0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kimči nudle se slaninou a volským okem

Kimči nudle se slaninou a volským okem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kimči nudle se slaninou a volským okem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2998 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 342 g
Tuky 136 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na téhle bleskovce ujíždí celá redakce. A díky kimči jsou udon nudle nejen rychlé, ale i zdravé!

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
cibule 1 ks
na tenká půlkolečka
anglická slanina 125 g
na kostičky
kimči 1 hrst
pokrájené nahrubo, kupované nebo domácí (viz odkaz v postupu)
jarní cibulka 2 ks
bílá část na kolečka, zelená část na úzké dlouhé nudličky
nudle udon 400 g
2 balíčky, čerstvé nebo určené pro rychlou přípravu
vejce 2 ks
sezamová semínka
světlá, nasucho opražená, na posypání
Na omáčku
chilli pasta gochujang 1 PL
sójová omáčka 1 PL
krupicový cukr 2 PL
česnek 1 stroužek
prolisovaný

Nejprve připravte omáčku. V misce smíchejte pastu gochujang, sójovou omáčku, cukr a prolisovaný česnek dohladka. Dejte stranou.

2 Ve velké pánvi, nejlépe ve woku, rozpalte 2–3 lžíce oleje na silném plameni. Vhoďte cibuli a slaninu a opékejte dozlatova asi 2–3 minuty. Pak přisypte kimči s bílou částí jarní cibulky a ještě chvíli restujte. Přidejte nudle udon, ihned zalijte připravenou omáčkou a zřeďte 50 ml vroucí vody, aby nebyly nudle suché a omáčka se odspodu nepřipalovala. Pořádně promíchejte, stáhněte plamen na mírný a nechte asi 3 minuty probublávat, dokud nejsou nudle hotové.

3 Mezitím si na druhé pánvi či v lívanečníku usmažte na zbylé lžíci rostlinného oleje na mírném ohni vejce jako volská oka.

Hotové nudle rozdělte do talířů, navrch položte volská oka, posypte zelenou částí jarní cibulky a nasucho opraženými světlými sezamovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit