Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svěží zapečené nachos
Svěží zapečené nachos
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Svěží zapečené nachos

4.1/5 Počet hodnocení: 28
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 16288 kcal
Bílkoviny 580 g
Sacharidy 2358 g
Tuky 227 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Novém Mexiku se mísí mexická posedlost chilli se svěžestí španělské a středozemní kuchyně a láskou k fiestám. Zapečené nachos si můžete vychutnat i v domácích podmínkách. Je to dokonalé chroupání, které postavíte do prostřed stolu a každý si dle libosti a chuti nabere, co má rád.

Suroviny

Na omáčku pico de gallo
velká, zbavená semínek, nadrobno
nadrobno
nadrobno
vinný ocet bílý 1 PL
koriandr čerstvý 1 hrst
nadrobno
oregano 1 PL
čerstvé, nadrobno
Na fazole
rostlinný olej 1 PL
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
nadrobno
fazole černé 400 g
z konzervy, propláchnuté
limetová šťáva 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salsu
velká, žlutá nebo čokoládová, zbavená semínek
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
limetová šťáva 1 PL
Na dokončení
nachos 300 g
tortillové chipsy
čedar 1 hrnek
strouhaný
strouhaný
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý
na tenké plátky
ředkvičky 4 ks
na tenké plátky

Postup

1

Na pico de gallo promíchejte v misce všechno kromě bylinek. Osolte, opepřete a nechte alespoň hodinu stát. Těsně před podáváním vmíchejte bylinky.

2

Na fazole rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne.

3

Směs přesuňte do mixéru, přidejte fazole, limetovou šťávu a 1/4 hrnku vody. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.

4

Na salsu dejte do mixéru rajčata, avokádo, koriandr, chilli papričku, limetkovou šťávu a rozmixujte téměř dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

5

Troubu předehřejte na 220 °C.

6

Polovinu tortillových chipsů rozložte na plech, rozdělte na ně polovinu fazolové směsi a obou sýrů. Zopakujte se zbylými tortillami, fazolemi a sýrem.

7

Pečte 5–10 minut, jen aby se sýr pěkně roztavil. Na horké nachos lžící rozprostřete salsu a pico de gallo.

8

Ozdobte čerstvým koriandrem, papričkou a plátky ředkviček. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...