0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachní stehna dušená se zeleninou

Kachní stehna dušená se zeleninou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4544 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 605 g
Tuky 143 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušená kachna se jen rozplývá na jazyku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
rozpůlená v kloubu
sůl
cibule 2 ks
nahrubo
česnek 4 stroužky
nadrobno
tymián 6 snítek
bobkový list 4 ks
čerstvý
mrkev 4 ks
na silné plátky
řapíkatý celer 3 ks
na silné plátky
rajčatový protlak 2 PL
hustý
brambory 650 g
varný typ A, na 3cm kostky
vývar kuřecí 1 l
mražený hrášek 360 g

Postup

1

V širokém litinovém kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm osolená stehna ze všech stran dočervena; trvá to asi 6 minut. Vyjměte je, nechte stranou a do kastrolu dejte cibuli a česnek a opékejte asi 4 minuty dosklovita. Pak přidejte bylinky, mrkev, řapíkatý celer a míchejte další 3 minuty.

2

Vlijte protlak a vařte 5 minut. Pak přidejte brambory a vývar, vraťte stehna a přiveďte k varu. Osolte, opepřete, přiklopte tak, aby mohla škvírkou unikat pára, ztlumte a duste zhruba 2 až 2,5 hodiny doměkka. Na závěr vmíchejte hrášek a povařte už jen 2 minuty.

3

Podávejte s rýží, gnocchi nebo s čerstvým pečivem.

TIP PRO FAJNŠMEKRY
Vyzkoušejte kachnu barbarii, občas nesprávně nazývanou husokachna. Nebyla vyšlechtěna z kachny divoké jako jiná plemena, ale z pižmovky velké. Její maso má proto výraznou kořeněnou chuť s lehkým pižmovým aromatem. Koupíte ji třeba na www.masodomu.cz.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč