
Nádivka na způsob krkonošského hubníku
Zajímavá příloha vonící podzimem i bezmasý hlavní chod, který nadchne vegetariány.
Vydání: 2016/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 6 rohlíků, nakrájených na kostičky
- 1 cibule, nakrájená nahrubo a podušená na kousku másla doměkka
- 600g směsi lesních hub, na kousky
- 4 stroužky česneku, najemno
- 3 vejce
- sůl a čerstvě mletý pepř
- mletý kmín podle chuti
- majoránka podle chuti
- 1 kostka kvalitního bujonu
- cca 600ml mléka, teplého
- 100g másla, rozpuštěného + na formu
- pečené kuře, pečená rajčata a salát k podávání (nemusí být)
Příprava jídla
1 Rohlíky a podušenou cibuli dejte do mísy. Přidejte houby, česnek, vejce a sůl a všechno koření a majoránku. Kostku bujonu rozdrobte do mléka a vše dobře promíchejte.
2 Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček nebo zapékací porcelánovou formu vytřete máslem. Rozprostřete do ní houbovou směs, uhlaďte a pokapejte rozpuštěným máslem. Vložte do trouby a pečte dozlatova. Podávejte horký, jako přílohu třeba k pečenému kuřeti, nebo i zastudena.
Přidat komentář