Nektarinkové pusinky

Nektarinkové pusinky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1284 kcal
Bílkoviny 46 g
Cukr 135 g
Tuky 60 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Efektní a rychlý dezert, který hravě zvládnou i začínající cukráři.

Suroviny

bílek 3 ks
marcipán 110 g
moučkový cukr 30 g
plus trochu na poprášení
mouka pšeničná hladká 30 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 50 g
změklé plus trochu na vymazání formiček
citronová kůra 1 PL
jemně nastrouhaná
nektarinky 1 ks
přepůlené, zbavené pecky a nakrájené na plátky

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Bílky, marcipán, moučkový cukr, mouku, prášek do pečiva, máslo a citronovou kůru dejte do mísy a důkladně promíchejte. Dvanáct menších formiček na muffiny lehce vymažte a do každé dejte jednu lžíci těsta a ozdobte plátkem nektarinky. Pečte zhruba 15 minut nebo dokud těsto nenaběhne a nezezlátne. Ještě teplé je vyklopte z formiček, nechte dochladnout na mřížce a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC: Zbytek nektarinek jednoduše smíchejte s jogurtem a müsli, a máte vynikající snídani! Anebo je oloupejte, dohladka rozmixujte s vanilkovou zmrzlinou a trochou mléka. Podávejte vychlazené jako rychlý dezert.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit