Svěží zapečené nachos

Svěží zapečené nachos

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4664 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 406 g
Tuky 243 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Novém Mexiku se mísí mexická posedlost chilli se svěžestí španělské a středozemní kuchyně a láskou k fiestám. 

Suroviny

Na omáčku pico de gallo
rajčata 3 ks
velká, zbavená semínek, nadrobno
cibule červená 1 ks
nadrobno
chilli paprička 1 ks
jalapeño, nadrobno
vinný ocet bílý 1 PL
koriandr 1 hrst
nadrobno
oregano 1 PL
čerstvé, nadrobno
Na fazole
rostlinný olej 1 PL
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
chilli paprička 1 ks
jalapeño, nadrobno
fazole černé 400 g
z konzervy, propláchnuté
limetová šťáva 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salsu
rajčata 2 ks
velká, žlutá nebo čokoládová, zbavená semínek
avokádo 1 ks
dužina
koriandr 1 hrst
nasekaný
chilli paprička 1 ks
jalapeño
limetová šťáva 1 PL
Na dokončení
nachos 300 g
tortillové chipsy
čedar 1 hrnek
strouhaný
sýr gruyère 1 hrnek
strouhaný
koriandr 1 hrst
čerstvý
chilli paprička 1 ks
jalapeño, na tenké plátky
ředkvičky 4 ks
na tenké plátky

1 Na pico de gallo promíchejte v misce všechno kromě bylinek. Osolte, opepřete a nechte alespoň hodinu stát. Těsně před podáváním vmíchejte bylinky.

2 Na fazole rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne. Směs přesuňte do mixéru, přidejte fazole, limetovou šťávu a 1/4 hrnku vody. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.

3 Na salsu dejte do mixéru rajčata, avokádo, koriandr, chilli papričku, limetkovou šťávu a rozmixujte téměř dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

4 Troubu předehřejte na 220°C. Polovinu tortillových chipsů rozložte na plech, rozdělte na ně polovinu fazolové směsi a obou sýrů. Zopakujte se zbylými tortillami, fazolemi a sý- rem. Pečte 5–10 minut, jen aby se sýr pěkně roztavil. Na horké nachos lžící rozprostřete salsu a pico de gallo. Ozdobte čerstvým koriandrem, papričkou a plátky ředkviček. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit