Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadívaná kachní stehna s jablkovým zelím

Nadívaná kachní stehna s jablkovým zelím

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3132 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 184 g
Tuky 187 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když dostanete chuť na nádivku, nemusíte kupovat celou kachnu. Nadívaná stehýnka jsou delikatesa! Sluší jim pomalejší a delší tepelná úprava a dokřupava vypečená kůrčička.

Suroviny

á 220 g, s odstraněnou kostí z horní částí stehna (blíže trupu)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 50 ml
lze nahradit 2 lžícemi kachního sádla
s červenou slupkou, zbavená jadřinců, na měsíčky
malá, nadrobno
hlávkové, nakrouhané najemno
calvados 100 ml
na dochucení
vinný ocet červený
na dochucení
Na nádivku
olivový olej 50 ml
na tenké plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
hořčice dijonská 1 PL
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
bílé, nahrubo rozmixované (např. rohlíky, housky)

Postup

1

Na nádivku na mírném plameni na oleji opékejte lehce osolenou šalotku za občasného míchání asi 10 minut, až zkaramelizuje. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Přilijte calvados, zvyšte plamen a vařte 1–2 minuty, až šťáva zesirupovatí. Sejměte z ohně, vmíchejte hořčici, petrželku a rozmixované pečivo. Osolte a opepřete, dobře promíchejte a nechte vychladnout.

2

Položte stehna na pracovní plochu masitou částí dolů a prstem mírně rozšiřte otvor po vyňaté kosti. Dutinu naplňte připravenou nádivkou a přehněte přes ni okraje, abyste ji uzavřeli uvnitř. Zajistěte párátky nebo kuchyňským provázkem a stehna osolte.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké hluboké pánvi na oleji nebo sádle na střednímplameni opečte stehna ze všech stran dočervena (3–4 minuty). Přendejte je do pekáče, mírně podlijte, přiklopte a pečte asi 1 hodinu doměkka. Odklopte, zvyšte teplotu na 220 °C a nechte 15 minut zezlátnout.

4 Mezitím na uvolněné pánvi opečte jablka (5 minut). Přendejte je na talíř, dejte stranou a do pánve dejte cibuli. Opékejte ji 2 minuty, až zesklovatí, pak přidejte zelí a míchejte asi
5 minut. Podlijte mírně vodou, osolte a duste 10 minut, až se všechna voda odpaří a zelí zkřehne. Vraťte jablka, přilijte calvados a oslaďte a okyselte podle chuti. Vypněte a podávejte s nadívanými kachními stehny a s bramborovými šiškami nebo knedlíky.

[[nid:8683]] [[nid:26353]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...