Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kachní stehna dušená se zeleninou

Dušená kachna se jen rozplývá na jazyku.

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H30M
Vaření 2:30
Maso Česká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 kachní stehna, rozpůlená v kloubu
    • sůl
    • 2 cibule, nakrájené nahrubo
    • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 6 snítek tymiánu
    • 4 čerstvé bobkové listy
    • 4 mrkve, nakrájené na silné plátky
    • 3 řapíky celeru, nakrájené na silné plátky
    • 2 lžíce hustého rajského protlaku
    • 650 g brambor varného typu A (nejlépe pevná odrůda Désirée s červenou slupkou), nakrájená na 3cm kostky
    • 1 litr drůbežího vývaru
    • 360 g mraženého hrášku

     

Příprava jídla

1 V širokém litinovém kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm osolená stehna ze všech stran dočervena; trvá to asi 6 minut. Vyjměte je, nechte stranou a do kastrolu dejte cibuli a česnek a opékejte asi 4 minuty dosklovita. Pak přidejte bylinky, mrkev, řapíkatý celer a míchejte další 3 minuty.

2 Vlijte protlak a vařte 5 minut. Pak přidejte brambory a vývar, vraťte stehna a přiveďte k varu. Osolte, opepřete, přiklopte tak, aby mohla škvírkou unikat pára, ztlumte a duste zhruba 2 až 2,5 hodiny doměkka. Na závěr vmíchejte hrášek a povařte už jen 2 minuty.

3 Podávejte s rýží, gnocchi nebo s čerstvým pečivem.

TIP PRO FAJNŠMEKRY: 

Vyzkoušejte kachnu barbarii, občas nesprávně nazývanou husokachna. Nebyla vyšlechtěna z kachny divoké jako jiná plemena, ale z pižmovky velké. Její maso má proto výraznou kořeněnou chuť s lehkým pižmovým aromatem. Koupíte ji třeba na www.masodomu.cz.

JAK NA TO: porcování kachny

Dovednost, která se vám vyplatí. Ušetříte nemalou částku peněz. Poradíme jak na to.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kachní ragú s bramborovou kaší

Kachní prsa se salátem s hruškami

Nadívaná kachní stehna s jablkovým zelím

REKLAMA

Přidat komentář