Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami
Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 790 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 34 g
Tuky 50 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chřestová sezona trvá u nás od dubna maximálně do června, aby si rostliny stihly odpočinout a nabrat síly na další rok.

Suroviny

fazole černooké 1 hrnek
nebo 2 hrnky konzervovaných
sůl himálajská
cukr 1 špetka
citron 1 plátek
římský kmín
mletý, podle chuti
limetová šťáva
podle chuti
olivový olej extra panenský 3 PL
+ na ozdobu
ředkvičky 1 hrst
na čtvrtky
petrželka 1 hrst
velká
krekry z čočkové mouky nebo indické placky papadum

Postup

1

Máčíte-li fazole přes noc, vodu slijte. Fazole dejte do rendlíku, zalijte čistou vodou, osolte a vařte do změknutí – trvá to maximálně 40 minut. Mezitím vložte chřest do vroucí osolené vody se špetkou cukru a plátkem citronu. Vařte doměkka podle tloušťky chřestu 4–8 minut. Vyjměte a zchlaďte studenou vodou.

2

Uvařené (nebo slité konzervované) fazole dejte do mixéru společně se solí, římským kmínem, šťávou z limety, pastou tahini a olivovým olejem. Pro hladší konzistenci můžete přidat trošku vody, ve které se fazole vařily nebo z konzervy.

3

Fazolový hummus přesuňte do misky či na talíř. Přidejte stonky chřestu, nakrájené ředkvičky a nasekanou hladkolistou petrželku. Zakápněte olivovým olejem a můžete přidat i oblíbené krekry.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín