Kimči nudle se slaninou a volským okem

Kimči nudle se slaninou a volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kimči nudle se slaninou a volským okem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2998 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 342 g
Tuky 136 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na téhle bleskovce ujíždí celá redakce. A díky kimči jsou nudle nejen rychlé, ale i zdravé!

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
cibule 1 ks
na tenká půlkolečka
anglická slanina 125 g
na kostičky
kimči 1 hrst
pokrájené nahrubo, kupované nebo domácí (viz odkaz v postupu)
jarní cibulka 2 ks
bílá část na kolečka, zelená část na úzké dlouhé nudličky
nudle udon 400 g
2 balíčky, čerstvé nebo určené pro rychlou přípravu
vejce 2 ks
sezamová semínka
světlá, nasucho opražená, na posypání
Na omáčku
chilli pasta gochujang 1 PL
sójová omáčka 1 PL
krupicový cukr 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný

Nejprve připravte omáčku. V misce smíchejte pastu gochujang, sójovou omáčku, cukr a prolisovaný česnek dohladka. Dejte stranou.

2 Ve velké pánvi, nejlépe ve woku, rozpalte 2–3 lžíce oleje na silném plameni. Vhoďte cibuli a slaninu a opékejte dozlatova asi 2–3 minuty. Pak přisypte kimči s bílou částí jarní cibulky a ještě chvíli restujte. Přidejte nudle udon, ihned zalijte připravenou omáčkou a zřeďte 50 ml vroucí vody, aby nebyly nudle suché a omáčka se odspodu nepřipalovala. Pořádně promíchejte, stáhněte plamen na mírný a nechte asi 3 minuty probublávat, dokud nejsou nudle hotové.

3 Mezitím si na druhé pánvi či v lívanečníku usmažte na zbylé lžíci rostlinného oleje na mírném ohni vejce jako volská oka.

Hotové nudle rozdělte do talířů, navrch položte volská oka, posypte zelenou částí jarní cibulky a nasucho opraženými světlými sezamovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit