Čokoládové pusinky s oříškovým krémem

Čokoládové pusinky s oříškovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Snadné Na 8 pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3059 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 289 g
Tuky 173 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané pusinky s hříšnou čokoládou si oblíbíte díky jejich lískovoořechové čepici.

Suroviny

bílek 4 ks
sůl 1 špetka
krupicový cukr 220 g
čokoláda na vaření 100 g
nastrouhaná
mléčná čokoláda
nastrouhaná, na ozdobu
Na oříškový krém
lískové oříšky 75 g
lehce opražené, zbavené slupky, najeno nakrájené
smetana ke šlehání 300 ml
ušlehaná

1 Předehřejte troubu na 120 ˚C. Bílky šlehejte se špetkou soli do pěny. Přidávejte pomalu cukr a šlehejte, dokud nebude směs pevná a lesklá. Opatrně vmíchejte strouhanou čokoládu. Na plech vyložený pečicím papírem udělejte 8 kopečků. Pečte 75 minut (kopečky musejí být suché a křupavé). Nechte vychladnout. Do našlehané šlehačky přidejte strouhané oříšky. Pusinky ozdobte šlehačkou a posypte strouhanou čokoládou.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit