Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svěží zapečené nachos

Svěží zapečené nachos

4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4664 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 406 g
Tuky 243 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Novém Mexiku se mísí mexická posedlost chilli se svěžestí španělské a středozemní kuchyně a láskou k fiestám. 

Suroviny

Na omáčku pico de gallo
velká, zbavená semínek, nadrobno
nadrobno
jalapeño, nadrobno
vinný ocet bílý 1 PL
koriandr čerstvý 1 hrst
nadrobno
oregano 1 PL
čerstvé, nadrobno
Na fazole
rostlinný olej 1 PL
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
jalapeño, nadrobno
fazole černé 400 g
z konzervy, propláchnuté
limetová šťáva 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salsu
velká, žlutá nebo čokoládová, zbavená semínek
dužina
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
jalapeño
limetová šťáva 1 PL
Na dokončení
nachos 300 g
tortillové chipsy
čedar 1 hrnek
strouhaný
strouhaný
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý
jalapeño, na tenké plátky
ředkvičky 4 ks
na tenké plátky

Postup

1

Na pico de gallo promíchejte v misce všechno kromě bylinek. Osolte, opepřete a nechte alespoň hodinu stát. Těsně před podáváním vmíchejte bylinky.

2

Na fazole rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli, česnek a chilli papričku a za stálého míchání opékejte asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne.

3

Směs přesuňte do mixéru, přidejte fazole, limetovou šťávu a 1/4 hrnku vody. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka.

4

Na salsu dejte do mixéru rajčata, avokádo, koriandr, chilli papričku, limetkovou šťávu a rozmixujte téměř dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

5

Troubu předehřejte na 220°C.

6

Polovinu tortillových chipsů rozložte na plech, rozdělte na ně polovinu fazolové směsi a obou sýrů. Zopakujte se zbylými tortillami, fazolemi a sýrem.

7

Pečte 5–10 minut, jen aby se sýr pěkně roztavil. Na horké nachos lžící rozprostřete salsu a pico de gallo.

8

Ozdobte čerstvým koriandrem, papričkou a plátky ředkviček. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč