0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

26x Dokonalé cheesecaky všech chutí

26x Dokonalé cheesecaky všech chutí
ZDROJ: Apetitonline.cz

Připravit dokonalý cheesecake je tak trochu kumšt. Vyberte si pod článkem jeden z našich 26 nejoblíbenějších receptů a pusťte se do pečení! Pak už jen stačí posadit kousek na dezertní talířek, vzít do ruky lžičku a přenést se do nebes. A nezapomeňte, že cheesecake je lepší péct delší dobu na nižší teplotu!

Cheesecake recept se zpravidla skládá ze dvou nebo tří vrstev. Základ tvoří sušenková krusta, na které se rozprostírá jemný krém z krémového sýru nebo tvarohu. Dezert je zasypaný ovocem, sušenkami nebo politý polevou.

Sušenkový základ

Začneme od začátku zlatavou sušenkovou krustou. Jaká by měla být a na co si dát pozor?

  • Někdo upřednostňuje celozrnné, někdo máslové nebo dokonce plněné krémem
  • Drobky rozdrcených sušenek se smíchají s máslem. Ideální poměr másla a sušenek je 1:2. Nadrtit je můžete s pomocí válečku na těsto v mikrotenovém sáčku, sekáčku nebo mixéru.
  • Sušenkový základ rozprostřete buď pouze po dně formy v rovnoměrné vrstvě, nebo i po stranách. Pečlivě směs upěchujte, můžete k tomu použít například skleničku.

Krémový sýr, mascarpone, ricotta nebo tvaroh?

Pojďme se společně podívat o patro výš. Nabízí se spousta lahodných možností, z čeho můžete cheesecake vyrobit. Jaké jsou vlastnosti jednotlivých ingrediencí a podle čeho vybírat?

Krémový sýr

V obchodě narazíte na široký výběr krémových sýrů. Jaký je ale ten pravý?

  • Vybírejte z těch čerstvých, tučných a neochucených. Neuděláte chybu, když sáhnete po Lučině, Žervé nebo sýru Philadelphia.
  • Originální americký recept na cheesecake se od roku 1880 vyrábí právě ze sýru Philadelphia Cream Cheese.

Mascarpone

Skvělý krém na cheesecake vytvoříte i z mascarpone! Na rozdíl od předchozích krémových sýrů se při výrobě mascarpone nepoužívá syřidlo živočišného původu. Jedná se o krémovou pochoutku původem z Itálie s nepříliš výraznou chutí.

  • Vyrábí se z tučné smetany a je mnohem jemnější, než jsme u sýrů zvyklí. Mascarpone má vysoké, až 80% zastoupení tuku. 

Ricotta

Ricotta, další objev z Itálie! Mezi ricottou a mascarpone je několik podstatných rozdílů.

  • Obsah tuku je okolo 13 %.
  • Vyrábí se z kravského, ovčího nebo kozího mléka, které se nechává odstát relativně krátkou dobu (12 až 24 hodin).
  • Díky tomu mléko jen zlehka zfermentuje a ricotta získá jemný sýrový nádech.
  • Ricotta má zrnitou konzistenci a nasládlou chuť.

Tvaroh

Některé zdroje tvrdí, že cheesecake z tvarohu už není cheesecake, jelikož není podle originálního receptu.  Ale věřte, že i s tvarohem dokážete vytvořit výborný krém. Tvaroh má oproti výše zmíněným krémovým sýrům nižší obsah tuku.

  • Jedná se zaručeně o levnější variantu oproti předchozím. Nekupujte odtučněnou ani nízkotučnou verzi. Čím tučnější tvaroh, tím chutnější krém.

S čím se dá tvaroh míchat?

  • Tvaroh & ricotta

Tvaroh má sám o sobě jemně kyselou chuť, která vás v létě příjemně osvěží. Naopak ricotta má jemnou krémovou konzistenci. Spojením těchto dvou surovin získáte lahodný krém, kterým by nepohrdli ani staří Řekové.

  • Tvaroh & smetana

Další výbornou kombinací je tvaroh a smetana ke šlehání. Smetanu můžete vyšlehat buďto samotnou nebo do ní přidat ztužovač, díky kterému bude mít krém pevnější konzistenci a sladší chuť. Použít lze i smetanu zakysanou.

  • Tvaroh & krémový sýr & smetana

Tato trojkombinace jistě sklidí ovoce i ovace od vašich návštěv. Jemně kyselá, krémová a svěží chuť v jednom! Vyzkoušejte je smíchat v poměru 1:1:1 a následně upravit dle vašich chuťových pohárků.

 

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč