Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami
Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2714 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 84 g
Tuky 228 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tímto jídlem jsme si připomněli všechny recepty, které psala naše bývalá kolegyně Katka Švejdová (poznávacím znamením byla slanina a litry smetany). Tak, tyhle ředkvičky jsou pro Katku a pro odvážné!“ směje se redaktorka Darina Sieglová.

Suroviny

kotleta 2 ks
vepřová
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na bramborovou kaši
vývar zeleninový 100 ml
sůl
Na ředkvičky
plátky
máslo 115 g
paprika mletá uzená ½ ČL
nastrouhaná
sůl vločková 1 ČL
ředkvičky 1 svazek
s lístky

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte vodu, přilijte smetanu, vývar a rozšťouchejte nebo vyšlehejte v robotu s metlou dohladka. Podle potřeby osolte.

2

Připravte ředkvičky. Slaninu nechte vypražit dokřupava, nejlépe na pánvi. Vyjměte, dejte stranou a tuk slijte. Odeberte 3 lžíce a dejte je do menšího rendlíku, zbylý tuk můžete uchovat na jindy. K tuku přidejte máslo a vše pomalu zahřívejte. Sejměte z plotny a vmíchejte papriku, citronovou kůru a sůl. Nechte stát na lince a čas od času zamíchejte, směs začne postupně houstnout, trvá to asi 20–30 minut (proces můžete urychlit, pokud dáte hrnec do ledové lázně, v tom případě ale míchejte podstatně častěji, aby vám směs neztuhla úplně). Když má směs krémovou konzistenci, postupně v ní smočte ředkvičky. Skládejte je na talíř vyložený pečicím papírem a nechte zatuhnout.

3

Kotlety osolte, opepřete a na pánvi s trochou oleje opečte z obou stran. Podávejte je s kaší, ředkvičkami a přelité (zbylým slaninovým) máslem.

NĚCO NAVÍC
Vypečenou slaninu rozdrobte a posypte jí kotlety nebo ji podávejte v misce, ať si každý nasype sám.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...