0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kimči nudle se slaninou a volským okem

Kimči nudle se slaninou a volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kimči nudle se slaninou a volským okem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2998 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 342 g
Tuky 136 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na téhle bleskovce ujíždí celá redakce. A díky kimči jsou udon nudle nejen rychlé, ale i zdravé!

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
cibule 1 ks
na tenká půlkolečka
na kostičky
kimči 1 hrst
pokrájené nahrubo, kupované nebo domácí (viz odkaz v postupu)
jarní cibulka 2 ks
bílá část na kolečka, zelená část na úzké dlouhé nudličky
nudle udon 400 g
2 balíčky, čerstvé nebo určené pro rychlou přípravu
vejce 2 ks
sezamová semínka
světlá, nasucho opražená, na posypání
Na omáčku
chilli pasta gochujang 1 PL
sójová omáčka 1 PL
krupicový cukr 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný

Postup

1

Nejprve připravte omáčku. V misce smíchejte pastu gochujang, sójovou omáčku, cukr a prolisovaný česnek dohladka. Dejte stranou.

2

Ve velké pánvi, nejlépe ve woku, rozpalte 2–3 lžíce oleje na silném plameni. Vhoďte cibuli a slaninu a opékejte dozlatova asi 2–3 minuty.

3

Pak přisypte kimči s bílou částí jarní cibulky a ještě chvíli restujte. Přidejte nudle udon, ihned zalijte připravenou omáčkou a zřeďte 50 ml vroucí vody, aby nebyly nudle suché a omáčka se odspodu nepřipalovala.

4

Pořádně promíchejte, stáhněte plamen na mírný a nechte asi 3 minuty probublávat, dokud nejsou nudle hotové.

5

Mezitím si na druhé pánvi či v lívanečníku usmažte na zbylé lžíci rostlinného oleje na mírném ohni vejce jako volská oka.

6

Hotové nudle rozdělte do talířů, navrch položte volská oka, posypte zelenou částí jarní cibulky a nasucho opraženými světlými sezamovými semínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč