0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami

Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 457 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 9 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chřestová sezona trvá u nás od dubna maximálně do června, aby si rostliny stihly odpočinout a nabrat síly na další rok.

Suroviny

1 hrnek
černooké fazole (black-eyed) / bílé, suché, namočené přes noc (lze i 2 hrnky fazolí z konzervy, slitých)
himalájská růžová sůl
8 ks
výhonky zeleného chřestu tenké, čerstvé, bez 2 cm spodní části stonků (popř. také ve spodní třetině oloupaných)
cukr špetka
citron 1 plátek
římský kmín
mletý, podle chuti
limetová šťáva
podle chuti
1 PL
sezamová pasta tahini
olivový olej 3 PL
panenský + na ozdobu
ředkvičky hrst
na čtvrtky
petrželka hrst
pořádná
krekry z čočkové mouky podle chuti (my jsme použili indické placky papadum)

1 Máčíte-li fazole přes noc, vodu slijte. Fazole dejte do rendlíku, zalijte čistou vodou, osolte a vařte do změknutí – trvá to maximálně 40 minut. Mezitím vložte chřest do vroucí osolené vody se špetkou cukru a plátkem citronu. Vařte doměkka podle tloušťky chřestu 4–8 minut. Vyjměte a zchlaďte studenou vodou.

Uvařené (nebo slité konzervované) fazole dejte do mixéru společně se solí, římským kmínem, šťávou z limety, pastou tahini a olivovým olejem. Pro hladší konzistenci můžete přidat trošku vody, ve které se fazole vařily nebo z konzervy.

3 Fazolový hummus přesuňte do misky či na talíř. Přidejte stonky chřestu, nakrájené ředkvičky a nasekanou hladkolistou petrželku. Zakápněte olivovým olejem a můžete přidat i oblíbené krekry.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit