Nakládaná červená cibule je přesně to eso v rukávu, které vaše burgery a pokrmy mexické kuchyně chuťově vyzdvihne do závratných výšin. Díky naložení do nálevu z octa, soli a cukru cibule změkne a zkřehne, utlumí se její štiplavost, ale na druhou stranu zvýrazní chuť a zářivá barva.
Suroviny
jablečný ocet
½
hrnku
nebo bílý vinný
voda
1
hrnek
nebo podle chuti
krupicový cukr
1
PL
sůl
1,5
ČL
cibule červená
1
ks
velká
Postup
1
Do misky vlijte ocet a vodu (můžete ji dát i o polovinu méně, chuť bude intenzivnější), přidejte cukr a sůl a míchejte, až se rozpustí. Cibuli dejte do uzavíratelné sklenice, zalijte nálevem, uzavřete a nechte hodinu stát při pokojové teplotě.