Čokoládové pusinky s oříškovým krémem

Čokoládové pusinky s oříškovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové pusinky s oříškovým krémem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Na 8 pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3059 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 289 g
Tuky 173 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané pusinky s hříšnou čokoládou si oblíbíte díky jejich lískovoořechové čepici.

Suroviny

bílek 4 ks
sůl 1 špetka
krupicový cukr 220 g
čokoláda na vaření 100 g
nastrouhaná
mléčná čokoláda
nastrouhaná, na ozdobu
Na oříškový krém
lískové oříšky 75 g
lehce opražené, zbavené slupky, najemno nakrájené
smetana ke šlehání 300 ml
ušlehaná

1 Předehřejte troubu na 120 ˚C.

2 Bílky šlehejte se špetkou soli do pěny. Přidávejte pomalu cukr a šlehejte, dokud nebude směs pevná a lesklá. Opatrně vmíchejte strouhanou čokoládu.

3 Na plech vyložený pečicím papírem udělejte 8 kopečků. Pečte 75 minut (kopečky musejí být suché a křupavé). Nechte vychladnout.

4 Do našlehané šlehačky přidejte strouhané oříšky. Pusinky ozdobte šlehačkou a posypte strouhanou čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit