Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nektarinkové pusinky

Nektarinkové pusinky

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1284 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 135 g
Tuky 60 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní a rychlý dezert, který hravě zvládnou i začínající cukráři.

Související recepty

Suroviny

plus trochu na poprášení
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
změklé plus trochu na vymazání formiček
jemně nastrouhaná
přepůlené, zbavené pecky a nakrájené na plátky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160°C. Bílky, marcipán, moučkový cukr, mouku, prášek do pečiva, máslo a citronovou kůru dejte do mísy a důkladně promíchejte. Dvanáct menších formiček na muffiny lehce vymažte a do každé dejte jednu lžíci těsta a ozdobte plátkem nektarinky. Pečte zhruba 15 minut nebo dokud těsto nenaběhne a nezezlátne. Ještě teplé je vyklopte z formiček, nechte dochladnout na mřížce a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC: Zbytek nektarinek jednoduše smíchejte s jogurtem a müsli, a máte vynikající snídani! Anebo je oloupejte, dohladka rozmixujte s vanilkovou zmrzlinou a trochou mléka. Podávejte vychlazené jako rychlý dezert.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...