Nadívaná kachní stehna s jablkovým zelím

Nadívaná kachní stehna s jablkovým zelím

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2786 kcal
Bílkoviny 98 g
Cukr 110 g
Tuky 187 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když dostanete chuť na nádivku, nemusíte kupovat celou kachnu. Nadívaná stehýnka jsou delikatesa! Sluší jim pomalejší a delší tepelná úprava a dokřupava vypečená kůrčička.

Suroviny

kachní stehna 4 ks
á 220 g, s odstraněnou kostí z horní částí stehna
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 50 ml
lze nahradit 2 lžícemi kachního sádla
2 ks
jablko s červenou slupkou zbavená jadřinců, na měsíčky
cibule 1 ks
malá, nadrobno
800 g
hlávkové červené zelí nakrouhané najemno
calvados 100 ml
krupicový cukr
na dochucení
vinný ocet červený
na dochucení
Na nádivku
olivový olej 50 ml
šalotka 6 ks
na tenké plátky
česnek 2 stroužek
nadrobno
calvados 30 ml
hořčice dijonská 1 PL
petrželka 2 PL
nasekaná
pečivo 60 g
nahrubo rozmixované

1 Na nádivku na mírném plameni na oleji opékejte lehce osolenou šalotku za občasného míchání asi 10 minut, až zkaramelizuje. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Přilijte calvados, zvyšte plamen a vařte 1–2 minuty, až šťáva zesirupovatí. Sejměte z ohně, vmíchejte hořčici, petrželku a rozmixované pečivo. Osolte a opepřete, dobře promíchejte a nechte vychladnout.

2 Položte stehna na pracovní plochu masitou částí dolů a prstem mírně rozšiřte otvor po vyňaté kosti. Dutinu naplňte připravenou nádivkou a přehněte přes ni okraje, abyste ji uzavřeli uvnitř. Zajistěte párátky nebo kuchyňským provázkem a stehna osolte.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké hluboké pánvi na oleji nebo sádle na střednímplameni opečte stehna ze všech stran dočervena (3–4 minuty). Přendejte je do pekáče, mírně podlijte, přiklopte a pečte asi 1 hodinu doměkka. Odklopte, zvyšte teplotu na 220 °C a nechte 15 minut zezlátnout.

4 Mezitím na uvolněné pánvi opečte jablka (5 minut). Přendejte je na talíř, dejte stranou a do pánve dejte cibuli. Opékejte ji 2 minuty, až zesklovatí, pak přidejte zelí a míchejte asi
5 minut. Podlijte mírně vodou, osolte a duste 10 minut, až se všechna voda odpaří a zelí zkřehne. Vraťte jablka, přilijte calvados a oslaďte a okyselte podle chuti. Vypněte a podávejte s nadívanými kachními stehny a s bramborovými šiškami nebo knedlíky.

Bramborové knedlíky

Více

JAK NA TO: porcování kachny

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit