Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kimči nudle se slaninou a volským okem
Kimči nudle se slaninou a volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kimči nudle se slaninou a volským okem

4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2998 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 342 g
Tuky 136 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na téhle bleskovce ujíždí celá redakce. A díky kimči jsou udon nudle nejen rychlé, ale i zdravé!

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
na tenká půlkolečka
na kostičky
kimči 1 hrst
pokrájené nahrubo, kupované nebo domácí (viz odkaz v postupu)
jarní cibulka 2 ks
bílá část na kolečka, zelená část na úzké dlouhé nudličky
nudle udon 400 g
2 balíčky, čerstvé nebo určené pro rychlou přípravu
vejce 2 ks
sezamová semínka
světlá, nasucho opražená, na posypání
Na omáčku
sójová omáčka 1 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný

Postup

1

Nejprve připravte omáčku. V misce smíchejte pastu gochujang, sójovou omáčku, cukr a prolisovaný česnek dohladka. Dejte stranou.

2

Ve velké pánvi, nejlépe ve woku, rozpalte 2–3 lžíce oleje na silném plameni. Vhoďte cibuli a slaninu a opékejte dozlatova asi 2–3 minuty.

3

Pak přisypte kimči s bílou částí jarní cibulky a ještě chvíli restujte. Přidejte nudle udon, ihned zalijte připravenou omáčkou a zřeďte 50 ml vroucí vody, aby nebyly nudle suché a omáčka se odspodu nepřipalovala.

4

Pořádně promíchejte, stáhněte plamen na mírný a nechte asi 3 minuty probublávat, dokud nejsou nudle hotové.

5

Mezitím si na druhé pánvi či v lívanečníku usmažte na zbylé lžíci rostlinného oleje na mírném ohni vejce jako volská oka.

6

Hotové nudle rozdělte do talířů, navrch položte volská oka, posypte zelenou částí jarní cibulky a nasucho opraženými světlými sezamovými semínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín