Zapomeňte na horkou čokoládu z prášku, připravte si tu domácí! Hustá, krémová, pravá – až ji ochutnáte, jinou už chtít nebudete. Recept je až neuvěřitelně jednoduchý a zabere vám nanejvýš patnáct minut. Vychutnejte si domácí horkou čokoládu se šlehačkou a skořicí.
Suroviny
tmavá čokoláda
160
g
kvalitní
mléko
500
ml
smetana ke šlehání
250
ml
moučkový cukr
1
ČL
na posypání
na posypání
Postup
1
V hrnci se silným dnem zahřívejte na středním plameni mléko a čokoládu, rozlámanou na kousky; stále míchejte. Ohřívejte těsně pod bodem varu a vymíchejte dohladka. Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem, ale ne úplně dotuha.
2
Horkou čokoládu rozlijte do hrnků, ozdobte šlehačkou a posypte kakaem nebo skořicí.