Kachní stehna dušená se zeleninou

Kachní stehna dušená se zeleninou

4.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4544 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 605 g
Tuky 143 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dušená kachna se jen rozplývá na jazyku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
kachní stehna 4 ks
rozpůlená v kloubu
sůl
cibule 2 ks
nahrubo
česnek 4 stroužky
nadrobno
tymián 6 snítek
bobkový list 4 ks
čerstvý
mrkev 4 ks
na silné plátky
řapíkatý celer 3 ks
na silné plátky
rajčatový protlak 2 PL
hustý
brambory 650 g
varný typ A, na 3cm kostky
vývar kuřecí 1 l
mražený hrášek 360 g

1 V širokém litinovém kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm osolená stehna ze všech stran dočervena; trvá to asi 6 minut. Vyjměte je, nechte stranou a do kastrolu dejte cibuli a česnek a opékejte asi 4 minuty dosklovita. Pak přidejte bylinky, mrkev, řapíkatý celer a míchejte další 3 minuty.

2 Vlijte protlak a vařte 5 minut. Pak přidejte brambory a vývar, vraťte stehna a přiveďte k varu. Osolte, opepřete, přiklopte tak, aby mohla škvírkou unikat pára, ztlumte a duste zhruba 2 až 2,5 hodiny doměkka. Na závěr vmíchejte hrášek a povařte už jen 2 minuty.

3 Podávejte s rýží, gnocchi nebo s čerstvým pečivem.

TIP PRO FAJNŠMEKRY
Vyzkoušejte kachnu barbarii, občas nesprávně nazývanou husokachna. Nebyla vyšlechtěna z kachny divoké jako jiná plemena, ale z pižmovky velké. Její maso má proto výraznou kořeněnou chuť s lehkým pižmovým aromatem. Koupíte ji třeba na www.masodomu.cz.

 

JAK NA TO: porcování kachny

JAK NA TO: porcování kachny

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit