Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové pusinky s oříškovým krémem
Čokoládové pusinky s oříškovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové pusinky s oříškovým krémem

3.8/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné Na 8 pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3059 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 289 g
Tuky 173 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané pusinky s hříšnou čokoládou si oblíbíte díky jejich lískovoořechové čepici.

Související recepty

Suroviny

sůl 1 špetka
čokoláda na vaření 100 g
nastrouhaná
nastrouhaná, na ozdobu
Na oříškový krém
lískové oříšky 75 g
lehce opražené, zbavené slupky, najemno nakrájené
ušlehaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 120 ˚C.

2

Bílky šlehejte se špetkou soli do pěny. Přidávejte pomalu cukr a šlehejte, dokud nebude směs pevná a lesklá. Opatrně vmíchejte strouhanou čokoládu.

3

Na plech vyložený pečicím papírem udělejte 8 kopečků. Pečte 75 minut (kopečky musejí být suché a křupavé). Nechte vychladnout.

4

Do našlehané šlehačky přidejte strouhané oříšky. Pusinky ozdobte šlehačkou a posypte strouhanou čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...