Krémová horká čokoláda

Krémová horká čokoláda

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1989 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 113 g
Tuky 149 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá, krémová, pravá – až ji ochutnáte, jinou už chtít nebudete!

Suroviny

čokoláda 160 g
kvalitní
mléko 500 ml
smetana ke šlehání 250 ml
moučkový cukr 1 ČL
kakao
na posypání
skořice
na posypání

1 V hrnci se silným dnem zahřívejte na středním plameni mléko a čokoládu, rozlámanou na kousky; stále míchejte. Ohřívejte těsně pod bodem varu a vymíchejte dohladka. Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem, ale ne úplně dotuha.

2 Horkou čokoládu rozlijte do hrnků, ozdobte šlehačkou a posypte kakaem nebo skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit