Na téhle bleskovce ujíždí celá redakce. A díky kimči jsou udon nudle nejen rychlé, ale i zdravé!
Suroviny
Postup
Nejprve připravte omáčku. V misce smíchejte pastu gochujang, sójovou omáčku, cukr a prolisovaný česnek dohladka. Dejte stranou.
Ve velké pánvi, nejlépe ve woku, rozpalte 2–3 lžíce oleje na silném plameni. Vhoďte cibuli a slaninu a opékejte dozlatova asi 2–3 minuty.
Pak přisypte kimči s bílou částí jarní cibulky a ještě chvíli restujte. Přidejte nudle udon, ihned zalijte připravenou omáčkou a zřeďte 50 ml vroucí vody, aby nebyly nudle suché a omáčka se odspodu nepřipalovala.
Pořádně promíchejte, stáhněte plamen na mírný a nechte asi 3 minuty probublávat, dokud nejsou nudle hotové.
Mezitím si na druhé pánvi či v lívanečníku usmažte na zbylé lžíci rostlinného oleje na mírném ohni vejce jako volská oka.
Hotové nudle rozdělte do talířů, navrch položte volská oka, posypte zelenou částí jarní cibulky a nasucho opraženými světlými sezamovými semínky.