0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bubáková buchta s jablky a citronem

Bubáková buchta s jablky a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bubáková buchta s jablky a citronem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné Na 1 pekáček 22x30 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3888 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 498 g
Tuky 161 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad na vyřezaná jablka v koláči jsme zahlédli na blogu Neplecha na plechu. Moc nás baví! Buchtu můžete lehce obměnit a udělat ji třeba jako perník či s kakaem...

Suroviny

vejce 3 ks
velká
jogurt řeckého typu 250 ml
rostlinný olej 125 ml
neutrální chuti + na vymazání pekáčku
hnědý cukr 150 g
jemný
citron 2 ks
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
skořice 2 ČL
mletá
mouka pšeničná polohrubá 300 g
+ na vysypání pekáčku
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
jablko 6 ks
menší

Postup

1

V míse prošlehejte vejce, jogurt, olej, cukr, citronovou kůru a šťávu a skořici, až se spojí. Do mísy prosejte mouku a kypřicí prášek a vmíchejte je do tekuté směsi. Pekáček vymažte olejem a vysypte moukou, vlijte do něj těsto a uhlaďte na stejnou výšku. Troubu předehřejte na 160 °C.

2

Jablka oloupejte, rozřízněte napůl a opatrně vykrojte jádřince. Pomocí nožíku vyřežte do jablek strašidelné obličeje. Pomoci si můžete i brčkem, kterým se dobře vytlačují oči. Vyřezané poloviny jablek naskládejte na těsto, ale nezatlačujte je dovnitř, aby při pečení příliš neklesly. 

3

Vložte do trouby a pečte asi 40 minut, dokud nebude těsto propečené a špejle zapíchnutá do těsta nevyjde ven suchá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit