0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)

Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)

3.1/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3097 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 307 g
Tuky 199 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aux merveilleux je původně belgická sladká delikatesa, adoptovaná francouzskými cukráři: jde o pusinky spojené šlehačkou a poválené v hoblinkách z bílé čokolády, lehké a křehké jako sněhové vločky. Jedním slovem ‚merveilleux‘ – báječné.

Suroviny

Na pusinky
z vajec velikosti L
vinný kámen ČL
k dostání v cukrářských potřebách
krupicový cukr 135 g
Na šlehačku
krémový likér kávový 50 ml
např. Baileys
krupicový cukr 15 g
vanilková pasta ½ ČL
bílá čokoláda 250 g
hoblinky na dokončení

Postup

1

Předehřejte troubu na 120°C (horkovzdušnou na 100°C). Vytvořte šablonu: na pečicí papír, který se vejde na plech, nakreslete pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 4 cm tužkou 24 koleček. Otočte papír kresbou dolů (kolečka by měla prosvítat) a položte na plech.

2

Bílky a vinný kámen vložte do mísy a šlehačem šlehejte, až začnou bílky pěnit. Přidávejte po částech cukr a stále šlehejte, vždy počkejte, až se předchozí dávka cukru rozpustí. Přesuňte sníh do cukrářského sáčku s hladkou širokou špičkou a nastříkejte na šablonu kolečka ze sněhu. Vložte do trouby a sušte asi 1 hodinu – pusinky musí být suché a křehké. Pak troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte v troubě zcela vychladnout – trvá to asi hodinu.

3

Smíchejte v míse smetanu ke šlehání, likér, cukr a vanilkovou pastu a ušlehejte do pevných špiček.

4

Sestavte: spojte dvě pusinky šlehačkou, pomažte šlehačkou vrch i boky a celou ‚homolku‘ poválejte v čokoládových hoblinkách. Před podáváním nechte krátce rozležet. Pusinky jsou nejlepší týž den, později je šlehačka příliš rozmáčí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč