Netrhaný borůvkový trhanec

Netrhaný borůvkový trhanec

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2353 kcal
Bílkoviny 78 g
Cukr 131 g
Tuky 168 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superjednoduchá variace na rakouskou specialitu – císařský trhanec. „Netrhanec“ se peče v troubě a je přímo božský!

Suroviny

vejce 4 ks
krupicový cukr 2 PL
zakysaná smetana 250 g
mléko 50 ml
vanilkový cukr 1 ČL
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 100 g
může být i jemně mletá celozrnná
rostlinný olej
na opékání, neutrální chuti (např. řepkový či slunečnicový)
borůvky 100 g
lesní + navíc k podávání
moučkový cukr
nemusí být
smetana ke šlehání 250 ml
33%, ušlehaná dotuha, k podávání

Troubu předehřejte na 200 °C. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem do sněhu. Zvlášť smíchejte zakysanou smetanu, mléko, žloutky, vanilkový cukr a sůl. Vsypte mouku a vymíchejte dohladka. Opatrně zapravte sníh.

2 Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej. Pak na ni rovnoměrně vlijte těsto a posypte ho borůvkami. Vložte do trouby a pečte cca 15 minut. Svrchu by měl být „trhanec“ zlatohnědý. Podle chuti poprašte moučkovým cukrem a podávejte s čerstvými borůvkami a šlehačkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit