Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1281 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 10 g
Tuky 140 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Historek, které provázejí vznik tohoto legendárního sendviče, je nespočet a neomezují se jen na New York. Těžko říci, kdo, kdy a kde tuhle lahůdku vymyslel. Podstatné je jediné – kombinace pastrami, kysaného zelí, sýra a omáčky je sice neobvyklá, ale také úplně neodolatelná! 

Suroviny

400 g
možno nahradit hovězí šunkou, natenko nakrájená
200 g
možno nahradit ementálem, na plátky
4
máslo 2 PL
1.5 hrnek
Na ochucenou majnézu
majonéza 0.75 hrnek
zakysaná smetana 2 PL
1 ks
nadrobno
petrželka 2 PL
najemno
1 PL
nadrobno nasekané
podle chuti
0.5 PL
možno i nakládaný
worcesterská omáčka 0.25 PL
sůl mořská
čerstvě mletý

1 Na ochucenou majonézu promíchejte všechny přísady, dochuťte solí a pepřem.

2 Z pastrami udělejte na plechu vyloženém pečicím papírem dvě úhledné hromádky velikosti plátků chleba, rozdělte na ně sýr a dejte krátce zapéct do trouby pod gril (pokud máte flambovací pistoli, můžete ji na roztavení sýra použít). Všechny plátky chleba pomažte máslem a ze všech stran krátce opečte na pánvi (nebo dejte do toustovače a pak teprve namažte). Pak krajíce chleba potřete ochucenou majonézou, na dva z nich posaďte pastrami se sýrem a navrch rozdělte zelí. Přiklopte zbylými plátky chleba, rozřízněte napůl, spojte párátkem a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit