0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)

Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)

3.1/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3097 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 307 g
Tuky 199 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aux merveilleux je původně belgická sladká delikatesa, adoptovaná francouzskými cukráři: jde o pusinky spojené šlehačkou a poválené v hoblinkách z bílé čokolády, lehké a křehké jako sněhové vločky. Jedním slovem ‚merveilleux‘ – báječné.

Suroviny

Na pusinky
z vajec velikosti L
vinný kámen ČL
k dostání v cukrářských potřebách
krupicový cukr 135 g
Na šlehačku
např. Baileys
krupicový cukr 15 g
vanilková pasta ½ ČL
bílá čokoláda 250 g
hoblinky na dokončení

Postup

1

Předehřejte troubu na 120°C (horkovzdušnou na 100°C). Vytvořte šablonu: na pečicí papír, který se vejde na plech, nakreslete pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 4 cm tužkou 24 koleček. Otočte papír kresbou dolů (kolečka by měla prosvítat) a položte na plech.

2

Bílky a vinný kámen vložte do mísy a šlehačem šlehejte, až začnou bílky pěnit. Přidávejte po částech cukr a stále šlehejte, vždy počkejte, až se předchozí dávka cukru rozpustí. Přesuňte sníh do cukrářského sáčku s hladkou širokou špičkou a nastříkejte na šablonu kolečka ze sněhu. Vložte do trouby a sušte asi 1 hodinu – pusinky musí být suché a křehké. Pak troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte v troubě zcela vychladnout – trvá to asi hodinu.

3

Smíchejte v míse smetanu ke šlehání, likér, cukr a vanilkovou pastu a ušlehejte do pevných špiček.

4

Sestavte: spojte dvě pusinky šlehačkou, pomažte šlehačkou vrch i boky a celou ‚homolku‘ poválejte v čokoládových hoblinkách. Před podáváním nechte krátce rozležet. Pusinky jsou nejlepší týž den, později je šlehačka příliš rozmáčí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč