Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová horká čokoláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 92
Do 15 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1906 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 92 g
Tuky 160 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na horkou čokoládu z prášku, připravte si tu domácí! Hustá, krémová, pravá – až ji ochutnáte, jinou už chtít nebudete. Recept je až neuvěřitelně jednoduchý a zabere vám nanejvýš patnáct minut. Vychutnejte si domácí horkou čokoládu se šlehačkou a skořicí.

Suroviny

tmavá čokoláda 160 g
kvalitní
mléko 500 ml
na posypání
na posypání

Postup

1

V hrnci se silným dnem zahřívejte na středním plameni mléko a čokoládu, rozlámanou na kousky; stále míchejte. Ohřívejte těsně pod bodem varu a vymíchejte dohladka. Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem, ale ne úplně dotuha.

2

Horkou čokoládu rozlijte do hrnků, ozdobte šlehačkou a posypte kakaem nebo skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín