U nás nedostupné původní tlusté čínské nudle jsme nahradili japonskými udon, jejichž původ podle legend sahá do Číny. Šanghajské nudle jsou hotové do půl hodiny.
Suroviny
Postup
V misce promíchejte maso se solí a pepřem. V jiné misce smíchejte přísady na omáčku s výjimkou srirachy nebo chilli vloček se 2 lžícemi vody a odložte.
Ve woku nebo těžké hluboké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Vsypte mleté maso. Opékejte ho a rozbíjejte přitom velké hrudky. Přidejte zázvor a česnek a za stálého rozbíjení hrudek masa opékejte, aby úplně ztratilo růžovou barvu – asi 5 minut. Pak vmíchejte pekingské zelí a opékejte ho do zavadnutí a změknutí. Pak vsypte nudle, podle potřeby je rozdělte, aby nezůstaly propletené v jednom bločku, a navrch nalijte omáčku. Promíchejte, aby se omáčkou obalily. Za stálého obracení prohřejte a podle potřeby dolaďte. Chcete-li, přidejte srirachu nebo chilli vločky. Odstavte a podávejte ozdobené jarní cibulkou a sezamovými semínky.