třtinový cukr muscovado tmavý 55 g
krystalový cukr 3 PL
vejce 1 ks
přesnídávka 1 ks
malá dětská přesnídávka – mrkvová nebo jablečnomrkvová, odkapaná
vanilkový extrakt 1 ČL
ovesné vločky 0.5 hrnku
0.5 hrnku
cereální lupínky
sušené brusinky 0.33 hrnku
vlašské ořechy 0.33 hrnku
nasekané

1 Předehřejte troubu na 175 °C. Promíchejte obě mouky, sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl. Prošlehejte máslo, olej a oba cukry do pěny; trvá to asi minutu. Přidejte vejce, přesnídávku a vanilku a mixujte ještě 30 sekund. Vsypte moučnou směs a šlehejte dalších 30 sekund. Zlehka vmíchejte vločky, lupínky, brusinky a ořechy – těsto bude trochu lepkavé a méně soudržné než těsto na klasické sušenky.

2 Na plech vyložený pečicím papírem udělejte lžící kopečky těsta (každý by měl mít objem asi 3 lžic) a nechte mezi nimi 7cm rozestupy. Navlhčenýma rukama stlačte na sílu asi 6 mm. Pečte 12 minut, až budou sušenky zapečené, ale stále měkké. Nechte trochu zchladnout a pak přesuňte na mřížku, aby vychladly úplně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit