Kachní stehna dušená se zeleninou

Kachní stehna dušená se zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3100 kcal
Bílkoviny 148 g
Cukr 329 g
Tuky 124 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušená kachna se jen rozplývá na jazyku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
kachní stehna 4 ks
rozpůlená v kloubu
sůl
cibule 2 ks
nahrubo
česnek 4 stroužek
nadrobno
tymián 6 snítka
4 ks
čerstvý bobkový list
mrkev 4 ks
na silné plátky
řapíkatý celer 3 ks
na silné plátky
rajčatový protlak 2 PL
hustý
brambory 650 g
varný typ A, na 3 cm kostky
vývar kuřecí 1 l
mražený hrášek 360 g

1 V širokém litinovém kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm osolená stehna ze všech stran dočervena; trvá to asi 6 minut. Vyjměte je, nechte stranou a do kastrolu dejte cibuli a česnek a opékejte asi 4 minuty dosklovita. Pak přidejte bylinky, mrkev, řapíkatý celer a míchejte další 3 minuty.

2 Vlijte protlak a vařte 5 minut. Pak přidejte brambory a vývar, vraťte stehna a přiveďte k varu. Osolte, opepřete, přiklopte tak, aby mohla škvírkou unikat pára, ztlumte a duste zhruba 2 až 2,5 hodiny doměkka. Na závěr vmíchejte hrášek a povařte už jen 2 minuty.

3 Podávejte s rýží, gnocchi nebo s čerstvým pečivem.

TIP PRO FAJNŠMEKRY: 

Vyzkoušejte kachnu barbarii, občas nesprávně nazývanou husokachna. Nebyla vyšlechtěna z kachny divoké jako jiná plemena, ale z pižmovky velké. Její maso má proto výraznou kořeněnou chuť s lehkým pižmovým aromatem. Koupíte ji třeba na www.masodomu.cz.

JAK NA TO: porcování kachny

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit