Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Obláčková vejce se slaninou a parmazánem
Obláčková vejce se slaninou a parmazánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Obláčková vejce se slaninou a parmazánem

5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3126 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 2 g
Tuky 291 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mysleli jste, že s vejci a slaninou už nic nového nelze vymyslet? Omyl! Sociální sítě nyní žijí obláčkovými vejci. Nadýchaný bílek s kousky křupavé slaniny a parmazánem a neodolatelně tekutý žloutek dělají z obláčkových vajec dokonalou snídani. Klasika oděná do nového fotogenického kabátku vám však zachutná nejen jako první jídlo dne.

Suroviny

vejce 4 ks
velikosti L
sůl
pepř
čerstvě mletý
nastrouhaný najemno
vypečené dokřupava a rozlámané na malé kousky
jarní cibulka 25 g
pouze zelená část, nakrájená najemno
bageta
plátky opečené k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte plech pečicím papírem.

2

Opatrně oddělte bílky od žloutků. Žloutky potřebujete zachovat neporušené, proto je raději ponechte ve skořápkách nebo je oddělujte do samostatných šálků – pokud vám jeden praskne, ostatní jím nebudou zasaženy.

3

Bílky dejte do velké mísy, přidejte špetku soli a pomocí elektrického šlehače je vyšlehejte do tuhých špiček. Bude to trvat asi 2 minuty. Poté opatrně vmíchejte parmazán, kousky slaniny a zelenou část jarní cibulky.

4

Na připravený plech naneste lžící 4 kopečky sněhu a uprostřed každého kopečku udělejte hřbetem lžíce malou jamku.

5

Plech vložte do trouby a pečte 3 minuty. Po upečení vyjměte plech z trouby a do každé jamky nechte opatrně sklouznout žloutek. Pak plech vraťte zpět do trouby a pečte ještě 3 minuty nebo až jsou žloutky upečené dle vašich představ. 

6

Podle chuti osolte, opepřete a podávejte s opečenou bagetou.

NĚCO NAVÍC
Toužíte-li po sytějším pokrmu, podávejte obláčková vejce s avokádovým toustem. Opečte krajíc kváskového chleba, rozetřete na něj rozmačkané avokádo, osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...