Bubáková buchta s jablky a citronem

Bubáková buchta s jablky a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bubáková buchta s jablky a citronem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Více než hodinu Snadné Na 1 pekáček 22x30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3888 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 498 g
Tuky 161 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad na vyřezaná jablka v koláči jsme zahlédli na blogu Neplecha na plechu. Moc nás baví! Buchtu můžete lehce obměnit a udělat ji třeba jako perník či s kakaem...

Související recepty

Suroviny

vejce 3 ks
velká
jogurt řeckého typu 250 ml
rostlinný olej 125 ml
neutrální chuti + na vymazání pekáčku
hnědý cukr 150 g
jemný
citron 2 ks
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
skořice 2 ČL
mletá
mouka pšeničná polohrubá 300 g
+ na vysypání pekáčku
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
jablka 6 ks
menší

Postup

1

V míse prošlehejte vejce, jogurt, olej, cukr, citronovou kůru a šťávu a skořici, až se spojí. Do mísy prosejte mouku a kypřicí prášek a vmíchejte je do tekuté směsi. Pekáček vymažte olejem a vysypte moukou, vlijte do něj těsto a uhlaďte na stejnou výšku. Troubu předehřejte na 160 °C.

2

Jablka oloupejte, rozřízněte napůl a opatrně vykrojte jádřince. Pomocí nožíku vyřežte do jablek strašidelné obličeje. Pomoci si můžete i brčkem, kterým se dobře vytlačují oči. Vyřezané poloviny jablek naskládejte na těsto, ale nezatlačujte je dovnitř, aby při pečení příliš neklesly. 

3

Vložte do trouby a pečte asi 40 minut, dokud nebude těsto propečené a špejle zapíchnutá do těsta nevyjde ven suchá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit