Díky tomuto receptu získáte úžasný sirup a nektarinky můžete podávat se zmrzlinou nebo jogurtem.
Suroviny
nektarinka
3
ks
naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
nektarinka
3
ks
bílé, naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
krupicový cukr
1,3
kg
vanilkový lusk
1
ks
podélně rozříznutý
citronová tráva
1
ks
podélně přepůlená
Postup
1
Do hrnce dejte 2 litry vody, cukr, citronovou trávu, vanilkový lusk a zvolna zahřívejte do rozpuštění cukru. Přiveďte k varu a vařte 10–15 minut. Vložte nektarinky.
2
Vystřihněte z papíru na pečení kolo o průměru hrnce a položte ho na hladinu – díky tomu nektarinky zůstanou ponořené a povaří se stejnoměrně. Nechte je deset až patnáct minut zlehka probublávat, až budou na omak měkké.
3
Vyjměte nektarinky a vzniklý sirup uchovejte. Ovoce po desetiminutovém zchladnutí oloupejte. Nektarinky rozdělte do pohárů, přelijte sirupem a podávejte s oblíbenou zmrzlinou nebo s hustým jogurtem.