Nadívaná kachní stehna s jablkovým zelím

Nadívaná kachní stehna s jablkovým zelím

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3132 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 184 g
Tuky 187 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když dostanete chuť na nádivku, nemusíte kupovat celou kachnu. Nadívaná stehýnka jsou delikatesa! Sluší jim pomalejší a delší tepelná úprava a dokřupava vypečená kůrčička.

Suroviny

kachní stehna 4 ks
á 220 g, s odstraněnou kostí z horní částí stehna (blíže trupu)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 50 ml
lze nahradit 2 lžícemi kachního sádla
jablka 2 ks
s červenou slupkou, zbavená jadřinců, na měsíčky
cibule 1 ks
malá, nadrobno
zelí červené 800 g
hlávkové, nakrouhané najemno
calvados 100 ml
krupicový cukr
na dochucení
vinný ocet červený
na dochucení
Na nádivku
olivový olej 50 ml
šalotka 6 ks
na tenké plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
calvados 30 ml
hořčice dijonská 1 PL
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
pečivo 60 g
bílé, nahrubo rozmixované (např. rohlíky, housky)

1 Na nádivku na mírném plameni na oleji opékejte lehce osolenou šalotku za občasného míchání asi 10 minut, až zkaramelizuje. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Přilijte calvados, zvyšte plamen a vařte 1–2 minuty, až šťáva zesirupovatí. Sejměte z ohně, vmíchejte hořčici, petrželku a rozmixované pečivo. Osolte a opepřete, dobře promíchejte a nechte vychladnout.

2 Položte stehna na pracovní plochu masitou částí dolů a prstem mírně rozšiřte otvor po vyňaté kosti. Dutinu naplňte připravenou nádivkou a přehněte přes ni okraje, abyste ji uzavřeli uvnitř. Zajistěte párátky nebo kuchyňským provázkem a stehna osolte.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké hluboké pánvi na oleji nebo sádle na střednímplameni opečte stehna ze všech stran dočervena (3–4 minuty). Přendejte je do pekáče, mírně podlijte, přiklopte a pečte asi 1 hodinu doměkka. Odklopte, zvyšte teplotu na 220 °C a nechte 15 minut zezlátnout.

4 Mezitím na uvolněné pánvi opečte jablka (5 minut). Přendejte je na talíř, dejte stranou a do pánve dejte cibuli. Opékejte ji 2 minuty, až zesklovatí, pak přidejte zelí a míchejte asi
5 minut. Podlijte mírně vodou, osolte a duste 10 minut, až se všechna voda odpaří a zelí zkřehne. Vraťte jablka, přilijte calvados a oslaďte a okyselte podle chuti. Vypněte a podávejte s nadívanými kachními stehny a s bramborovými šiškami nebo knedlíky.

Bramborové knedlíky - základní recept

Bramborové knedlíky - základní recept

Více
JAK NA TO: porcování kachny

JAK NA TO: porcování kachny

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit