Historek, které provázejí vznik tohoto legendárního sendviče, je nespočet a neomezují se jen na New York. Těžko říci, kdo, kdy a kde tuhle lahůdku vymyslel. Podstatné je jediné – kombinace pastrami, kysaného zelí, sýra a omáčky je sice neobvyklá, ale také úplně neodolatelná!
Suroviny
Postup
Na ochucenou majonézu promíchejte všechny přísady, dochuťte solí a pepřem.
Z pastrami udělejte na plechu vyloženém pečicím papírem dvě úhledné hromádky velikosti plátků chleba, rozdělte na ně sýr a dejte krátce zapéct do trouby pod gril (pokud máte flambovací pistoli, můžete ji na roztavení sýra použít).
Všechny plátky chleba pomažte máslem a ze všech stran krátce opečte na pánvi (nebo dejte do toustovače a pak teprve namažte).
Pak krajíce chleba potřete ochucenou majonézou, na dva z nich posaďte pastrami se sýrem a navrch rozdělte zelí. Přiklopte zbylými plátky chleba, rozřízněte napůl, spojte párátkem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravý oběd do školy i do práce? Zkuste 45 rychlých sendvičů(45 receptů )
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- Domácí kysané zelí krok za krokem: Jak si připravit vitamínovou bombu a v jakých pokrmech ji využít?(74 receptů )
- Jednoduché obědy, které zvládnete do 15 minut(33 receptů )
- 60 nejlepších receptů s kysaným zelím: Tradiční jídla, která si zamilujete(60 receptů )