Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1015 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 17 g
Tuky 72 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehounká a lahodná omeleta, v níž jsou chuti jednotlivých přísad krásně vyvážené.

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
strouhaný
bazalka 1 hrst
stočené do ruličky a nastříhané na jemné proužky
olivový olej 1 PL
čerstvý, rozdělený na kousky
rajčata cherry 4 ks
rozpůlená
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Zahřejte gril v troubě. Parmazán a většinu bazalky smíchejte se žloutky, dochuťte.

2

Bílky vyšlehejte na sníh, žloutky rovněž prošlehejte a pak spojte.

3

Olej zahřejte na pánvičce a nalijte na ni hmotu. Po minutě opékání posypte kozím sýrem a rajčaty. Pět minut zapečte pod grilem – omeleta vyběhne, zezlátne a splaskne.

4

Posypte bazalkou. Jezte se salátem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...