0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šanghajské nudle

Šanghajské nudle
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šanghajské nudle

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2455 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 445 g
Tuky 32 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U nás nedostupné původní tlusté čínské nudle jsme nahradili japonskými udon, jejichž původ podle legend sahá do Číny.

Suroviny

vepřové maso mleté 400 g
sůl ¼ ČL
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý
arašídový olej
nebo jiný rostlinný
zázvor (čerstvý) 1,5 PL
najemno nastrouhaný
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
pekingské zelí 100 g
nakrájené na tenké nudličky
nudle udon 500 g
měkké – tedy ty, co se mohou dát rovnou na pánev
jarní cibulka 1 ks
na tenké nudličky
sezamová semínka
bílá, na ozdobení
Na omáčku
sójová omáčka 1,5 PL
tamari
sezamový olej ½ PL
ústřicová omáčka ½ PL
sójová omáčka tmavá 3 ČL
lze nahradit běžnou sójovou omáčkou
čínské víno 2 ČL
rýžové šao-sing, lze nahradit sherry nebo mirinem
hnědý cukr 1 ČL
pepř bílý 2 špetky
mletý
škrob 1 PL
kukuřičný
sriracha ¼ ČL
nebo chilli vločky (nemusí být)

Postup

1

V misce promíchejte maso se solí a pepřem. V jiné misce smíchejte přísady na omáčku s výjimkou srirachy nebo chilli vloček se 2 lžícemi vody a odložte.

2

Ve woku nebo těžké hluboké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Vsypte mleté maso. Opékejte ho a rozbíjejte přitom velké hrudky. Přidejte zázvor a česnek a za stálého rozbíjení hrudek masa opékejte, aby úplně ztratilo růžovou barvu – asi 5 minut. Pak vmíchejte pekingské zelí a opékejte ho do zavadnutí a změknutí. Pak vsypte nudle, podle potřeby je rozdělte, aby nezůstaly propletené v jednom bločku, a navrch nalijte omáčku. Promíchejte, aby se omáčkou obalily. Za stálého obracení prohřejte a podle potřeby dolaďte. Chcete-li, přidejte srirachu nebo chilli vločky. Odstavte a podávejte ozdobené jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč