0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nektarinky pošírované v citronové trávě

Pošírované broskve
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nektarinky pošírované v citronové trávě

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5780 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 1404 g
Tuky 7 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky tomuto receptu získáte úžasný sirup a nektarinky můžete podávat se zmrzlinou nebo jogurtem.

Suroviny

naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
bílé, naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
krupicový cukr 1,3 kg
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozříznutý
citronová tráva 1 ks
podélně přepůlená

1Do hrnce dejte 2 litry vody, cukr, citronovou trávu, vanilkový lusk a zvolna zahřívejte do rozpuštění cukru. Přiveďte k varu a vařte 10–15 minut. Vložte nektarinky.

2Vystřihněte z papíru na pečení kolo o průměru hrnce a položte ho na hladinu – díky tomu nektarinky zůstanou ponořené a povaří se stejnoměrně. Nechte je deset až patnáct minut zlehka probublávat, až budou na omak měkké.

3Vyjměte nektarinky a vzniklý sirup uchovejte. Ovoce po desetiminutovém zchladnutí oloupejte. Nektarinky rozdělte do pohárů, přelijte sirupem a podávejte s oblíbenou zmrzlinou nebo s hustým jogurtem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč