Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládaná červená cibule
Nakládaná červená cibule
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nakládaná červená cibule

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 sklenici

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 135 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 32 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakládaná červená cibule je přesně to eso v rukávu, které vaše burgery a pokrmy mexické kuchyně chuťově vyzdvihne do závratných výšin. Díky naložení do nálevu z octa, soli a cukru cibule změkne a zkřehne, utlumí se její štiplavost, ale na druhou stranu zvýrazní chuť a zářivá barva. 

Suroviny

jablečný ocet ½ hrnku
nebo bílý vinný
voda 1 hrnek
nebo podle chuti
sůl 1,5 ČL
velká

Postup

1

Do misky vlijte ocet a vodu (můžete ji dát i o polovinu méně, chuť bude intenzivnější), přidejte cukr a sůl a míchejte, až se rozpustí. Cibuli dejte do uzavíratelné sklenice, zalijte nálevem, uzavřete a nechte hodinu stát při pokojové teplotě. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...