Svěží zapečené nachos

Svěží zapečené nachos

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4340 kcal
Bílkoviny 158 g
Cukr 410 g
Tuky 219 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Novém Mexiku se mísí mexická posedlost chilli se svěžestí španělské a středozemní kuchyně a láskou k fiestám. 

Suroviny

Na omáčku pico de gallo
rajčata 3 ks
velká, zbavená semínek, nadrobno
cibule červená 1 ks
nadrobno
chilli paprička 1 ks
jalapeño, nadrobno
vinný ocet bílý 1 PL
koriandr 1 hrst
nadrobno
oregano 1 PL
čerstvé, nadrobno
Na fazole
rostlinný olej 1 PL
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
chilli paprička 1 ks
jalapeño, nadrobno
fazole černé 400 g
z konzervy, propláchnuté
limetová šťáva 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčata 2 ks
žlutá nebo čokoládová, velká, zbavená semínek
avokádo 1 ks
dužina
koriandr 1 hrst
nasekaný
chilli paprička 1 ks
jalapeño
limetová šťáva 1 PL
Na salsu
nachos 300 g
čedar 1 hrnek
strouhaný
sýr 1 hrnek
gruyère, strouhaný
koriandr 1 hrst
čerstvý
chilli paprička 1 ks
jalapeño, na tenké plátky
ředkvičky 4 ks
na tenké plátky

1 Na pico de gallo promíchejte v misce všechno kromě bylinek. Osolte, opepřete a nechte alespoň hodinu stát. Těsně před podáváním vmíchejte bylinky.

2 Na fazole rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne. Směs přesuňte do mixéru, přidejte fazole, limetovou šťávu a 1/4 hrnku vody. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.

3 Na salsu dejte do mixéru rajčata, avokádo, koriandr, chilli papričku, limetkovou šťávu a rozmixujte téměř dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

4 Troubu předehřejte na 220°C. Polovinu tortillových chipsů rozložte na plech, rozdělte na ně polovinu fazolové směsi a obou sýrů. Zopakujte se zbylými tortillami, fazolemi a sý- rem. Pečte 5–10 minut, jen aby se sýr pěkně roztavil. Na horké nachos lžící rozprostřete salsu a pico de gallo. Ozdobte čerstvým koriandrem, papričkou a plátky ředkviček. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit