Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami

Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2335 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 83 g
Tuky 205 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tímto jídlem jsme si připomněli všechny recepty, které psala naše bývalá kolegyně Katka Švejdová (poznávacím znamením byla slanina a litry smetany). Tak, tyhle ředkvičky jsou pro Katku a pro odvážné!“ směje se redaktorka Darina Sieglová.

Suroviny

2 ks
vepřová kotleta
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na bramborovou kaši
brambory 400 g
oloupané
smetana 100 ml
ke šlehání (33%)
vývar zeleninový 50 ml
sůl
Na ředkvičky
anglická slanina 200 g
plátky
máslo 115 g
paprika 1 ČL
uzená, pálivá, mletá
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl 1 ČL
vločková, nejlépe uzená
ředkvičky 1 svazek
očištené, omyté, lístky ponecháme

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte vodu, přilijte smetanu, vývar a rozšťouchejte nebo vyšlehejte v robotu s metlou dohladka. Podle potřeby osolte.

2 Připravte ředkvičky. Slaninu nechte vypražit dokřupava, nejlépe na pánvi. Vyjměte, dejte stranou a tuk slijte. Odeberte 3 lžíce a dejte je do menšího rendlíku, zbylý tuk můžete uchovat na jindy. K tuku přidejte máslo a vše pomalu zahřívejte. Sejměte z plotny a vmíchejte papriku, citronovou kůru a sůl. Nechte stát na lince a čas od času zamíchejte, směs začne postupně houstnout, trvá to asi 20–30 minut (proces můžete urychlit, pokud dáte hrnec do ledové lázně, v tom případě ale míchejte podstatně častěji, aby vám směs neztuhla úplně). Když má směs krémovou konzistenci, postupně v ní smočte ředkvičky. Skládejte je na talíř vyložený pečicím papírem a nechte zatuhnout.

3 Kotlety osolte, opepřete a na pánvi s trochou oleje opečte z obou stran. Podávejte je s kaší, ředkvičkami a přelité (zbylým slaninovým) máslem.

NĚCO NAVÍC
Vypečenou slaninu rozdrobte a posypte jí kotlety nebo ji podávejte v misce, ať si každý nasype sám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit