Tyhle nakládané ředkvičky jsou poměrně kyselé a mají pořádný říz. Díky tomu ladí k tučnějším jídlům nebo masu, dát si je můžete i do nejrůznějších asijských misek.
Suroviny
Postup
Ředkvičky nakrájejte na tenčí kolečka nebo je ponechte v celku. Na nálev v rendlíku svařte vodu, ocet, sůl a cukr, až se sůl a cukr rozpustí. Přidejte pepř, česnek a semínka hořčice.
Do sklenice napěchujte ředkvičky, nastrkejte snítky kopru a zalijte teplým nálevem. Nechte vychladnout na lince, pak zavíčkujte, uložte do lednice a nechte nejméně 4 hodiny uležet – plně naložené budou ředkvičky po 24 hodinách. Ředkvičky zbarví nálev dorůžova a budou křupavé, ocet ztratí něco ze štiplavosti a koření se proleží. Skladujte v lednici a snězte do 2 měsíců.
NĚCO NAVÍC
Kyselost nálevu ovlivníte i volbou octa, jemnější a sladší je například bílé balsamico. Koření můžete obměňovat, klasika je pár kuliček nového koření a bobkový list nebo chilli paprička.