Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové pusinky s oříškovým krémem
Čokoládové pusinky s oříškovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové pusinky s oříškovým krémem

3.7/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Na 8 pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3059 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 289 g
Tuky 173 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané pusinky s hříšnou čokoládou si oblíbíte díky jejich lískovoořechové čepici.

Suroviny

sůl 1 špetka
čokoláda na vaření 100 g
nastrouhaná
nastrouhaná, na ozdobu
Na oříškový krém
lískové oříšky 75 g
lehce opražené, zbavené slupky, najemno nakrájené
ušlehaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 120 ˚C.

2

Bílky šlehejte se špetkou soli do pěny. Přidávejte pomalu cukr a šlehejte, dokud nebude směs pevná a lesklá. Opatrně vmíchejte strouhanou čokoládu.

3

Na plech vyložený pečicím papírem udělejte 8 kopečků. Pečte 75 minut (kopečky musejí být suché a křupavé). Nechte vychladnout.

4

Do našlehané šlehačky přidejte strouhané oříšky. Pusinky ozdobte šlehačkou a posypte strouhanou čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...