Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládané ředkvičky s koprem
Nakládané ředkvičky s koprem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nakládané ředkvičky s koprem

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Na sklenici o 470 ml (nebo 2 menší)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 370 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 55 g
Tuky 5 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle nakládané ředkvičky jsou poměrně kyselé a mají pořádný říz. Díky tomu ladí k tučnějším jídlům nebo masu, dát si je můžete i do nejrůznějších asijských misek.

Suroviny

ředkvičky 400 g
dle velikosti
voda 220 ml
vinný ocet bílý 220 g
sůl 2 ČL
pepř celý ½ ČL
kuličky podrcené
česnek 2 stroužky
oloupané a nakrájené na plátky
hořčičné semínko 1 PL
pár snítek

Postup

1

Ředkvičky nakrájejte na tenčí kolečka nebo je ponechte v celku. Na nálev v rendlíku svařte vodu, ocet, sůl a cukr, až se sůl a cukr rozpustí. Přidejte pepř, česnek a semínka hořčice.

2

Do sklenice napěchujte ředkvičky, nastrkejte snítky kopru a zalijte teplým nálevem. Nechte vychladnout na lince, pak zavíčkujte, uložte do lednice a nechte nejméně 4 hodiny uležet – plně naložené budou ředkvičky po 24 hodinách. Ředkvičky zbarví nálev dorůžova a budou křupavé, ocet ztratí něco ze štiplavosti a koření se proleží. Skladujte v lednici a snězte do 2 měsíců.

NĚCO NAVÍC
Kyselost nálevu ovlivníte i volbou octa, jemnější a sladší je například bílé balsamico. Koření můžete obměňovat, klasika je pár kuliček nového koření a bobkový list nebo chilli paprička.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...