V Novém Mexiku se mísí mexická posedlost chilli se svěžestí španělské a středozemní kuchyně a láskou k fiestám.
Suroviny
Postup
Na pico de gallo promíchejte v misce všechno kromě bylinek. Osolte, opepřete a nechte alespoň hodinu stát. Těsně před podáváním vmíchejte bylinky.
Na fazole rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne.
Směs přesuňte do mixéru, přidejte fazole, limetovou šťávu a 1/4 hrnku vody. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.
Na salsu dejte do mixéru rajčata, avokádo, koriandr, chilli papričku, limetkovou šťávu a rozmixujte téměř dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
Troubu předehřejte na 220°C.
Polovinu tortillových chipsů rozložte na plech, rozdělte na ně polovinu fazolové směsi a obou sýrů. Zopakujte se zbylými tortillami, fazolemi a sýrem.
Pečte 5–10 minut, jen aby se sýr pěkně roztavil. Na horké nachos lžící rozprostřete salsu a pico de gallo.
Ozdobte čerstvým koriandrem, papričkou a plátky ředkviček.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů)
- 20x lahodné avokádo(20 receptů)
- Nedělní oběd v tex-mex stylu(4 recepty)
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů)