0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nakládané ředkvičky s koprem

Nakládané ředkvičky s koprem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nakládané ředkvičky s koprem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Na sklenici o 470 ml (nebo 2 menší)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 370 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 55 g
Tuky 5 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle nakládané ředkvičky jsou poměrně kyselé a mají pořádný říz. Díky tomu ladí k tučnějším jídlům nebo masu, dát si je můžete i do nejrůznějších asijských misek.

Suroviny

ředkvičky 400 g
dle velikosti
voda 220 ml
vinný ocet bílý 220 g
sůl 2 ČL
krupicový cukr 4 ČL
pepř celý 0.5 ČL
kuličky podrcené
česnek 2 stroužky
oloupané a nakrájené na plátky
hořčičné semínko 1 PL
kopr
pár snítek

Postup

1

Ředkvičky nakrájejte na tenčí kolečka nebo je ponechte v celku. Na nálev v rendlíku svařte vodu, ocet, sůl a cukr, až se sůl a cukr rozpustí. Přidejte pepř, česnek a semínka hořčice.

2

Do sklenice napěchujte ředkvičky, nastrkejte snítky kopru a zalijte teplým nálevem. Nechte vychladnout na lince, pak zavíčkujte, uložte do lednice a nechte nejméně 4 hodiny uležet – plně naložené budou ředkvičky po 24 hodinách. Ředkvičky zbarví nálev dorůžova a budou křupavé, ocet ztratí něco ze štiplavosti a koření se proleží. Skladujte v lednici a snězte do 2 měsíců.

NĚCO NAVÍC
Kyselost nálevu ovlivníte i volbou octa, jemnější a sladší je například bílé balsamico. Koření můžete obměňovat, klasika je pár kuliček nového koření a bobkový list nebo chilli paprička.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit