Když dostanete chuť na nádivku, nemusíte kupovat celou kachnu. Nadívaná stehýnka jsou delikatesa! Sluší jim pomalejší a delší tepelná úprava a dokřupava vypečená kůrčička.
Suroviny
Postup
Na nádivku na mírném plameni na oleji opékejte lehce osolenou šalotku za občasného míchání asi 10 minut, až zkaramelizuje. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Přilijte calvados, zvyšte plamen a vařte 1–2 minuty, až šťáva zesirupovatí. Sejměte z ohně, vmíchejte hořčici, petrželku a rozmixované pečivo. Osolte a opepřete, dobře promíchejte a nechte vychladnout.
Položte stehna na pracovní plochu masitou částí dolů a prstem mírně rozšiřte otvor po vyňaté kosti. Dutinu naplňte připravenou nádivkou a přehněte přes ni okraje, abyste ji uzavřeli uvnitř. Zajistěte párátky nebo kuchyňským provázkem a stehna osolte.
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké hluboké pánvi na oleji nebo sádle na střednímplameni opečte stehna ze všech stran dočervena (3–4 minuty). Přendejte je do pekáče, mírně podlijte, přiklopte a pečte asi 1 hodinu doměkka. Odklopte, zvyšte teplotu na 220 °C a nechte 15 minut zezlátnout.
4 Mezitím na uvolněné pánvi opečte jablka (5 minut). Přendejte je na talíř, dejte stranou a do pánve dejte cibuli. Opékejte ji 2 minuty, až zesklovatí, pak přidejte zelí a míchejte asi
5 minut. Podlijte mírně vodou, osolte a duste 10 minut, až se všechna voda odpaří a zelí zkřehne. Vraťte jablka, přilijte calvados a oslaďte a okyselte podle chuti. Vypněte a podávejte s nadívanými kachními stehny a s bramborovými šiškami nebo knedlíky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slaná jablka: 10 nejlepších receptů(10 receptů )
- Kachna na všechny způsoby: 36 ověřených receptů s kachním masem(36 receptů )