Meruňkovo-zeleninový salát

Meruňkovo-zeleninový salát

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 590 kcal
Bílkoviny 22 g
Cukr 39 g
Tuky 31 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi vás přesvědčíme, že meruňky nejsou dobré jen do sladkého pečení. V našem salátu si notují s rajčaty a jejich sladkost krásně doplňuje ostřejší chuť sýra.

Suroviny

meruňky 3 ks
velké nebo více menších, vypeckované, rozpůlené
rostlinný olej
neutrální chuti, na opékání (nemusí být)
rukola 2 hrsti
rajčata 250 g
menší, zralá, červená, nakrájená na plátky či klínky
máta 1 hrst
otrhané lístky, lze použít i tymián
olivový olej panenský
na pokropení
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
feta 100 g
rozdrobená, lze použít i balkánský sýr
pistácie 1 hrst
vyloupané, nasekané, lze použít i piniové nebo lískové oříšky nebo neloupané mandle, nasekané, na posypání

1 Meruňky mírně opečte na grilu, grilovací pánvi či na troše oleje na nepřilnavé pánvi (jsou-li hodně zralé, opékat je nemusíte).

2 Na talíře naaranžujte nejprve rukolu a na ni rajčata a meruňky. Posypte mátovými a/nebo tymiánovými lístky. Pokropte olivovým olejem, lehce osolte a podle chuti opepřete, posypte fetou nebo balkánským sýrem a oříšky podle vlastního výběru. Navrch můžete ještě trochu pokropit olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit