Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bubáková buchta s jablky a citronem
Bubáková buchta s jablky a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bubáková buchta s jablky a citronem

4.2/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Snadné Na 1 pekáček 22x30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3888 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 498 g
Tuky 161 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad na vyřezaná jablka v koláči jsme zahlédli na blogu Neplecha na plechu. Moc nás baví! Buchtu můžete lehce obměnit a udělat ji třeba jako perník či s kakaem...

Suroviny

vejce 3 ks
velká
rostlinný olej 125 ml
neutrální chuti + na vymazání pekáčku
hnědý cukr 150 g
jemný
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
mletá
+ na vysypání pekáčku
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
menší

Postup

1

V míse prošlehejte vejce, jogurt, olej, cukr, citronovou kůru a šťávu a skořici, až se spojí. Do mísy prosejte mouku a kypřicí prášek a vmíchejte je do tekuté směsi. Pekáček vymažte olejem a vysypte moukou, vlijte do něj těsto a uhlaďte na stejnou výšku. Troubu předehřejte na 160 °C.

2

Jablka oloupejte, rozřízněte napůl a opatrně vykrojte jádřince. Pomocí nožíku vyřežte do jablek strašidelné obličeje. Pomoci si můžete i brčkem, kterým se dobře vytlačují oči. Vyřezané poloviny jablek naskládejte na těsto, ale nezatlačujte je dovnitř, aby při pečení příliš neklesly. 

3

Vložte do trouby a pečte asi 40 minut, dokud nebude těsto propečené a špejle zapíchnutá do těsta nevyjde ven suchá.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...