Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkovo-zeleninový salát

Meruňkovo-zeleninový salát

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 590 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 39 g
Tuky 31 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi vás přesvědčíme, že meruňky nejsou dobré jen do sladkého pečení. V našem salátu si notují s rajčaty a jejich sladkost krásně doplňuje ostřejší chuť sýra.

Suroviny

velké nebo více menších, vypeckované, rozpůlené
rostlinný olej
neutrální chuti, na opékání (nemusí být)
rukola 2 hrsti
rajče 250 g
menší, zralá, červená, nakrájená na plátky či klínky
máta 1 hrst
otrhané lístky, lze použít i tymián
olivový olej panenský
na pokropení
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý
rozdrobená, lze použít i balkánský sýr
pistácie 1 hrst
vyloupané, nasekané, lze použít i piniové nebo lískové oříšky nebo neloupané mandle, nasekané, na posypání

Postup

1

Meruňky mírně opečte na grilu, grilovací pánvi či na troše oleje na nepřilnavé pánvi (jsou-li hodně zralé, opékat je nemusíte).

2

Na talíře naaranžujte nejprve rukolu a na ni rajčata a meruňky. Posypte mátovými a/nebo tymiánovými lístky. Pokropte olivovým olejem, lehce osolte a podle chuti opepřete, posypte fetou nebo balkánským sýrem a oříšky podle vlastního výběru. Navrch můžete ještě trochu pokropit olivovým olejem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín