Snadný recept na ptačí mléko, do jehož přípravy můžete zapojit i děti. Za pár minut máte mléčnou pochoutku.
Suroviny
Postup
Bílky ušlehejte v čisté a suché nádobě do polotuha (špičky sněhu by se po vytažení metel ještě měly ohýbat dolů). Pak k nim postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte na tuhý lesklý sníh. Opatrně vmíchejte moučkový cukr a kukuřičný škrob.
Mléko a vanilkový extrakt dejte do hlubokého hrnce a na nízkém plameni přiveďte k varu. Do mléka pak vkládejte pusinky – naberte na lžíci vrchovatě bílků a opatrně je nechte sklouznout na hladinu. Povařte dvě minuty po každé straně. Vyjměte a uchovejte v teple.
Žloutky smíchejte se 2 lžícemi cukru a ušlehejte je do hladké bílé pěny. Pak je zalijte vanilkovým mlékem, promíchejte, přelijte do hrnce a na středním plameni vařte, dokud nezačne směs ulpívat na zadní straně lžíce.
Podávejte. Na dno talíře nalijte mléko a navrch položte jednu až dvě pusinky.
Komentáře
Dobrý den,
právě jsem dodělala pusinky, dobré ale příliš mnoho cukru. Dala jsem pouze 80 g moučkového, sladké až moc.