0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý losos s rychle nakládanou zeleninou

Křupavý losos s rychle nakládanou zeleninou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 147 g
Tuky 118 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá kůže a jemné šťavnaté maso? Víme, jak na to! Nevysušená a pěkně opečená ryba je výsledkem dobře zvládnuté techniky opékání. Jakmile budete mít přehled o tom, co se s rybou v pánvi děje, dosáhnete dokonalého výsledku vždycky, ať už budete připravovat lososa, nebo jakékoliv jiné rybí filety s kůží.

Suroviny

rýže jasmínová 120 g
propláchnutá
sůl
losos 600 g
filety s kůží, à 300g
rostlinný olej 2 PL
máslo 1 PL
česnek 2 stroužky
drcené
zázvor (čerstvý)
kousek velikosti palce, oloupaný, najemno
3 PL
japonské víno mirin
sójová omáčka 2 PL
krupicový cukr ½ PL
Na rychle nakládanou zeleninu
rýžový ocet 75 g
krupicový cukr 25 g
sůl
okurka ¼ ks
přepůlené, na tenká kolečka
ředkvičky hrst
na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
bez semínek, nadrobno

1 Na nakládanou zeleninu dejte do menšího rendlíku ocet, cukr, 50 ml vody a špetku soli a zvolna zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Okurky, ředkvičky a chilli papričku dejte do misky, zalijte horkým nálevem a nechte vychladnout. Občas promíchejte.

2 Rýži vsypte do rendlíku, přilijte 240 ml vody, osolte 2 lžičkami soli a přiveďte k varu. Zakryjte pokličkou a zvolna vařte 10 minut, pak odstavte a nechte zakryté ještě 10 minut dojít. Nakonec rýži načechrejte vidličkou, popřípadě dosolte.

Rybu z obou stran osušte papírovou utěrkou, štědře ji zakápněte olejem a osolte. Rozpalte nepřilnavou pánev a pak do ní vložte filety kůží dolů. Jemně přitlačte, aby kůže zůstala po celou dobu v těsném kontaktu s pánví. Počkejte 3 minuty a pak maso otočte. Do pánve přidejte máslo, nechte rozpustit a rybu jím 1–2 minuty přelévejte. Filety přesuňte na talíř kůží nahoru (ryba by měla být na dotek pevná a pružná) a nechte ji odpočinout.

4 Do uvolněné pánve přidejte česnek a zázvor a 1 minutu opékejte. Vlijte mirin a sójovou omáčku a zasypte cukrem. Promíchejte a nechte krátce povařit do zhoustnutí.

5 Rýži rozdělte na 2 talíře, zakápněte ji svařenou omáčkou, přidejte nakládanou zeleninu (bez nálevu) a navrch posaďte opečeného lososa křupavou kůží nahoru.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč