Nektarinky pošírované v citronové trávě

Nektarinky pošírované v citronové trávě

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5780 kcal
Bílkoviny 12 g
Cukr 1404 g
Tuky 7 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Díky tomuto receptu získáte úžasný sirup a nektarinky můžete podávat se zmrzlinou nebo jogurtem.

Suroviny

nektarinky 3 ks
naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
nektarinky 3 ks
naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
krupicový cukr 1.3 kg
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozříznutý
citronová tráva 1
podélně přepůlený

1 Do hrnce dejte 2 litry vody, cukr, citronovou trávu, vanilkový lusk a zvolna zahřívejte do rozpuštění cukru. Přiveďte k varu a vařte 10–15 minut. Vložte nektarinky.

2 Vystřihněte z papíru na pečení kolo o průměru hrnce a položte ho na hladinu – díky tomu nektarinky zůstanou ponořené a povaří se stejnoměrně. Nechte je deset až patnáct minut zlehka probublávat, až budou na omak měkké.

3 Vyjměte nektarinky a vzniklý sirup uchovejte. Ovoce po desetiminutovém zchladnutí oloupejte. Nektarinky rozdělte do pohárů, přelijte sirupem a podávejte s oblíbenou zmrzlinou nebo s hustým jogurtem.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit