
Svěží zapečené nachos
V Novém Mexiku se mísí mexická posedlost chilli se svěžestí španělské a středozemní kuchyně a láskou k fiestám.
Ingredience
- 3 velká rajčata, zbavená semínek, nakrájená nadrobno
- 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
- 1 chilli paprička jalapeño, nadrobno
- 1 lžíce bílého vinného octa
- hrst koriandru, nasekaného nadrobno
- 1 lžíce čerstvého oregana, nadrobno
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
- 1 chilli paprička jalapeño, nadrobno
- 400g konzerva černých fazolí, propláchnutých
- 2 lžíce limetkové šťávy
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 velká žlutá nebo čokoládová rajčata, zbavená semínek
- dužina z 1 avokáda
- hrst nasekané koriandru
- 1 chilli paprička jalapeño
- 1 lžíce šťávy z limety
- 300g tortillových chipsů
- 1 hrnek strouhaného sýra čedar
- 1 hrnek strouhaného sýra gruyère
- hrst čerstvého koriandru
- 1 paprička jalapeño, na tenké plátky
- 4 ředkvičky, nakrájené na tenké plátky
NA OMÁČKU PICO DE GALLO
NA FAZOLE
NA SALSU
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Na pico de gallo promíchejte v misce všechno kromě bylinek. Osolte, opepřete a nechte alespoň hodinu stát. Těsně před podáváním vmíchejte bylinky.
2 Na fazole rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne. Směs přesuňte do mixéru, přidejte fazole, limetovou šťávu a 1/4 hrnku vody. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.
3 Na salsu dejte do mixéru rajčata, avokádo, koriandr, chilli papričku, limetkovou šťávu a rozmixujte téměř dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
4 Troubu předehřejte na 220°C. Polovinu tortillových chipsů rozložte na plech, rozdělte na ně polovinu fazolové směsi a obou sýrů. Zopakujte se zbylými tortillami, fazolemi a sý- rem. Pečte 5–10 minut, jen aby se sýr pěkně roztavil. Na horké nachos lžící rozprostřete salsu a pico de gallo. Ozdobte čerstvým koriandrem, papričkou a plátky ředkviček.
Přidat komentář