Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nebesky modré pusinky

Květy sléze maurského jsou nádherná, ale choulostivá dekorace. Díky své jedinečné barvě se dají používat i sušené – krásně se vyjímají v rýži, bramborové kaši a krémových polévkách, například dýňové, ale užijete je i při pečení světlých druhů cukroví, jako jsou třeba sněhové pusinky. 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
PT6H
Pečení 6:00
Cukroví

Ingredience

    • 3 bílky o pokojové teplotě
    • špetka soli
    • hrst sušených květů slézu maurského
    • 225g krystalového cukru
    • 225g moučkového cukru 

Příprava jídla

1 K bílkům přidejte špetku soli a pak z nich ušlehejte pevný sníh.

2 V hmoždíři rozdrťte květy slézu s trochou hrubého cukru. Květy je možno třít i s lůžky, dodají pusinkám další dimenzi chuti.

3 Do sněhu za stálého šlehání zvolna přisypávejte krystalový cukr, a když se rozpustí, to samé proveďte s moučkovým cukrem. Nakonec ještě chvíli šlehejte. Pak přisypte prášek ze slézu a zlehka promíchejte. Troubu předehřejte na 120°C.

4 Sněhové těsto přesuňte do cukrářského sáčku a stříkejte jím na plech vyložený pečicím papírem pusinky. Potom je vložte do trouby, ztlumte ji na 90°C a nechte sušit podle velikosti pusinek 4 až 6 hodin. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

34 úžasných vánočních sladkostí

Co udělat se zbylými bílky? Připravte z nich dezert

Přidat komentář