Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)
Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)

3.2/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3097 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 307 g
Tuky 199 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aux merveilleux je původně belgická sladká delikatesa, adoptovaná francouzskými cukráři: jde o pusinky spojené šlehačkou a poválené v hoblinkách z bílé čokolády, lehké a křehké jako sněhové vločky. Jedním slovem ‚merveilleux‘ – báječné.

Suroviny

Na pusinky
z vajec velikosti L
vinný kámen ČL
k dostání v cukrářských potřebách
Na šlehačku
např. Baileys
vanilková pasta ½ ČL
hoblinky na dokončení

Postup

1

Předehřejte troubu na 120°C (horkovzdušnou na 100°C). Vytvořte šablonu: na pečicí papír, který se vejde na plech, nakreslete pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 4 cm tužkou 24 koleček. Otočte papír kresbou dolů (kolečka by měla prosvítat) a položte na plech.

2

Bílky a vinný kámen vložte do mísy a šlehačem šlehejte, až začnou bílky pěnit. Přidávejte po částech cukr a stále šlehejte, vždy počkejte, až se předchozí dávka cukru rozpustí. Přesuňte sníh do cukrářského sáčku s hladkou širokou špičkou a nastříkejte na šablonu kolečka ze sněhu. Vložte do trouby a sušte asi 1 hodinu – pusinky musí být suché a křehké. Pak troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte v troubě zcela vychladnout – trvá to asi hodinu.

3

Smíchejte v míse smetanu ke šlehání, likér, cukr a vanilkovou pastu a ušlehejte do pevných špiček.

4

Sestavte: spojte dvě pusinky šlehačkou, pomažte šlehačkou vrch i boky a celou ‚homolku‘ poválejte v čokoládových hoblinkách. Před podáváním nechte krátce rozležet. Pusinky jsou nejlepší týž den, později je šlehačka příliš rozmáčí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...