0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šanghajské nudle

Šanghajské nudle
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šanghajské nudle

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2455 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 445 g
Tuky 32 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U nás nedostupné původní tlusté čínské nudle jsme nahradili japonskými udon, jejichž původ podle legend sahá do Číny.

Suroviny

vepřové maso mleté 400 g
sůl 0.25 ČL
pepř 0.25 ČL
čerstvě mletý
arašídový olej
nebo jiný rostlinný
zázvor (čerstvý) 1.5 PL
najemno nastrouhaný
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
pekingské zelí 100 g
nakrájené na tenké nudličky
nudle udon 500 g
měkké – tedy ty, co se mohou dát rovnou na pánev
jarní cibulka 1 ks
na tenké nudličky
sezamová semínka
bílá, na ozdobení
Na omáčku
sójová omáčka 1.5 PL
tamari
sezamový olej 0.5 PL
ústřicová omáčka 0.5 PL
sójová omáčka tmavá 3 ČL
lze nahradit běžnou sójovou omáčkou
čínské víno 2 ČL
rýžové šao-sing, lze nahradit sherry nebo mirinem
hnědý cukr 1 ČL
pepř bílý 2 špetky
mletý
škrob 1 PL
kukuřičný
sriracha 0.25 ČL
nebo chilli vločky (nemusí být)

Postup

1

V misce promíchejte maso se solí a pepřem. V jiné misce smíchejte přísady na omáčku s výjimkou srirachy nebo chilli vloček se 2 lžícemi vody a odložte.

2

Ve woku nebo těžké hluboké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Vsypte mleté maso. Opékejte ho a rozbíjejte přitom velké hrudky. Přidejte zázvor a česnek a za stálého rozbíjení hrudek masa opékejte, aby úplně ztratilo růžovou barvu – asi 5 minut. Pak vmíchejte pekingské zelí a opékejte ho do zavadnutí a změknutí. Pak vsypte nudle, podle potřeby je rozdělte, aby nezůstaly propletené v jednom bločku, a navrch nalijte omáčku. Promíchejte, aby se omáčkou obalily. Za stálého obracení prohřejte a podle potřeby dolaďte. Chcete-li, přidejte srirachu nebo chilli vločky. Odstavte a podávejte ozdobené jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit