Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejlepší horká čokoláda Jamie Olivera
horká čokoláda
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Nejlepší horká čokoláda Jamie Olivera

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 393 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 44 g
Tuky 14 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé a nápadité sladké pohlazení pro studené zimní dny.

Suroviny

mléko 500 ml
plnotučné, nebo polotučné
kakao 2 PL
marshmallows 1 hrst

Postup

1

Mléko ohřejte, ale nevařte! Zatímco se mléko ohřívá, dejte do šálků kakao a zalijte troškou ohřátého mléka - použijte jen takové množství, které je třeba k tomu aby se prášek rozpustil. Pak přidejte do šálků marshmallows.

2

Když se mléko začne vařit, přelijte jej do džbánu či termosky s uzávěrem. Připravená nádoba by měla být dost velká na to, aby v ní mléko zabralo jen polovinu místa - zbylý prostor bude třeba kvůli shakeování.

3

Dejte na láhev víčko, pro jistotu i utěrku a nyní můžete začít zhruba minutu shakeovat. Pak láhev otevřete a obsah rozlijte do připravených šálků. Zlehka zamíchejte a připravte se na cestu do nebe!

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...