Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nadívaná kachní stehna s jablkovým zelím

Když dostanete chuť na nádivku, nemusíte kupovat celou kachnu. Nadívaná stehýnka jsou delikatesa! Sluší jim pomalejší a delší tepelná úprava a dokřupava vypečená kůrčička.

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H15M
Pečení 1:15
Maso Česká

Ingredience

    • 4 kachní stehna (à 220 g), s odstraněnou kostí z horní části stehna (blíže trupu)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50 ml olivového oleje nebo 2 lžíce kachního sádla
    • 2 jablka s červenou slupkou, zbavená jádřinců a nakrájená na měsíčky
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 800 g hlávkového červeného zelí, nakrouhaného najemno
    • 100 ml calvadosu
    • krupicový cukr a červený vinný ocet na dochucení

    NA NÁDIVKU

    • 50 ml olivového oleje
    • 6 šalotek, na tenké plátky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 30 ml calvadosu
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
    • 60 g nahrubo rozmixovaného bílého pečiva (např. rohlíků)

     

Příprava jídla

1 Na nádivku na mírném plameni na oleji opékejte lehce osolenou šalotku za občasného míchání asi 10 minut, až zkaramelizuje. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Přilijte calvados, zvyšte plamen a vařte 1–2 minuty, až šťáva zesirupovatí. Sejměte z ohně, vmíchejte hořčici, petrželku a rozmixované pečivo. Osolte a opepřete, dobře promíchejte a nechte vychladnout.

2 Položte stehna na pracovní plochu masitou částí dolů a prstem mírně rozšiřte otvor po vyňaté kosti. Dutinu naplňte připravenou nádivkou a přehněte přes ni okraje, abyste ji uzavřeli uvnitř. Zajistěte párátky nebo kuchyňským provázkem a stehna osolte.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké hluboké pánvi na oleji nebo sádle na střednímplameni opečte stehna ze všech stran dočervena (3–4 minuty). Přendejte je do pekáče, mírně podlijte, přiklopte a pečte asi 1 hodinu doměkka. Odklopte, zvyšte teplotu na 220 °C a nechte 15 minut zezlátnout.

4 Mezitím na uvolněné pánvi opečte jablka (5 minut). Přendejte je na talíř, dejte stranou a do pánve dejte cibuli. Opékejte ji 2 minuty, až zesklovatí, pak přidejte zelí a míchejte asi
5 minut. Podlijte mírně vodou, osolte a duste 10 minut, až se všechna voda odpaří a zelí zkřehne. Vraťte jablka, přilijte calvados a oslaďte a okyselte podle chuti. Vypněte a podávejte s nadívanými kachními stehny a s bramborovými šiškami nebo knedlíky.

Bramborové knedlíky

Skvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky.

JAK NA TO: porcování kachny

Dovednost, která se vám vyplatí. Ušetříte nemalou částku peněz. Poradíme jak na to.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kachní stehna dušená se zeleninou

Kachní ragú s bramborovou kaší

Kachní prsa se salátem s hruškami

Slaná jablka

Přidat komentář