Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Big Mac tacos
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.1/5 Počet hodnocení: 350
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 19402 kcal
Bílkoviny 1177 g
Sacharidy 636 g
Tuky 1323 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechno, co milujete na Big Macu, ovšem ve formě tacos? Geniální nápad, který jsme museli vyzkoušet! Big Mac tacos nebo také smash burger tacos jsou skvělá večeře i party jídlo.

Související recepty

Suroviny

Na nakládanou červenou cibuli
jablečný ocet ½ hrnku
nebo bílý vinný
voda 1 hrnek
horká
sůl 1,5 ČL
nakrájená na tenká kolečka
Na Big Mac omáčku
majonéza ¼ hrnku
hořčice anglická 1 ČL
jablečný ocet ½ ČL
nebo bílý vinný
tabasco ½ ČL
nebo jiná chilli omáčka
česnek sušený ¼ ČL
Na tacos
malé
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
čedar 24 plátků
K podávání
ledový salát 1 ks
nakrájený na proužky
červená, zbavená semínek a nakrájená na tenká kolečka

Postup

1

Připravte nakládanou cibuli. Do misky vlijte ocet a vodu, přidejte cukr a sůl a míchejte, až se rozpustí. Cibuli dejte do uzavíratelné sklenice, zalijte nálevem, uzavřete a nechte hodinu stát při pokojové teplotě.

2

Připravte Big Mac omáčku. Všechny suroviny na omáčku dejte do misky a promíchejte. Uložte do lednice. 

3

Maso rozdělte na 12 stejných dílů a každý roztlačte po celé ploše tortilly. Osolte a opepřete.

4

Na silném ohni rozpalte pánev s těžkým dnem tak, aby kouřila. Přidejte trochu oleje a poté vložte tortillu masem dolů a přitlačte. Opékejte 1–2 minuty a poté obraťte. Ihned na maso položte 1–2 plátky čedaru a přiklopte pánev pokličkou, aby se sýr roztekl. Zopakujte se všemi tortillami.

5

Před podáváním ozdobte ledovým salátem, Big Mac omáčkou, okurkami, nakládanou červenou cibulí a chilli papričkami.

NĚCO NAVÍC
Pokud cibuli nespotřebujete, zbytek uložte do lednice, vydrží tam v uzavřené sklenici až
2 týdny. Hodí se ke grilovanému masu a sýrům či do sendvičů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/10

Apetit magazín