Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (7x)
25. 2. 2022
Nudle soba se zelenou zeleninou a sezamovo-zázvorovou zálivkou
Apetit
Nudle soba se zelenou zeleninou a sezamovo-zázvorovou zálivkou
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (7x)

Japonské nudle soba mají typický ,hranatý‘ průřez a vyrábějí se z pohankové mouky, někdy také ve směsi s pšeničnou. Ty čistě pohankové jsou jednak přirozeně bezlepkové, jednak mají silnější oříškovou chuť, jež dobře souzní s výraznou svěží omáčkou, která tenhle recept při focení katapultovala na první místo v žebříčku favoritů.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 3–4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 3–4 osoby

Na zálivku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2610 kcal
  • Bílkoviny 86 g
  • Sacharidy 277 g
  • Tuky 123 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2021/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/3

Březnový Apetit, každoroční posel dlouho očekávaného jara, vychází už 11. 2. Tentokrát navíc s přílohou doslova k sežrání – balzámem Manufaktura ve 4 různých variantách! Nové číslo jsme pro vás naplnili recepty plné barev a chutí, které vás po zachmuřené zimě doslova pohladí po duši a vlijí vám do žil novou energii. Nové vydání dosyta uspokojí i vaši touhu po cestách za exotikou. O rozhovor (a recepty) jsme tentokrát požádali Karolínu Fourovou, jejíž prvotina Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete, možná zcela změní váš pohled na jídlo. Spolu také nahlédneme do okouzlující modro-bílé kuchyně inspirované Dánskem a Řeckem a ukážeme si, jak vlastní kuchyň přeorganizovat tak, aby v ní byla radost vařit. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Hamburger s omáčkou

Kvíz: Čím byl plněný největší sendvič a kolik piv zvládl na posezení světový rekordman? Otestujte své znalosti o gastro extrémech

Uvařit pro čtyřčlennou rodinu? Pohoda! Pozvat na oběd kamarády nebo blízké a servírovat dvacet porcí? To už chce trochu víc plánování a času v kuchyni. A teď si představte, že máte udělat největší vaječnou omeletu na světě nebo kuriózně obrovskou sushi rolku. To se pak i vyvařování v táborové kuchyni zdá jako brnkačka. Otestujte, jaký máte na rekordy odhad!