0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pad thai s krevetami

Pad thai s krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pad thai s krevetami

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1893 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 170 g
Tuky 90 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pad thai zvládnete hravě připravit i doma. Stačí pár dnes už poměrně běžně dostupných surovin a rychlá večeře jako z thajského bistra může být do půl hodiny na stole. 

Suroviny

nudle rýžové 120 g
široké ploché rýžové nudle na pad thai
sójová omáčka 2 PL
tamari
rybí omáčka 1 PL
tamarindová pasta 1 PL
nebo omáčka
med 1.5 PL
nebo hnědý cukr
chilli sušené 0.5 ČL
arašídový olej 3 PL
nebo jiný rostlinný olej
krevety 200 g
loupané syrové, lze použít i mražené, povolené
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
vejce 2 ks
prošlehaná
výhonky mungo 100 g
jarní cibulka 2 ks
nakrájená natenko
K podávání
arašídy 2 hrsti
nesolené, opražené
bazalka
nejlépe thajská, čerstvá
koriandr
čerstvý
chilli paprička 1 ks
červená, natenko
limeta
klínky

Postup

1

Nudle připravte podle návodu na obalu. Na omáčku smíchejte v misce sójovou a rybí omáčku, tamarindovou pastu, med či cukr a chilli vločky. Zatím odložte.

2

Ve větší hluboké pánvi na středním ohni pořádně rozehřejte olej. Vložte krevety a opékejte z obou stran dorůžova, 2–3 minuty. Vsypte česnek a zázvor. Za stálého obracení opékejte ještě 1–2 minuty. Přidejte nudle a omáčku, promíchejte. Zahřívejte asi minutu, aby nudle začaly vsakovat omáčku. Pak je shrňte ke straně a vedle nalijte vejce, dále zahřívejte. Až vejce začnou tuhnout, rychle je promíchejte a pak vmíchejte do nudlí. Odstavte a vmíchejte výhonky mungo a jarní cibulky. Ozdobte uvedenými surovinami a doplňte limetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit